26 / 04 / 2024

binalar yenidne mi düzenlenecek

binalar yenidne mi düzenlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Goalball Turnuvası Kupa Töreni'nde yaptığı açıklamada yol, park, kaldırım ve binaların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla yeni planlama yaptıklarını belirtti.

1999'dan önceki binaların balkonları adeta bir saatli bomba!

1999 depremi öncesi yapılan binaların balkonlarının saatli bir bomba gibi olduğu gündeme geldi. Peki balkonlar güvenli mi? Nasıl yapılan balkonlar güvenli oluyor? İşte ayrıntılar...

Binalarda kolon demirlerinin bükülmesi riskli mi, değil mi? 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra binaların depreme dayanıklıkları ve inşalarında yapılan hatalar sık sık gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında bir inşaatta kolon demirlerinin büküldüğünü belirtti. Peki bu riskli mi?

Binalar belirli aralıklarla kontrol edilmeli mi? Edilirse usulsüzlükler engellenir mi?

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkımın ardından, binaların güvenli olup olmadığı sıklıkla gündeme gelmeye başladı. Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından bir bina görseli paylaştı. İşte o görsel ve gelen yorumlar...

Karot testine talep katlandı! Binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Vatandaşlar karot testi yaptırarak binalarının sağlamlığını öğrenmek istiyor ancak binalardan alınacak parçanın zarar verebileceği endişesi vatandaşları tedirgin ediyor. Peki binaya yapılacak test zarar verir mi? Karot testi binalara zararlı mı? 

Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

İngiliz Financial Times gazetesi, geçtiğimiz hafta meydana gelen depremlerde yıkılan binaların yeniden inşa edilmesi ile ilgili çarpıcı bir habere yer verdi. Bilim insanları peş peşe açıkladı! Deprem bölgeleri 1 yılda yeniden inşa edilebilir mi? 

Mevcut binalar sıfır karbonlu binaya dönüşebilir mi?

Rapido 2021 Online Konferans Serisi konuşmacılarından Edward Mazria, sıfır karbonlu binaların önemini ve mevcuttaki binaların bu binalara dönüşüp dönüşemeyeceğini anlattı.

Binaların ortak alanlarındaki değişiklikler için oybirliği gerekir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Binamızda 18 daire var. Yöneticimiz binanın ortak alanı olan çatı terasına baz istasyonu kurulumu için kiralama başvurusunda bulunacak. Biz 2 daire sahibi bunun terasımıza kurulmasını istemiyoruz. İstemediğim sürece işi başlatabilirler mi?' sorusunu cevapladı. 

Deprem mi öldürüyor, çürük binalar mı?

Türkiye İzmir'de meydana gelen 6.6 şiddetindeki depremin yaralarını sarmaya çalışırken, ülkede inşa edilen binaların sağlığı halen tartışılıyor. Sabah Gazetesi köşe yazarlarından Yavuz Donat bugünkü köşe yazısında ülkemizde bina sağlığına ne kadar dikkat edildiğini kaleme aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu’na: Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu İstanbul’da İBB’nin bazı şantiyelerinde incelemelerde bulundu. Kılıçdaroğlu, Kadıköy’deki gazhane binalarının restorasyon çalışmalarını incelerken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Buraya gökdelen yaptırmayacaksın değil mi" diye espri yaptı.

Şehir hastaneleri binaları geç mi tamamlanıyor?

Yap-kirala-devret modeli ile inşa edilen şehir hastaneleri için milyonlarca TL harcandı. Şirketler, temin etmesi gereken tıbbi cihazları temin etmedi ve hastane binalarını ise zamanında bitirmedi. Şehir hastanesinin açılmasıyla boşaltılan ve kullanılmayan hastane binaları için de milyonlarca TL elek

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...

Betonarme binalar doğal afete karşı güvenli olarak inşa edilebilir mi?

TÇMB Başkanı Dr. Tamer Saka ve Yönetim Kurulu üyeleri Elazığ'a gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'unda eşlik ettiği ziyarette Tamer Saka açıklamalarda bulundu. Saka, güvenli binalar için brüt beton tekniğinin kullanılabileceğini belirtti...

Elazığ'daki binalar çürük olduğu için mi yıkıldı?

Sağdaki bina... Sağlam. Soldaki... Sağlam. Ortadaki... Yıkılmış. Niçin? "Çürük olduğu" için mi? Hayır. Öyleyse... Elazığlı genç anlatıyor: "Abi... Alt kattaki daireyi, dükkân yaptılar... Dükkân büyük olsun diye de kolonları kestiler"...

binalar yenidne mi düzenlenecek Haberi

binalar yenidne mi düzenlenecek

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, yol, park, kaldırım ve binaların engellilere yönelik düzenlenmesi amacıyla yeni planlama yaptıklarını belirterek, "Görme engelli vatandaşlarımız için yollarda, asansörlerde sinyalizasyon ve yönlendirme mekanizmaları olacak. Kaldırımlarda engellilerin geçişine engel olan gereksiz tabelalar kaldırılacak. Kent ulaşımında rampa sistemleri artırılacak." dedi.


Bakan Sarı, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü Oran yerleşkesinde, Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlenen "Goalball Turnuvası Kupa Töreni"ne katıldı. 


Final maçının ardından konuşma yapan Sarı, sözlerine, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 8 askere Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyerek başladı.


Kupa törenine onur konuğu olarak katılan, Dünya İşitme Engelliler Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan İlhan Çıtak'ı da gönülden kutladığını belirten Sarı, "Karşımda gördüğüm insanlar, yaşamdan zevk almayı bilen, hayallerinin peşinden inatla koşan, 'engel' kelimesini sözlükte bırakan en özel...