20 / 04 / 2024

bina deposu kullanımı

bina deposu kullanımı

Posta yazarı Tamer Heper, 'Apartman 20 daire ve bir dükkan. Dükkan ana cadde girişli. Alt katı var ve projede birinci depo olarak geçiyor, bir de dükkandan bağımsız ikinci depo var. Müteahhit birinci ve ikinci depoyu dükkana bağlamış, kiralıyor. Dükkanın hakkı var mı?' sorusunu yanıtladı.

Bina otoparklarında öncelikli kullanım hakkı kime ait?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yetersiz kalan otopark alanlarındaki kullanım önceliğini kaleme aldı. 

Türkiye'de hafif çelik bina kullanımı yaygınlaşıyor!

Karmod Genel Müdürü Hakan Durmaz, Türkiye'de hafif çelik bina kullanımının her geçen gün yaygınlaştığını belirtti. Durmaz, hafif çelik bina kullanımının yaygınlaştıkça kullanıma uygunluğu, dayanıklılığı ve ne kadar konforlu olduğunun öğrenildiğini söyledi..

Persan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

PERSAN Çatı, Cephe, Yalıtım Sistemleri, tarımdan gıdaya birçok sektörde kullanılan perlit madenini yalıtım malzemelerine uyarlıyor ve böylece ek yalıtım malzemesine ihtiyaç duyulmadan bina yalıtımında yüzde 50 tasarruf sağlanıyor.

İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat!

DEPREME dayanıklı bina inşa etmenin temel bileşenlerinden biri olan kaliteli beton, özel denetim firmaları aracılığı ile denetleniyor. İnşaatlarda standart dışı beton kullanımına dikkat edilmesi gerekiyor.

Ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanı; 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlar olarak tanımlanıyor. Peki, ortak kullanım alanları kiraya verilir mi?

Ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır?

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, ortak kullanım alanları kimler tarafından ve nasıl kullanılır? İşte, Ortak kullanım alanlarının kullanımı..

Ortak kullanım alanları nelerdir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanı deniyor. Peki, Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıklanan ortak kullanım alanları nelerdir?

Ortak kullanım alanları nasıl kullanılır?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda taşınmazlarda bulunan ortak kullanım alanları ile ilgili hususlara yer veriliyor. Peki, ortak kullanım alanları nasıl kullanılır? İşte, ortak kullanım alanlarının kullanımı!

Site ortak alan kullanım hakkı!

Ana gayrimenkul kapsamında ortak kullanıma ayrılan alanlar, "ortak alanlar" olarak tanımlanıyor. Ortak kullanım alanları ile ilgili tasarruf işlemi tüm kat maliklerini ilgilendiriyor. İşte, site ortak alan kullanım hakkı!

Apartmanlarda ortak alan kullanımı!

Bir anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanma veya faydalanmaya yarıyan alanları bulunuyor bu alanlara apartman ortak alanı deniyor. İşte, apartmanlarda ortak alan kullanımı!

Ortak alan kullanım hakkı devri!

Taşınmazlarda bağımsız bölümlerin harici olarak maliklerin kullanımına ayrılan ortak kullanım alanları bulunuyor. Kat maliki haklarını başkaları için çekilmez hale gelecek derecede ihlal ederse ne yapılabilir? İşte, ortak alan kullanım hakkı devri!

Ortak alan kullanım hakkı nedir?

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, anagayrimenkulün bağımsız bölümleri dışında kalıp, korunma ve ortaklaşa kullanılan alanlara ortak kullanım alanları deniyor. Peki, ortak alan kullanım hakkı nedir?

Güvenli doğalgaz kullanımı için 5 maddede kışa hazırlık!

Güvenli doğalgaz kullanımı için cihazların bakımı, bacaların temizliği ve tesisatların kontrolü düzenli olarak ve mutlaka İGDAŞ’tan yetkili Sertifikalı firmalara yaptırılması gerekiyor. İşte Güvenli doğalgaz kullanımı için 5 maddede kışa hazırlık...

bina deposu kullanımı Haberi

bina deposu kullanımı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bizim apartman 20 daire ve bir dükkan. Dükkan ana cadde üzerinden girişli ve düz ayak. Alt katı da var ve projede birinci depo olarak geçiyor. Onunda altında projede dükkandan bağımsız ikinci depo ve sığınak mevcut. Fakat müteahhit birinci ve ikinci depoyu bir bölme açarak dükkana bağlamış ve öyle kiraya veriyor. Normalde ikinci depo bölümlere ayrılıp apartmana ait olmalıydı. Bu ikinci depo bölümlere ayrılmış olsa da dükkanın hakkı var mıdır?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bizim apartman 20 daire ve bir dükkan. Dükkan ana cadde üzerinden girişli ve düz ayak. Alt katı da var ve projede birinci depo olarak geçiyor. Onunda altında projede dükkandan bağımsız ikinci depo ve...