24 / 04 / 2024

binalarda enerji performansı nasıl belirlenir

binalarda enerji performansı nasıl belirlenir

Binalarda Enerji Performansı Ulusal Hesaplama Yöntemine Dair Tebliğ, 7 Aralık 2010 tarihinde 27778 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Binalarda Enerji Performansı Ulusal Hesaplama Yöntemi ile ilgili esaslar...

Binaların enerji performansı nasıl belirlenir?

Binaların enerji performansı nasıl belirlenir? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Resmen değişti! Bina inşaatlarına yeni düzenleme!

1 Ocak 2023 tarihinden itibaren projesi 'Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'e göre yapılmayan binalara ruhsat verilmeyecek. Peki binaların nasıl inşa edilmesi gerekiyor? İşte ayrıntılar..

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik gereğince Enerji Kimlik Belgesi alınıyor. Peki, Enerji Kimlik Belgesi zorunlu mu?

Tayfun Küçükoğlu: Binalarda enerji verimliliği için kullanıcılar teşvik edilmeli!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Küçükoğlu Enerji Verimliliği haftası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Gelecekte var olmak için sınırlı kaynaklarımızı daha verimli kullanarak ‘az ile çok’ yapmalıyız” dedi.

Binalarda tasarruf için kentsel dönüşüm fırsatı değerlendirilmeli!

İZODER, iklim değişikliğiyle mücadele amacıyla ve binalarda enerji verimliliğinin sağlanması için “Tek yol U dönüşü” hareketine start verdi.

Gayrimenkul sektöründe gündem 'yeşil bina'!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü bugünkü köşesinde Avrupa Birliği'nin, binalardan kaynaklanan sera gazı emisyonlarını azaltmak amacıyla Binalarda Enerji Performansı Direktifi'ni değiştirme teklifini kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün o yazısı...

Bireysel tasarruf ile binalarda enerji israfı önlenebilir!

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Başkanı Fatih Akgül, konutlarda tasarruf yaparak enerji israflarının yüzde 50'ye kadar düşebileceğini dile getirdi. 

10 yılda yaklaşık 1 milyon 300 bin binaya Enerji Kimlik Belgesi verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011 yılından itibaren yaklaşık olarak 1,3 milyon binaya enerji kimlik belgesi verildi.

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Enerji Kimlik Belgesi sorgulama 2021!

Binalarda Enerji Kimlik Belgesi uygulamasının başladığı 2011'den bu güne kadar 1 milyon yapı için belge alındı. Peki en çok Enerji Kimlik Belgesi alan iller hangileri? Enerji Kimlik Belgesi nasıl sorgulanır? İşte Enerji Kimlik Belgesi sorgulama...

binalarda enerji performansı nasıl belirlenir Haberi

binalarda enerji performansı nasıl belirlenir

BİNALARDA ENERJİ PERFORMANSI ULUSAL HESAPLAMA YÖNTEMİNE DAİR TEBLİĞ


(TEBLİĞ NO: YİG/2010-02)

Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) Bu Tebliğ; 5/12/2008 tarihli ve 27075 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında, binanın enerji tüketimine etki eden tüm parametrelerin, konut, ofis, eğitim, sağlık, otel, alışveriş ve ticaret merkezleri gibi mevcut ve yeni binaların enerji verimliliğine etkisini değerlendirmek ve enerji performans sınıfını belirlemek için geliştirilen bina enerji performansı hesaplama yönteminin yayınlanmasını sağlamak maksadıyla hazırlanmıştır.


Hukuki dayanak

MADDE 2 – (1) Bu Tebliğ, 180 sayılı Bayındırlık ve İskân Bakanlığı’nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 30/A maddesine ve Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’nin Geçici 2 nci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.


Tanımlar

MADDE 3 – (1) Bu Tebliğde geçen;

a) Bakanlık: Bayındırlık ve İskân Bakanlığını,

b) Yönetmelik: Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğini,

c)...