20 / 04 / 2024

bir evin inşaat maliyeti nedir

bir evin inşaat maliyeti nedir

Mesken, fabrika, hastane, okul, sinema, tiyatro, otel, idare binaları gibi yapıların inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor. Peki, bir evin inşaat maliyeti nedir?

100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadardır?

2014 yılı için binaların metrekare inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel, 62 seri nolu Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklanmıştı. Peki buna göre 100 metrekarelik bir evin maliyeti ne kadar tutar?

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İnşaat demiri fiyatları resmen fırladı! Fiyatlar ne kadar oldu?

İnşaat yaptıracak olan kişiler için maliyet kalemlerinden olan inşaat demiri fiyatlarını yakından takip ediyor. Peki, bir ton inşaat demirinin fiyatı kaç liraya yükseldi? Fiyatlarda son durum ne? İşte konuya ilişkin merak edilenler...

Pandemi sonrası bir ilk! İnşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede!

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’ne göre inşaat malzemeleri endeksi en düşük seviyede görüldü. İşte raporun detayları…

Asya Bir Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asya Bir Yapı İnşaat Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Kaya tarafından kuruldu.

Söz Bir Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Söz Bir Yapı İnşaat Ve Gıda Ticaret Limited Şirketi Maltepe'de Salih Özdemir tarafından kuruldu.

Bir Nefes İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Bir Nefes İnşaat Limited Şirketi Fatih’te   250 bin TL sermaye bedeli  ile Ahmet Muhammed Şahin, Alper Zeki Şahin, Namık Yüzügüleç tarafından  kuruldu.

Erzurum'da cami inşaatı çöktü: 3 yaralı! 

Erzurum Oltu'da yapımı devam eden bir caminin inşaatında çökme yaşandı Çökme nedeniyle 3 kişi yaralandı.

Ant Yapı Mirny Uçak Terminali’nin inşaatına başladı!

Yurt içinde ve yurt dışında birçok önemli proje hayata geçiren,Türkiye’nin önde gelen müteahhitlik şirketleri arasında yer alanAnt Yapı, Rusya’nın Yakutistan Bölgesi’nin Mirny şehrinde yeni bir havalimanı inşaatına başladı.

Muğla'da inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Muğla Bodrum Mumcular Mahallesi'nde bir evin inşaatında çalışan Ali Yılmaz (48) dengesini kaybeti, 2. kattan düşerek hayatını kaybetti.

İzmirli inşaat firmalarından depremzedelere destek!

İzmir'in Seferihisar ilçesinde 30 Ekim'de yaşanan 6,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında birçok inşaat firması, ellerindeki boş konutları, çadırlarda kalan depremzedelere 1 yıllık süre ile ücretsiz olarak tahsis etti. 

Çatıbir Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çatıbir Grup İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Talha Uca ve Osman Uca ortaklığında kuruldu.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

bir evin inşaat maliyeti nedir Haberi

bir evin inşaat maliyeti nedir

Bir evin inşaat maliyeti nedir?

Mesken binaları dahil olmak üzere fabrika, hastane, okul, sinema, tiyatro, otel, idare binaları gibi yapıların inşaat maliyet bedelleri her sene Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca belirleniyor.


2016 yılında uygulanacak bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, Maliye Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Emlak Vergisi Kanunu Genel Tebliği kapsamında açıklandı.


İnşaat maliyet bedeli, binanın dıştan dışa yüz ölçümü ile metrekare normal inşaat maliyet bedelinin çarpılması halinde bulunuyor. Hesaplamalarda metrekare normal inşaat bedellerinin ortalamaları esas alınıyor. Metrekare normal inşaat bedellerine asansör, kalorifer veya klima tesisat bedelleri dahil edilmiyor. 


Mesken inşaat maliyet bedelleri 2016:

Lüks İnşaat

Çelik Karkas Bina

Asgari: 2068,65

Azami: 2205,99

Orta: 2137,32


Betonarme Karkas

Asgari: 1227,07

Azami: 1377,13

Orta: 1302,10


Yığma Kagir Bina

Asgari: 1006,40

Azami: 1037,76 

Orta: 1022,08



Yığma Yarı Kagir Bina

Asgari: -

Azami:-

Orta:-


Ahşap Binalar

Asgari: 1639,01

Azami: 1806,71

Orta: 1722,42


Taş Duvarlı Bina

Asgari:...