20 / 04 / 2024

Binalarda Enerji Yönetmenliği performansı 2022

Binalarda Enerji Yönetmenliği performansı 2022

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı önceden iptal etmişti! İkizdere'deki kıyım için tekrar kollar sıvandı!

Fevzi Reis’in şirketi Reis RS Enerji Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İkizdere’deki kıyım için kolları yeniden sıvadı.

Aman dikkat! Bina yapım yönetmeliği baştan aşağı değişiyor! 1 Temmuz’da uygulama başlıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’nde yeni düzenleme yaptı. Bu kapsamda, 1 Temmuz 2023’ten itibaren geçerli olacak düzenlemeye göre, içerisinde ev bulunan ve zemin hariç 4 kat ve üzeri olan binalarda kapalı çıkma inşası yasaklanacak.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği'ndeki değişiklik neleri etkileyecek?

Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı yaptığı açıklamada Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ndeki değişiklikleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. İşte Ilıcalı'nın o açıklamaları...

Binalarda Enerji Yönetmeliği değişti: Enerji verimliliği artıyor!

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan İZODER Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31755 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda enerji performansı yönetmeliği resmen değişiyor!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu Binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Ukrayna'da yeni binalarda daire fiyatları değişti!

Ukrayna'da son 10 yıl içerisinde yeni yapılan binalarda daire fiyatları gittikçe artıyor. LUN portalı kurucu ortağı Andrey Mima son 10 senelik daire fiyatlarının verilerini paylaştı. 

Binalarda enerji verimliliği nasıl yapılmalı?

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, “Binalarda ve Sanayide Enerji Verimliliği” temalı bir webinar gerçekleştirdi. Etkinlikte, sanayide ve binalarda enerji verimliliği sağlanması amacıyla atılması gereken adımlar değerlendirildi. 

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği ile ilgili soru önergesi verildi!

Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği kapsamında kayıtlı olan binalara dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Teamtac Mühendislik Ve Enerji Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu!

Teamtac Mühendislik Ve Enerji Yönetimi Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Celalettin Bozdoğan tarafından kuruldu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinde Değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Personelinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmenliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31174 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Binalarda Enerji Yönetmenliği performansı 2022 Haberi

Binalarda Enerji Yönetmenliği performansı 2022

Binalarda enerji yönetmenliğinde yaşanan gelişmeler hakkında konuşan Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkanı Emrullah Eruslu önemli bilgiler verdi. Eruslu, "Binalarda Enerji Verimliliği için çok daha kararlı ve etkili adımlar atılmalı" dedi.

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Emrullah Eruslu; Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının "Neredeyse Sıfır Enerjili Binalar" projesine geçişe ilişkin attığı adımları takip ettiklerini aktardı. Eruslu, “Enerji verimliliği konusunda gideceğimiz çok yol, yapılacak çok ödevimiz olduğunu görüyoruz. Binalarımızda enerji verimliliği sağlayabilmek için açıklanan değişikliklerin çok daha ötesine geçmemiz, daha kararlı ve etkili adımlar atmamız şart” diye ifade etti.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Sn. Murat Kurum, "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temalı düzenlenen toplantısının ardından "İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin...