19 / 04 / 2024

binaların dış cephesine isim yazdırmak

binaların dış cephesine isim yazdırmak

Birçok inşaat firması inşaatı üstlendikleri binaların dış cephesine isimlerini yazdırıyor. Ancak dış cepheye isim ve telefon yazdırmanın da vergiye tabi olduğu ortaya çıktı. 

Kocaeli'de, Marmara Depremi öncesi yapılan tüm binaların tamamı kontrol edildi

17 Ağustos 1999 senesinde Marmara Depremi’nde büyük kayıplar yaşandığı Kocaeli’de, kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızı ile devam ediyor. Kentte 1999 yılından önce inşa edilen binaların tamamının tarandığını ve şehirde yaklaşık 315 bin binanın bulunduğu belirtildi. 

Trabzon'da deprem tehdidi! Binaların hiçbiri test edilmedi!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından, binaların depreme dayanıklılığı gündeme geldi, ülke genelinde bina dayanıklılık testi başvuruları arttı. Ancak son dönemlerde bu talepler 90 seviyesinde düştü.

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Bayrampaşa'da yüksek riskli binaların dönüşümü için start verildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi Sınırları içerisinde kalan Bayrampaşa İlçesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki 9 binanın yıkımı için start verdi.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, riskli binaların kentsel dönüşüme sokulması için vatandaşlara çağrıda bulundu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir kez daha tüm vatandaşlarıma, 6 Şubat acılarını tekrar yaşamamak için eski ve riskli binalarını kentsel dönüşüme sokmaları çağrısında bulunuyorum." şeklinde konuştu.

Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi!

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7,7 ve 13.24’te merkez üssü Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesi olan 7,6 büyüklüğündeki depremlerle ilgili konuşan Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık, Depreme karşı en etkili çözüm riskli binaların dönüştürülmesi olduğunu söyledi.

İstanbul'un dönüşümünde kaybedecek zaman yok!

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, İstanbul Yenileniyor platformu ve İstanbul'daki riskli binaların dönüşümüne ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaptı. Kurt, hem İstanbul'daki dönüşümün aciliyetine hem de İstanbul Yenileniyor platformu kapsamındaki yeniliğe değindi.

İzmir'de 5 bin 800 binanın dönüşümü için onay bekleniyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 30 Ekim'den sonra hasar gören, binaların dönüşümü için Dünya Bankası’yla 340 milyon dolarlık anlaşma sağladı. Proje için şu anda Cumhurbaşkanlığı'ndan onay bekleniyor. 

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Sevda Erdan Kılıç'tan İzmir kentsel dönüşüm kredisinin onaylanmamasına tepki!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin depremde hasar gören binaların dönüşümü için Dünya Bankası'ndan aldığı düşük faizli krediyi henüz onaylamayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepkilerini dile getirdi. 

Tunç Soyer'den kentsel dönüşüm kredisi tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de meydana gelen depremin ardından hasarlı binaların dönüşümü amacıyla Dünya Bankası’ndan 340 milyon dolarlık kredi aldı. Fakat kredi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayından henüz geçmedi. 

Binaların dış cephesine isim yazdıranlar dikkat!

Birçok inşaat firması inşaatı üstlendikleri binaların dış cephesine isimlerini yazdırıyor. Ancak dış cepheye isim ve telefon yazdırmanın da vergiye tabi olduğu ortaya çıktı. 

binaların dış cephesine isim yazdırmak Haberi

binaların dış cephesine isim yazdırmak

Bir çok binaların üzerinde yer alan inşaat firmaların isimleri ve onlara ait telefon bilgilerinin vergiye tabi tutulduğu öğrenildi. Hürriyet'ten Neşe Karanfil'in haberine göre; Gelir İdaresi Başkanlığı kendisine yöneltilen bir soruyu yanıtlarken, “İnşaat firmalarının isim, ünvan, telefon ve adreslerinin binaların dış yüzeylerine tuğla, seramik, dekoratif süslemeler, beton üzerine kabartmalar, fayans vb kullanılarak yazılması ilan ve reklam vergisine tabidir” yanıtını verdi.

İstisna bulunmuyor

Mükellefler vergi mevzuatında tereddüt yaşamaları durumunda Gelir İdaresi Başkanlığı’nın özelge sistemi üzerinden sorularını yönetebiliyor. Gelir İdaresi Başkanlığı da verdiği cevapları kendi internet sitesindeki özelge bölümünden yayınlıyor. İzmir Vergi Dairesi Başkanlığı’na inşaat firmaları tarafından, firma ismi, unvan, telefon ve adreslerinin binaların dış yüzeylerine, pano ya da levha olmadan tuğla, seramik, dekoratif süslemeler, beton üzerine kabartmalar, fayans kullanılarak yazılmasının Belediye Gelirleri...