27 / 04 / 2024

binalarda deprem raporu

binalarda deprem raporu

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenmeyen binalarda yıkım yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı.

Cem Çelik: Binanın deprem yönetmeliğine göre inşa edilmesi önemlidir!

Elit Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik " Tüketiciler konut özelliği konusunda yüzde 31 ile en fazla dikkat ettiği konunun deprem yönetmeliğine uygun inşa edilmesi olduğunu gösteriyor" dedi.

Deprem uzmanı Şükrü Ersoy depremlere karşı vatandaşları uyardı: Kaçmak göçmek yerine, güvenli binalarda kalın!

Deprem Uzmanı Şükrü Ersoy, güneyde bir deprem aktivitesi başladığını belirterek vatandaşlara göç etmelerini değil, daha güvenli bina ve şehirlerde kalmalarını söyledi.

Binalarda hasar kaydı bilmecesi sürüyor! Önce az, sonra ağır hasarlı raporu verildi!

Elazığ’da 6 Şubat deprem felaketinin ardından incelenen çoğu binanın hasar kaydı, itirazlar sonucunda değişiyor. Ev sahipleri, hasar durumunun kesinleşmesi için açılan davaların sonuçlarını bekliyor.

Japon deprem uzmanından flaş uyarı: Binanızda bu uygulama varsa aman dikkat! Geçmişteki depremlerde belli olmuştu!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Kahramanmaraş ve Elbistan'da depremden hasar gören ve yıkılmayı bekleyen binalarda incelemelerde bulundu ve binalardaki ‘asmolen tavan’ uygulamasının tehlikesinin altını çizdi. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da eski dairelerin kiraları bile 25 bin TL'ye kadar yükseldi! Evler depreme dayanıklı mı?

Beklenen Marmara depremi sebebiyle oturduğu evden daha güvenli bir yere taşınmak isteyenlerin sayısı arttı. Peki İstanbul'da evlerin deprem raporu var mı? İşte emlakçılarla yapılan o araştırma...

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki yine uyardı: 2018 öncesi binalarda yaşayanlar dikkat! 

Japon deprem uzmanı Prof. Dr. Yoshinori Moriwaki, İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı uyarılarda bulundu. Riskli binalar ile ilgili konuşan Moriwaki, depremde kesinlikle yapılmaması gereken bir durumu da paylaştı. İşte ayrıntılar...

Diyarbakır'da deprem soruşturması için bilirkişi raporu hazırlanacak!

Diyarbakır'da, 6 Şubat 2023 tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerde 411 kişinin yaşamını yitirdiği yıkılan 6 binayla ilgili süren soruşturma için kapsamlı bilirkişi raporu hazırlanacak.

İBB ve İTÜ'den korkutan deprem raporu!

İBB ve İTÜ 6 şubat depremlerinde büyük hasarın neden kaynaklandığına ilişkin Paratus Projesi çalıştayı raporunu paylaştı. İşte detaylar...

Deprem felaketi sonrası o ilde binalarda radye temel zorunluluğu getirildi!

6 Şubat tarihinde meydana gelen deprem felaketinin ardından binaların depreme dayanıklı olması konusunda en çok konuşulan ayrıntılardan bir tanesi radye temel olmuştu. Batman'da betonarme yapılarda radye temel ile ilgili yeni bir karar alındı. Batman'da betonarme yapılarda radye temel artık zorunlu

Fitch Ratings'ten Türk bankalarına deprem raporu!

Fitch Ratings, Türk bankalarının depremin etkilerini değerlendirdiği bir rapor yayınladı. Raporda belirtildiği üzere, afetin vurduğu bölgelerde bankaların riski sınırlı ve notlarının etkilenmesi olası görünmüyor. 

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Az hasarlı binalarda oturulur mu? Az hasarlı binaya girilir mi?

Az hasarlı raporu çıkan binalarda oturulur mu? Binlerce vatandaş bu sorunun yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Deprem bölgesinin yeniden inşası hesaplandı! İşte maliyet raporu!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği, 11 ilde büyük kayıplara neden olan depremlerden sonra yeniden inşa için bir maliyet raporu çıkardı. İşte detaylar!

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

binalarda deprem raporu Haberi

binalarda deprem raporu

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü köşesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenmeyen binalarda yıkım yapılıp yapılmayacağını yazdı. Tamer Heper'e bir okuyucusu "Binamız eski yapım ama bana göre depreme dayanıklı. Fakat binamızda üçte iki çoğunluk var ki binanın müteahhide verilmesinden yana. Ama binamızda emekli kişiler bulunuyor. Bunların binadan ayrılması demek, bence ömür boyu kirada kalmak demek. Zira çevremdeki inşaatların müteahhidi tarafından yarım bırakıldığını görmekteyim." değrlendirmesinde bulundu.

İşte Tamer Heper'in yanıtı...

*****

Değerli okuyucuma yanıt vermekten çok, derdini yazıma konu etmem daha yararlı olacak. Zira zaten anlattığı problemin içinde bana yöneltilmiş soru yok ve anlatımından da anlıyorum ki meseleyi kendisi tahlil etmiş, detayı biliyor. Ancak bir nokta var ki buna dikkat çekmek isterim henüz üçte iki ile karar alınmış değil, hatta ‘dayanıksız’ raporu...