19 / 04 / 2024

bina güvenliği su yalıtımı

bina güvenliği su yalıtımı

Emrullah Eruslu, depreme karsı binaların en önemli koruyucu kalkanı olan su yalıtımının önemine değindi. Daha güvenli binalar için zorunlu su yalıtımına ilişkin çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekiyor" diye konuştu.

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? İşte 5 soruda bina güvenliği!

Binalarda hangi çatlaklar tehlikeli? Bitişik nizam tehlikeli mi? sorularının yanıtları pek çok kişinin de gündeminde yer alıyor. İşte 5 soruda bina güvenliği...

AFAD'dan bina güvenliği uyarısı!

AFAD, vatandaşlara, binalarının yapı güvenliği ile ilgili olası risklerini incelemeleri ve sadece güvenliğinden emin oldukları binalarda oturma ve çalışmaları çağrısında bulundu...

Kanal İstanbul, milli güvenliği ilgilendiren bir proje!

AK Parti İBB Başkan Adayı Yıldırım, Kanal İstanbul Projesi'nin, milli güvenliği ilgilendiren bir proje olduğunu belirterek, "Bunu bazen çarpıtıyorlar, 'rant projesi' diyorlar. Kanal İstanbul, bir çözümdür, ikinci bir su yoludur ve Türkiye'nin ulusal güvenlik meselesidir" dedi...

Su yalıtımı bina ömrü ve güvenliği için şart!

Yapıların güvenliği için etkin bir su yalıtımının önemine değinen Baumit Türkiye Ürün Müdürü Hasan İnan Yeter," Yapıların güvenliği için mimari, teknik alt yapı, vb. yanı sıra malzeme seçimi ve uygulama da son derece önemli." dedi.

Güvenli binalara su yalıtımı şartı!

Su yalıtımının korozyonu önleyerek depreme dayanıklı binalar oluşturmak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu tartışılmaz bir gerçek. Peki Güvenli binalara su yalıtımı neden olmalı?

3M İş Güvenliği ürünleriyle ISAF'ta dikkat çekti!

10-13 Eylül’de Uluslararası Güvenlik Sistemleri, Bilgi Güvenliği, Ağ Güvenliği, Akıllı Binalar ve Bina Otomasyonu Fuarı ISAF’ta sektörde fark yaratan İŞ Güvenliği ürünleri ile yer alacak.

Riskli binalarda en önemli konu yıkım güvenliği!

İMO Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, Adana’da 392 bina için riskli raporu verildiğini, 129 binanın yıkımının gerçekleştirildiğini belirterek, riskli binaların yıkımında en önemli konunun yıkım güvenliği olduğunu söyledi.

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

ZG İnşaat Gıda Nakliyat Emlak Temizlik Eğitim İş Güvenliği ve Sağlık Hizmetleri Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Gökhan Gökçe tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu değişikliği yayımlandı!

İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Ceylanpınar'da Hazine arazisinde taşınmazı bulunanlara mülkiyet hakları devredilecek.

İş sağlığı ve güvenliği kanununda değişiklik kanunu!

İş sağlığı ve güvenliği kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılmasına dair kanun 23 Nisan 2015 tarihinde 29335 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mevzuatta yapılan değişiklikler....

ÇEİS iş sağlığı ve güvenliği denetimine başladı!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamamında ikişer kişilik denetim timleriyle, “5 yıldızlı denetim” adını verdiği iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

Çimento sektöründe yüzde 100 iş güvenliği denetimi başlıyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikasi (ÇEİS), Türkiye genelindeki 54 üye fabrikanın tamaında ikişer kişilik denetim timleriyle iş sağlığı ve güvenliği denetimine başlıyor.

İnşaatta iş güvenliği yönetmeliği!

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun 30 uncu maddesine dayanılarak hazırlanan inşaatta iş güvenliği yönetmeliğinde ise yapı işlerinde alınacak asgari iş sağlığı ve güvenliği şartları belirleniyor. İşte inşaatta iş güvenliği yönetmeliği...

bina güvenliği su yalıtımı Haberi

bina güvenliği su yalıtımı


İZODER Yönetim Kurulu Üyesi ve Eryap A.S. CEO'su Emrullah Eruslu, 17 Ağustos 1999 depreminin yıldönümünde yaptığı açıklamada depreme karsı binaların en önemli koruyucu kalkanı olan su yalıtımının önemine değindi. Eruslu "Nüfusunun yüzde 95'i deprem tehdidi altında yasayan ülkemizde, 18 milyonu asan yapı stoğunun yüzde 67'si ruhsatsız ve kaçak, yüzde 60'ı 20 yas üzeri konutlardan oluşuyor. Su yalıtımı olmayan binalar ise korozyon tehdidi altında. Yıkılan binalarda gerçekleştirilen denetimlerde binaların yaklaşık yüzde 70'inde korozyon nedeniyle taşıyıcı donatıda aşırı kesit kaybı tespit edilmiştir. Daha güvenli binalar için zorunlu su yalıtımına ilişkin çalışmaların bir an önce tamamlanması gerekiyor" diye...