27 / 04 / 2024

Bingöl AFA ve OHAL Konutları

Bingöl AFA ve OHAL Konutları

Bingöl'ün Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan AFA ve OHAL Konutları çürümeye yüz tutmuş durıuııda. Yıkılmak üzere olan binalar mahalle halkını tedirgin ederken konut sakinleri binalarının kentsel dönüşüm programına alınmasını istiyor.

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Prof. Dr. Naci Görür,Türkiye'de 7,2 ve 7,4 büyüklüğünde deprem beklenen illeri peş peşe duyurdu. Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul, Erzincan-Karlıova ve Karlıova-Bingöl Göynük... Deprem bekleniyor!

Naci Görür peş peşe açıkladı: İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Deprem uzmanı Naci Görür peş peşe açıkladı! İstanbul depremi büyük ölçüde yakınlaştı! Bingöl, Karlıova, Hatay ve Adana'ya da dikkat!

Ahmet Ercan ve Naci Görür'den Bingöl depremi uyarısı! 

Dün ve bugün Bingöl'de meydana gelen 5.7 ve 5.6'lık depremler, vatandaşları endişeye düşürdü. Vatandaşlar, bu depremler büyük depremin habercisi mi diye merak ediyor...

Bingöl kura sonucu 2+1 ve 3+1 sorgulama detayları!

Bingöl kura sonucu 2+1 ve 3+1 sorgulama detayları haberimizde yer alıyor. İşte Bingöl kura sonucu 2+1 ve 3+1 sorgulama detayları ve TOKİ Bingöl kura sonuçları 2020 listesi...

Ağrı ve Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ve Ağrı'da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bingöl Katlı Otopark ve Ticari Alan Projesi için start verildi!

Bingöl Belediye Başkanı Erdal Arıkan yaptığı açıklamada “Beşyol’da eski köy minibüs garajında hayata geçirilecek katlı otopark ve yeni ticari alan projesini hızlı bir şekilde tamamlayacağız." dedi.

Bingöl'de 2 metruk yapı yıkıldı!

Bingöl Belediyesi ve Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından Mirzan ve Saray mahallesinde uyuşturucu bağımlıların kullandığı 2 metruk yapı yıkıldı.

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede kamulaştırma yapılacak!

Diyarbakır ve Bingöl'de 8 ilçede Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma yapılacak...

TOKİ Bingöl'de 130 konut ve 1 hükümet konağı yapacak!

TOKİ, Bingöl merkezde hükümet konağı ve Karlıova ilçesinde 1 adet cami, 130 adet konut ile 1 adet ticaret merkezi yapacak...

Mehmet Melih Bingöl İnşaat Elektrik Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mehmet Melih Bingöl İnşaat Elektrik Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Melih Bingöl tarafından kuruldu. 

Bingöl'de bin 260 riskli yapı tespit edildi!

Bingöl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından yapılan kontrollerde bin 260 riskli yapı tespit edildi. Bu yapılardan bin 17’si yıkılırken, bin 24 hak sahibine toplamda 9 milyon 791 bin 460 TL kira yardımı yapıldı.

Bingöl Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi nereye yapılacak?

Bingöl'e yapılacak 50 bin metrekarelik alana 150 yataklı Devlet Hastanesi ve 100 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi'nin nereye inşa edileceği merak konusu oldu. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olan Turan Bozgan'dan açıklama geldi.

Bingöl AFA ve OHAL Konutları'na dönüşüm isteği!

Bingöl'ün Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan AFA ve OHAL Konutları çürümeye yüz tutmuş durıuııda. Yıkılmak üzere olan binalar mahalle halkını tedirgin ederken konut sakinleri binalarının kentsel dönüşüm programına alınmasını istiyor.

Bingöl AFA ve OHAL Konutları Haberi

Bingöl AFA ve OHAL Konutları

Bingöl Genç ilçesi Yenişehir Mahallesi'nin en kalabalık yerlerinden biri olan AFA ve OHAL konut sakinleri kentsel dönüşüm istiyor. İnşa edildiği tarihte sağlamlığı ile adından söz ettiren AFA konutları, yıllar geçtikçe dayanıklılığını kaybetti. AFA sakinleri de konutların artık günümüz şartlarında hem ihtiyaçlara cevap veremediğini hem de dayanıklılığını yavaş yavaş kaybetmeye başladığını söyledi. 


1984 yılında Turgut Özal tarafından yaptırılan AFA konutları ile 1996 yılında yapılan OHAL konutlarının artık ihtiyaca cevap vermediğini dile getiren mahalle sakinleri, "Bizler 40 yıla yakındır bu binalarda oturuyoruz. Allah korusun deprem olursa çok kötü felaketler olabilir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın ülke genelinde başlatmakta olduğu kentsel dönüşüm projeleri kapsamındaki pilot iller arasında Bingöl de yer almakta. Bu nedenle mahallemizde de böylesi bir proje uygulanabilir" dedi. 



Güneydoğu Güncel...