29 / 03 / 2024

bina tadilatı nasıl olur

bina tadilatı nasıl olur

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni bir ev aldık ancak baya eski. İçinde tadilat yapacağız. Dubleks bir ev, her iki banyosunda da baca çıkışı var ve baca yeri çok fazla yer kapladığı için kırdırmak istiyoruz. Bunun için ne yapmamız lazım?'sorusunu yanıtladı.

İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır?

Konut almak isteyenler alacakların binanın ya da dairenin iskanı olup olmadığını araştırıyor. Peki, İskan durumu nedir? Bina iskan sorgulaması nereden, nasıl yapılır? İşte detaylar...

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır? Deprem risk analizi sonucu ne zaman çıkar? Talep katlandı! 

Binlerce kişi binasının sağlam olup olmadığını merak ederken, bina deprem testi ve deprem risk analizi ile ilgili ayrıntılar da merak ediliyor. Peki bina deprem testi başvurusu nasıl yapılır?

Binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar? Tek tek açıklandı! 

Oturduğu binanın sağlamlığından emin olmak isteyenler bina dayanıklılık testi ile ilgili detayları merak ediyor. Peki binalara deprem testi nasıl ve nereden yaptırılır? Deprem dayanıklılık sonucu kaç günde çıkar?

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli depremler  yapı dayanıklılığını yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklılıkta zemin seçimi kritik derecede önemli! Uzmanlar bir bir sıraladı: Dayanıklı bina nasıl olmalı?

Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

6 Şubat tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler, Türkiye'nin riskini yeniden gündeme getirdi. Depreme dayanıklı bina nasıl anlaşılır? Eviniz depreme dayanıklı mı değil mi? Herkes hemen bunlara baksın! 

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar başvurusu yapacaklar dikkat!

Hasar tespit sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet bina hasar tespit sorgulama 2023! Hasar tespit başvurusu yapacaklar dikkat!

Binanın hasarlı olup olmadığını nasıl öğrenirim? Bina hasar tespit raporu nereden alınır?

Binanın hasarlı olup olmadığı nasıl anlaşılır? sorusu şu sıralarda sıkça sorulmaktadır. Oturduğunuz ev hakkında şüpheleriniz varsa, binanın hasarlı olup olmadığını kolaylıkla öğrenebilirsiniz. İşte detaylar!

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

Türkiye'de 27 bin bina kimlik aldı! Peki süreç nasıl başladı, sistemin avantajları neler? İşte ayrıntılar...

Binaların teknik ve genel bilgilerine kolayca erişilerek izlenebilmesi amacıyla hayata geçirilen Bina Kimlik Sistemi (BKS) aracılığıyla Türkiye'de 27 bin binaya kimlik belgesi verildi. Peki süreç nasıl başladı? Sistemin avantajları neler? İşte detaylar...

bina tadilatı nasıl olur Haberi

bina tadilatı nasıl olur

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Yeni bir ev aldık ancak baya eski. İçinde tadilat yapacağız. Dubleks bir ev, her iki banyosunda da baca çıkışı var ve baca yeri çok fazla yer kapladığı için kırdırmak istiyoruz. Bunun için ne yapmamız lazım? Sonuçta kimse banyoda soba yakmaz artık.' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bir binada bacalar ortak yerlerdendir. Dolayısıyla okuyucumun dairesinin içinden geçen baca, diğer dairelerin, üst kat ve alt kat dairelerin içinden de geçiyor ve ortak olarak kullanılıyor. Hele binalarda şönt baca tabir ettiğimiz bir baca sistemi var ki yan yana iki baca varmış gibi görünür.

Dairenin üst kotunda ikinci baca ortak baca ile birleşerek tek baca olarak görev yapar. Dolayısıyla bir ortak tesis olması nedeniyle müdahale edilmez,...