25 / 04 / 2024

Binanın tasdikli projesinde yanlışlık

Binanın tasdikli projesinde yanlışlık

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bahçe içinde bir dubleks evim vardı. Tapuda iki daire olarak kaydetmişler. Bu nedenle emekli biri olarak Emlak Vergisi istisnasından yararlanamıyorum. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Binanın tasdikli projesinde yanlışlık varsa ne yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Bahçe içinde bir dubleks evim vardı. Tapuda iki daire olarak kaydetmişler. Bu nedenle emekli biri olarak Emlak Vergisi istisnasından yararlanamıyorum. Ne yapabilirim?' sorusunu yanıtladı.

Tuzla'da 8 katlı binanın iki katı çöktü!

İstanbul'un Tuzla ilçesinde inşaat halinde olan 8 katlı binanın iki katı çöktü. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı açıklandı.

Sütlüce çöken binanın sakinlerinden Arda Turan için suç duyurusu!

İstanbul Sütlüce'de yıkılan binanın sakinleri Arda Turan ve kardeşi Okan Turan hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Rize'de altından dere geçen binanın yıkımı tamamlandı!

Rize Muradiye beldesinde 32 yıl önce yapılan ve altından dere geçen belediyeye ait 4 katlı binanın yıkım işlemi tamamlandı...

Rize'deki 7 katlı binanın yıkımı sürüyor!

Rize'nin Muradiye beldesinde, şiddetli yağışların ardından gündeme gelen 7 katlı binanın yıkım çalışmaları devam ediyor.

Rize'deki 7 katlı binanın yıkımına başlandı!

Rize'nin Muradiye beldesinde, şiddetli yağışların ardından gündeme gelen 7 katlı binanın yıkım çalışmaları başladı.

Güngören Belediyesi'nden risk taşıyan binanın tahliye edilmesi açıklaması!

Güngören Belediyesi, Güngören'de yıkılma riskine karşı boşaltılan bina ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, binanın tedbir amaçlı boşaltıldığı belirtildi.

Gölcük Denizevler Kentsel Dönüşüm projesinde kuralar çekildi!

Gölcük Belediyesi tarafından hayata geçirilen Denizevler Kentsel Dönüşüm projesinde kuralar çekildi.

TOKİ Çankırı dönüşüm projesinde sözleşme dönemi başlıyor!

TOKİ Çankırı Merkez kentsel dönüşüm projesinde yer alan konutlar için sözleşme dönemi bugün itibariyle başlıyor. 

TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde anlaşmalar sağlanıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Güngören Belediyesi tarafından hayata geçirilen TOKİ Tozkoparan kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleriyle anlaşmalar sağlanıyor. 

Sütlüce'de çöken binanın sahipleri İmar Barışı’na başvurmuş!

İstanbul Beyoğlu'nda zemininde toprak kayması oluşan 4 katlı binanın sahipleri imar barışına başvurmuş.

Sütlüce'de çöken binanın nedeni Arda Turan'ın oteli mi? Açıklama geldi!

Sütlüce'de bugün çöken bina hakkında çarpıcı iddialar ortaya atıldı. Çökme nedeninin binanın hemen yanında başlanılan otel projesi olduğu otelinde Arda Turan'a ait olduğu belirtildi. Turan'dan açıklama ise gecikmedi...

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşam başladı!

Keçiören’i riskli yapılardan arındırarak yaşam kalitesi yüksek, modern kentleşmeyi sağlamak amacı ile Keçiören Belediyesi tarafından yapılan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde yaşam başladı.

Binanın tasdikli projesinde yanlışlık Haberi

Binanın tasdikli projesinde yanlışlık

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Bahçe içinde bir dubleks evim vardı. Tapuda iki daire olarak kaydetmişler. Bu nedenle emekli biri olarak Emlak Vergisi istisnasından yararlanamıyorum. Ne yapabilirim?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Bahçe içinde bir dubleks evim vardı. Tapuda iki daire olarak kaydetmişler. Bu nedenle emekli biri olarak Emlak Vergisi istisnasından yararlanamıyorum. Ne yapabilirim?

M.M.

****

Okuyucumun binası konusunda bir şeyler söyleyebilmek için binaya ait projenin incelenmesi gerekir. Zira tapuda tescil binaya bakarak değil binanın tasdikli projesine göre yapılır. Bunun için binaya ait tasdikli projenin incelenmesi gerekir dedim.

Binaya ait tasdikli proje iki yerde vardır. Bunlardan biri tapu dairesi, ikincisi ilgili belediyenin ilgili birimi. Bunlardan okuyucuma en yararlı olanı (kendi işi tapu ile ilgili olduğu için) tapu...