25 / 04 / 2024

Binalarda mantolama sistemi ile enerji tasarrufu mümkün mü

Binalarda mantolama sistemi ile enerji tasarrufu mümkün mü

Türkiye’de yalıtım bilincinin ve yalıtım sektörünün geliştirilmesi misyonuyla faaliyet gösteren İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), binalarda ısı yalıtımı sağlayan mantolama sisteminin güvenilirliği konusunda çalışma başlattı

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı!

Binalarda yapılan mantolama da imar affı kadar riskli! Mantolama rapor ve ruhsat şartına bağlanmalı! İşte Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Kurucu Başkanı Tekin Saraçoğlu'nun o açıklamaları...

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Binalarda kimlik sistemi başladı! 

Bina Kimlik Sistemi, bugünden itibaren uygulamaya geçti. Bu sistemle vatandaşlar binaların ne zaman inşa edildiği, kaçak katı olup olmadığı ve depreme dayanıklılığı gibi bilgiler tek tıkla öğrenebilecek. 

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım: Bina kimlik sistemi!

Depreme hazırlıklı binalar için ilk ciddi adım bina kimlik sistemi ile atılıyor. Bina kimlik sistemi ile kimlikli binalarda güvenli yaşam sunulacak. Peki bina kimlik belgeleri nasıl hazırlanacak?

Geberit'ten yüksek binalarda yer tasarrufu için SuperTube! 

İsviçreli sıhhi tesisat devi Geberit, yüksek binalarda yer tasarrufu sağlayan SuperTube sistemi ile binalarda hem yatayda hem de dikeyde daha fazla yaşam alanı sunuyor...

Binalarda mantolamayla enerji tüketimi azalacak!

Binalarda mantolama çalışması enerji tüketimini yüzde 30 düşürüyor. Enerji Verimliliği Eylem Planı'na göre, Türkiye’nin yıllık doğalgaz faturası mantolamayla 13,7 milyar dolardan 10 milyar dolara inecek.

Isı yalıtımı ile ilgili bilinmesi gereken 10 madde!

İZODER, binaların dış cephelerinde yayılan yangınların mantolama sistemi ile ilgisinin olmadığını 10 maddede açıkladı..

Kot farkı sistemi sona eriyor!

Binalarda kot farkı sistemi ortadan kalkacak. Çevre Bakanlığı'nın taslağına göre, artık yüksek değil, yatay binalar teşvik edilecek.

Kale Mantolama binaları koruma altına alıyor!

Kale Mantolama, 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alıyor. Tüketicileri yaz-kış konforlu bir yaşam standardına kavuşturuyor.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Kale Mantolama ile yüzde 50’ye varan tasarruf!

Her türlü iklim ve olumsuz hava koşullarına karşı 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Mantolama yazın da tasarruf sağlıyor!

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada binalarda mevsim gözetmeksizin ısı yalıtımı (mantolama) yapılmasının önemine dikkati çekti.

Kale Mantolama ile Enerji Kimlik Belgesi sahibi olun!

Kale Mantolama sisteminin uygulandığı binaları, ayrıca ‘Enerji Kimlik Belgesi-EKB’ sahibi yapıyor. Akbaş, “Artık binasında ‘Kale Mantolama’ sistemi ile ısı yalıtımı yaptıranlar, aynı zamanda ‘Enerji Kimlik Belgesi’ne sahip oluyor” dedi.

Binalarda mantolama sistemi ile enerji tasarrufu mümkün mü Haberi

Binalarda mantolama sistemi ile enerji tasarrufu mümkün mü

Konut ve işyerlerindeki enerji tüketimini önemli ölçüde azaltmanın yolu, binalarımıza ısı yalıtımı yaptırmaktan geçiyor. Türkiye’de yalıtım bilincinin ve yalıtım sektörünün geliştirilmesi misyonuyla faaliyet gösteren İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), binalarda ısı yalıtımı sağlayan mantolama sisteminin güvenilirliği konusunda çalışma başlattı. İZODER, binalarda ısı yalıtımının önemli bir unsuru olan mantolama hakkında doğru bilinen yanlışları açıkladı. İZODER Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, “Günümüzde birçok yapıda kullanılan mantolama; son derece güvenilir, sağlıklı, yangına karşı dirençli ve önemli ölçüde enerji tasarrufu sağlayan bir ısı yalıtımı sistemidir” dedi. Çalışma kapsamında, mantolama hakkında bilinmesi gereken gerçekler, 5 başlık altında sıralandı.


İZORDER Isı Yalıtım Komisyonu'nun araştırmasıyla hazırlanan, 5 maddede mantolama hakkında doğru bilinen yanlışlar


YANLIŞ: Mantolama malzemeleri kanserojen madde içerir. 


DOĞRU: Mantolama malzemelerinin kanserojen madde içermiyor; bu ürünler...