19 / 04 / 2024

Bina ortak karar protokolü dilekçesi nasıl yazılır

Bina ortak karar protokolü dilekçesi nasıl yazılır

Kentsel dönüşüm uygulamaları dahilinde riskli olarak tespit edilen bir binanın yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmesi durumunda Bina ortak karar protokolü hazırlanıyor. Hazırlanan bina ortak karar protokolü dilekçesi ile müdürlüğe gönderiliyor...

1942 yılında yol parası kaldırılarak, bina ve kazanç vergilerine eklenmiş!

1942 yılında yol parasının memleket kazanç sahiplerinden alınması usulünün adalete uygun olmamasından dolayı kaldırılmasına ve bina ve kazanç vergilerine eklenmesine karar verilmiş. 

1941 yılında bina vergilerine yapılan yüzde 10 zam iptal edilmiş! 

1941 yılında bina vergilerine yüzde 10 zam yapılacağına karar verilmiş fakat bugünkü adıyla İçişleri Bakanlığı tarafından iptal edilmiş. 

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan 3 katlı bina alıyor!

Avrupakent GYO, Tema İstanbul'dan 6 adet dükkan ve Halkalı'dan bina satın alınmasına karar verdi. İşte o satın alma ile ilgili tüm detaylar...

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Fay hattına ve dere yataklarına artık bina yapılmayacak!

Kentsel dönüşüm uzmanı mimar Dr. Nihat Şen, ülkemizin fay hattı üzerinde olması nedeniyle olası deprem riskleri nedeniyle fay hattına ve dere yataklarına bina yapılmaması kararını desteklediğini ve olumlu bulduğunu açıkladı.

Marketlerden dev promosyon! Mahallenizdeki tüm marketlerde geçerli! Gıda, temizlik ürünü, mutfak malzemeleri… Zam yok!

Yerel marketler müjdeyi açıkladı! Türkiye Perakendeciler Federasyonu “Artık zam yapmayacağız” dedi. Marketlerin ortak kararına göre, gıda ve temizlik ürünleri ile mutfak araç ve gereçlerinde zam yapılmayacak.

Kapıcı dairesi gibi ortak alanları kiraya vermek yasal mı? Kiralama için kime nasıl yetki verilir?

Site ve apartmanda ortak alanın kiraya verilmesi kararını kim alır? Oy birliği mi oy ç okluğu mu gerekir? Kiralamaya kim yetkilidir? Bütün maliklerin oyu gerekir mi? Vekaleten oy kullanılabilir mi? İşte sık sık tartışma yaratan bu konudaki sorulara verilen yanıt...

İş GYO Beşiktaş'tan bina alacak! 152.5 milyon TL'ye!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı yeni bir gayrimenkul yatırımına imza atıyor. Şirket tarafından İstanbul'dan bir bina almaya karar verildi. İşte tüm detaylar...

Apartman yöneticiliği kanunu nedir? Apartman yöneticiliği ücreti hesaplaması!

Apartman sakinlerinin ortak kararıyla seçilen apartman yöneticiliğini kanunu bulunur. Apartman yöneticiliği yapacak kişilerin, bu kanuna uymaları gerekir. Yöneticinin, apartman yöneticiliği kanununa uyması hem kendisi için hem de yönetimi devraldığı bina yönetimi için faydalıdır.

Apartman sakinleri inanamadı!  Bina duvarsız kaldı... 'Duvarı çalmışlar'

İstanbul Avcılar'da kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan bir binanın yanındaki bina ile ortak duvarı kullandığı ortaya çıktı. Yıkımı yapılan evin yanındaki binanın bir cephesi duvarsız kaldı. Apartman sakinleri yaşanan durum karşısında şaşkınlığını gizleyemedi.

Bina ortak karar protokolü dilekçesi nasıl yazılır Haberi

Bina ortak karar protokolü dilekçesi nasıl yazılır

Bina ortak karar protokolü dilekçesi!

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında riskli olarak ilan edilen yapılar yıkılarak yok ediliyor.  Riskli yapı olarak ilan edilen yapının yer aldığı arsa sahibinin ne yapacağına karar vermesi gerekiyor :  Arsanın satılması veya yerine bina yaptırılması.


Arsaya tekrar bir yapı yaptırılması kararının verilmesi durumunda, bina ortak karar protokolünün hazırlanması gerekiyor. Bu protokolde binanın kime, hangi koşullarda ve hangi dağılımda yaptırılacağı belirtiliyor. Daha sonra riskli bina raporu ile bina ortak karar prtokolü Alt Yapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'ne bir dilekçe ile gönderiliyor. Söz konusu bina ortak karar protokolü dilekçe örneği aşağıda sıralanıyor:

 Bina ortak karar protokolü dilekçesi!


 ..../.... /201.. 

…………………. ALT YAPI ve KENTSEL DÖNÜŞÜM 

MÜDÜRLÜĞÜ’ NE 

KONU : Bina Ortak Karar Protokolü 

………….. ili, ……….. ilçesi, ………… mah., ………. cad., ……… sok, No:……, tapuda 

…….....