25 / 04 / 2024

bina yalıtımı merkezi ısıtma

bina yalıtımı merkezi ısıtma

Binalarda merkezi ısıtma ne demektir? Merkezi ısıtma sistemi ne işe yarar? Merkezi ısıtma sisteminin tarihi nerye dayanıyor? Merkezi ısıtma sistemi hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Garanti BBVA'dan Bireysel Çevreci Bina Yalıtımı alışveriş kredisi için İzocam’la işbirliği!

Garanti BBVA, müşterilerine sunduğu kolay, hızlı ve sorunsuz alışveriş kredisi süreciyle yalıtım yatırımlarını kolaylaştırarak İzocam kalitesi ile binalardaki enerji verimliliğinin artmasına katkı sağlıyor.

Konutların yüzde 80'inde yalıtım yok!

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, "Türkiye'de yaklaşık 10 milyon civarında bina var. Bu 10 milyon civarında binanın yüzde 80'inde yalıtım yok veya çok kötü yalıtım uygulamaları var" dedi.

Filli Boya, binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını tespit ediyor!

Türkiye’de 40’ın üzerinde şehri gezerek 50 bin binada termal kameralar ile ücretsiz çekim yapıp binaların ısı yalıtım ihtiyaçlarını belirleyen Filli Boya Isı Kaybı Ölçüm Ekibi, tasarruflu ve konforlu yaşamın ipuçlarını bina sakinleriyle yayınladı. 

YDM Yalıtım Denetim Merkezi Anonim Şirketi kuruldu!

YDM Yalıtım Denetim Merkezi Anonim Şirketi Pendik'te 60 bin TL sermaye bedeli ile Berk Demiryürek tarafından kuruldu.

Binalarda yalıtım ile doğal gaz faturasında tasarruf!

İzocam, artan doğalgaz fiyatları ve yaklaşan kış koşullarında faturaları düşürmek için bina yalıtımının sağlayacağı avantajlara dikkat çekiyor. İzocam Genel Müdür Yardımcısı Doruk Özcan, yalıtım ile doğalgaz faturalarının yaklaşık yüzde 60 oranında düşürülebileceğini söyledi...

Bina yalıtımında Avrupa'nın en büyükleri arasındayız!

BETEK Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, bina yalıtım malzemesi üretiminde Avrupa’nın en büyük pazarı olduğumu açıkladı. Küçükoğlu, ''Ülkemizdeki 22 milyon konutun yüzde 80’i hâlâ yalıtımsız. Gidilecek çok yol var'' dedi.

Su yalıtımı depremden koruyor!

Topraklarının yüzde 92'si deprem kuşağında olan Türkiye'de, betonarme binaların ayakta kalabilmesi için su yalıtımı yaptırılması zorunlu hale getirildi. Rutubetten uzak, sağlıklı mekanlar sağlayan su yalıtımının maliyeti ise bina maliyetinin yüzde 5'ini geçmiyor. 

İzoforte Yalıtım İnşaat'ın merkez nakli yapıldı!

İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkez nakil işlemi bugün gerçekleştirildi. İzoforte Yalıtım İnşaat Mühendislik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi'nin merkezi Ümraniye'ye taşındı. 

Su yalıtımıyla binaların kaderi değişecek!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Bugünkü topladığımız verilere göre binalarımızın ortalama ömrü 30 yıl. Bu binaları su yalıtımıyla yaparsanız bina ömürlerini 80-100 yıla taşımak mümkün olacak. Yönetmeliğin asıl katkısı bu olacak." dedi.

Yeni yalıtım markası DYOTHERM/ISOLTECO 110'un lansmanı yapıldı!

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM)’de 7 Kasım 2017 tarihinde Dyo'dan '' Yalıtım 4.0'' devrimini başlatan yeni yalıtım markası DYOTHERM/ISOLTECO 110'un lansmanı gerçekleştirildi...

Evlerin yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok!

Kadir Has Üniversitesi'nin Türkiye Toplumunun Enerji Tercihleri Araştırması sonucuna göre, evlerin yüzde yüzde 65'inde ısı yalıtımı yok. Enerji ve Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan ankete bin 204 kişi katıldı.

İzocam Yalıtım Eğitim Merkezi sektör çalışanlarını bilinçlendiriyor!

İzocam Yalıtım Eğitim Merkezi (İYEM), sektör çalışanlarının bilinçlenmesi için gerçekleştirdiği eğitimlerine Eylül ayında da devam ediyor.

2017 yalıtımın yılı olacak!

Enerjinin yüzde 34’ünün konutlarda kullanıldığı ülkemizde bu enerjinin yüzde 80’inin ısıtma amaçlı tüketildiğini belirten Persan Çatı, Cephe ve Yalıtım Sistemleri Genel Müdürü Salih Ürün, “2017’de yalıtımı olmayan bina kalmayacak” dedi.

bina yalıtımı merkezi ısıtma Haberi

bina yalıtımı merkezi ısıtma

Merkezi ısıtma ne demektir?


Bir binada bulunan çeşitli bölümlerinin, bir merkezden sağlanan borularla sevk edilen sıcak su veya buharla, ya da kanallarla sevk edilen sıcak hava ile ısıtılma sistemine merkezi ısıtma deniyor. Merkezi ısıtma, genel olarak, soğuk iklimlerdeki özel apartman veya kamu binalarında kullanılıryor.



Mekezi ısıtma sistemlerinde genelde döküm radyatör kullanılıyor. Radyatör burada, ısıyı ortama konveksiyon (taşınım) yolu ile ileten bir ısı transfer aracıdır. . Genelde binalarda radyatörler duvarlara monte edilir, fakat radyatör kullanılmadan özel boruların zemin altına gömme yapılması ile zeminden ısıtma yapılan merkezi ısıtma tesisatları kullanılıyor.


Merkezi ısıtma sisteminin bulunması, antik Roma dönemine kadar uzanıyor. Antik Roma'da villalarda ve hamamlarda zemin ve duvarlarda döşenmiş hava kanalları bulunuyor. Kanallar, yakılan bir ateş vasıtası ile ısıtılan havayı taşıyorlar. 


Isıtma elemanlarının iyi verim açısından...