25 / 04 / 2024

bina vergisi matrah

bina vergisi matrah

Bina vergi matrahı, binanın Bina vergisi kanunu hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri olarak ifade ediliyor. İşte 1319 sayılı Bina Vergisi Kanunundaki yasal hükümler bu haberde...

Veraset ve intikal vergisi istisna tutarı 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında bağışlar ve miras kalan değerler nedeniyle hesaplanan veraset ve intikal vergisi matrahından indirilecek istisna tutarı açıklandı. İşte veraset ve intikal vergisi istisna tutarı 2021...

Gayrimenkul sahipleri dikkat! Servet vergisi tartışmaları gündemde!

Ülkemizde de ilave bir servet vergisi getirilmesi gündeme geldi. Özel Servet Vergisi, servet unsurlarından ayrı ayrı alınıyor. ‘Motorlu Taşıtlar Vergisi, Emlak Vergisi (Bina Vergisi, Arazi Vergisi, Değerli Konut Vergisi) ’ bu kapsamda vergilendiriliyor.

Emekliler bina vergisinden muaf!

Gelir Vergisi Kanunu’nun 103’üncü maddesine göre, yazılı tarifenin ikinci gelir diliminde yer alan tutarı geçmeyen her türlü menkul sermaye iradı gelirleri, indirimli (sıfır) bina vergisi oranından yararlanmaya engel teşkil eden gelirler arasında değerlendirilmeyecek.

Bina vergisi nedir? Bina vergisi nereye ödenir?

Kara ya da su üzerinde bulunan kalıcı yapılardan dolayı belediyelere bina vergisi ödeniyor. Peki Bina vergisi nereye ödenir? İşte bilinmesi gereken tüm detaylar...

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenmeli?

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında Emlak Vergisi Mevzuatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber..

Teşvik belgeli yatırımlara indirim!

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Recep Bıyık, sermaye şirketlerinin nakit sermaye artırımları için getirilen teşvikten bahsetti. Bıyık, kurumlar vergisi matrahından indirimine olanak sağlandığını söyledi.

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında Emlak vergisi matrahı Emlak Vergisi Kanunu uyarınca belirlenen vergi matrahları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Emlak vergisi ödeme tarihleri belli oldu!

Bina, arsa ve arazilerin metrekare birim değerleri yeniden belirlendi. Emlak Vergisi hesabında dikkate alınan bu oran 2017’de yapılacak tahsilatlarda yüzde 2,79’dan yüzde 3,83’e çıkartıldı.

2017 yılı arazi ve bina matrahları arttırıldı!

2017 yılında uygulanacak maktu damga vergisi ve harç tutarları, bina ve arazi vergisi matrahları hesabındaki artış oranları ile tütün fonu tutarları Resmi Gazete'de yayınlandı...

Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:68!

68 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği 25 Ağustos 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında emlak vergisine esas olmak üzere 2017 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri belirlendi.

Emlak vergisi hangi aylarda ödenir 2016?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Varsa taşınmazın intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor..

Emlak vergisi nerelere yatırılıyor?

Emlak vergisi, her sene gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Verginin mükellefi, bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi oluyor. Peki, emlak vergisi nerelere yatırılıyor?

Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016!

2016 yılı bina, arsa ve arazi vergisi değerleri ile asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin hesabında uygulanacak oranlar tebliğ ile açıklandı. İşte emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2016..

bina vergisi matrah Haberi

bina vergisi matrah

Bina vergi matrahı!

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar, bina vergisine tabi tutuluyor. Bina vergi matrahı ile ilgili esaslar, Bina Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanuna göre bina vergi matrahı, binanın Bina vergisi kanunu hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Bina vergi değeri ile ilgili esaslar ise şu şekilde açıklanıyor:


Bina vergi değeri;

Arsa ve araziler için, 213 sayılı Vergi Usul Kanununun asgari ölçüde birim değer tespitine ilişkin hükümlerine göre takdir komisyonlarınca arsalar için her mahalle ve arsa sayılacak parsellenmemiş arazide her köy için cadde, sokak veya değer bakımından farklı bölgeler (turistik bölgelerdeki cadde, sokak veya değer bakımından farklı olanlar ilgili valilerce tespit edilecek pafta, ada veya parseller), arazide her  il veya ilçe için  arazinin cinsi (kıraç, taban, sulak) itibarıyla takdir olunan birim değerlere...