29 / 03 / 2024

Betonarme binalar doğal afete karşı güvenli olarak inşa edilebilir mi?

Betonarme binalar doğal afete karşı güvenli olarak inşa edilebilir mi?

TÇMB Başkanı Dr. Tamer Saka ve Yönetim Kurulu üyeleri Elazığ'a gitti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'unda eşlik ettiği ziyarette Tamer Saka açıklamalarda bulundu. Saka, güvenli binalar için brüt beton tekniğinin kullanılabileceğini belirtti...



Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Dr. Tamer Saka ve Yönetim Kurulu Üyelerinden Cem Sak, Prof. Dr. Yasemin Açık, Gökhan Bozkurt ve Cenker Mirzaoğlu ile TÇMB'nin CEO’su İsmail Bulut, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ve Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, Elazığ’da yürütülen çalışmaları incemek amacıyla bölgeye gitti ve depremzedeleri de ziyaret etti.

TÇMB Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, Çevre ve Şehircilik Bakanı, İçişleri Bakanı, Elazığ Valisi ve Elazığ Belediye Başkanı ile bir araya geldi ve geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

Betonarme binalar doğal afete karşı güvenli olarak inşa edilebilir mi?

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Tamer Saka, Elazığ ziyaretinde açıklama yaptı. Yapı denetimi sistemi sonrasında yapılan binaların Elazığ depreminde hasar görmemesinin çok sevindirici olduğunu belirten Saka, “Betonarme binalar, güvenli bir tasarım, kaliteli malzeme seçimi, doğru yapım tekniğinin uygulanması ve etkin bir denetim ile her türlü doğal afete karşı güvenli olarak inşa edilebilir. Yaşadığımız acı tecrübelerden ders alarak daha güvenli betonarme binalar yapabiliriz. Güvenli yapım tekniklerinden biri de brüt beton tekniğinin kullanılmasıdır. Bu yapım tekniği ile betonarme taşıyıcı elemanlar çıplak halde göründüğü ve daha özen gösterilerek imal edildikleri için yapım hataları en aza indirilmiş oluyor.” diye konuştu.

Tamer Saka sözlerine şu şekilde devam etti:

“Okul, hastane ve öğrenci yurtları gibi inşaatlarda brüt beton tekniği ve sismik izolatör kullanımı tercih edilmesiyle depremlerde kalıcı ve yıkıcı hasarların önüne geçilecektir.”

TÇMB Yönetim Kurulu’nun Elazığ temasları, bölgedeki Çimentaş Elazığ Çimento ve Seza Çimento fabrikalarına yapılan ziyaretler sonrasında bitirildi.

TÇMB tamer saka açıklama, brüt beton nedir, betonarme yapıların ömürleri, 

Doğru malzeme seçimi binalarda deprem zararını azaltıyor!

Binalarda depremin etkisini yüzde 80 azaltan sistem!

Güvenli bina için 'çipli beton' şart!


Geri Dön