19 / 04 / 2024

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İBB'nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi'ne geri mi verilecek?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), TÜRGEV'den geri aldığı binalar meclis kararıyla Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney konuya ilişkin, "CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" dedi...



İBB'nin, TÜRGEV'den geri aldığı Örnektepe Sağlık ocağı ve kreş binası tekrar Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek isteniyor. CHP Beyoğlu İlçe Başkanlığı ve mahalle sakinleri, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) TÜRGEV'den geri aldığı Örnektepe Sağlık ocağı ve kreş binasının Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek istenmesine tepki gösterdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, İBB'ye ait Örnektepe Sağlık Ocağı ve kreş binasının Beyoğlu Belediyesi'ne verilmek istenmesi üzerine dün CHP Beyoğlu İlçe Başkanı Şahin Dil, İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP İBB Meclis üyesi İnan Güney ve mahalle sakinlerinden oluşan bir grup, inşaatı tamamlanan sağlık ocağının önünde basın açıklaması yaptı.

İBB nin aldığı TÜRGEV binaları Beyoğlu Belediyesi ne geri mi verilecek?

Grup adına konuşma yapan Şahin Dil, "İBB bu binaya 17.2 milyon TL harcamıştır. TÜRGEV engellendikten sonra İBB tarafından sağlık ocağı ve sosyal hizmet binası olarak kullanılacaktı. Ancak İBB'nin AKP'li meclis üyelerinin oyları ile söz konusu binanın Beyoğlu Belediyesi'ne 10 yıl süreyle tahsis edilmesi için karar çıkarıldı. CHP'liler buna müsaade etmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

İBB "Başkanı Ekrem İmamoğlu, konuya ilişkin "Bu resmen meclisteki çoğunluk üzerinden eşkıyalık anlayışı. Kararı, yürürlüğe koymayacağız" diye konuştu.

İzin vermeyeceğiz

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da katıldığı bir programda söz konusu binalar hakkında sorulan soruya, "Bu resmen eşkıya anlayışı. Kamu vicdanı değil, eşkıya anlayışı, eşkıya duruşu" diye tepki gösterdi. İmamoğlu, kararı yürürlüğe koymayacaklarına dikkat çekerek, "İBB olarak vakfımız var, kendi yönetimimiz var. Gayet tabii kararı veto edeceğiz. Hukuki süreçleri yöneteceğiz. Zabıtalarımızla gideceğiz, temizleyeceğiz, içine insanlarımız girecek. Birçok kamu alanında yapılmak istenen bu müdahaleleri geri püskürteceğiz. Alınan karar, 'yok' hükmündedir. A vakfı, B vakfı işine baksın" diye konuştu.

Ekrem İmamoğlu'nun TÜRGEV iddiası müşavirinden döndü!

Ekrem İmamoğlu'ndan Beyoğlu Belediyesi'ne arazi tahsisi açıklaması! 

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!


Geri Dön