25 / 04 / 2024

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  



Çalışmalarına devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada 5-6 Şubat 2022 tarihinde tatilcilerin gözdesi Antalya'da gerçekleştirilen "Yeşil Kalkınma Yolunda Türkiye" temalı istişare toplantısının sonuç bildirgesinde bulunan "İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılması" başlıklı madde kapsamında yapılacakları açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu düzenlemelerden bir tanesini Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğünün hazırlamış olduğu Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ndeki değişiklikler meydana getiriyor.

Anadolu Ajansı muhabirinin konu ile ilgili edinmiş olduğu bilgilere göre, gerçekleştirilecek olan düzenlemede özellikle su tasarrufu tedbiri dikkat çekti. Yaşanan gelişmelere göre, yapılacak olan düzenlemeyle yapılarda suyun daha tasarruflu tüketilebilmesi için, sıhhi tesisat projelerinde lavabo musluk debileri dakikada 6 litre, duşlarda da dakikada 8 litre ile sınırlandırılmış olacak. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ne su ayarı!


- Yeni inşa edilecek havaalanı, hastane ve büyük AVM'lere iç mekan projesi zorunluluğu

Söz konusu düzenlemeyle  iç mekan tasarımına dair "iç mekan projesi" zorunluluğu gelecek. Yani böylece  300 yataktan büyük hastane, havaalanı,  20 bin metrekareden büyük AVM binaları için mimar veya iç mimarlar tarafından iç mekan projesi yapılması gerekli olacak.

İç Mimarlar Odası’ndan İmar Yönetmeliği'nde düzenleme talebi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!


Geri Dön