28 / 03 / 2024

bireysel kredi artışı

bireysel kredi artışı

Konut kredileri son 1 haftada 215 milyon YTL artışla 26 milyar 706 milyon YTL'ye ulaştı. Bireysel kredilerdeki haftalık artışı öğrenmek için tıklayın.

Bireysel kredi kartı harcamaları yüzde 147 artarak 2.5 kata çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre son dönemlerde sık sık gündeme gelen bireysel kredi kartı harcamalarında aylıklandırılmış büyüme hala 2.5 katının üzerinde seyrediyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye Bankalar Birliği açıkladı! Kredi kartı kullanımları kısıtlanacak! 

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon Türk Lirası'na kadar geldi. Bu kapsamda, açıklama yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alparslan Çakar, kredi kartına düzenleme yapılabileceğini kaydetti ve konu ile ilgili açıklamada bulundu.

Çanlar kredi kartları için çalıyor: Borçlar 1.2 trilyon liraya ulaştı!

Bireysel kredi kartı borçları 1.2 trilyon TL'ye ulaştı. Tüketimin enflasyonla mücadeledeki zorlayıcı etkisi sebebiyle ekonomi yönetiminin de kredi kartlarında frene basması bekleniyor.

Kredi kartı borçları tarihi zirvesinde!

Kredi kartı borçları rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Açıklanan rakamlara göre, bireysel kredi kartı borçlarının, toplam TL krediler içindeki payının son iki senede iki katına çıktığı kaydedildi.

Kredi kartı borcu 2,5 kat artışla rekor kırdı!

Yüksek seyreden enflasyon ve artan hayat pahalılığı ile beraber vatandaşlar kredi kartlarına yüklendi. Kredilerin frenlendiği 2023'te bireysel borçlanmada ağırlık kredi kartlarına kaydı. BDDK tarafından açıklanan verilere göre vatandaşların kredi kartı borcu geçen sene 2,5 kat artış göstererek, 1 tr

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının da stresini artırıyor!

Finansal hizmetler şirketi Empower bu hafta finansal gelişmelerin kuşaklar üzerindeki etkisini baz alan bir araştırma gerçekleştirdi. Söz konusu araştırmaya göre, yüksek ev fiyatları ve kredi faizleri, Y ve Z kuşağının stresini artırıyor.

Kredi kartı harcamalarında şok artış! Tam 4 milyon kişi borç batağında!

Açıklanan resmi rakamlara göre Eylül 2023'te bireysel kredisini ödeyemeyenlerin sayısı geçen senenin aynı ayına göre yüzde 20.8 arttı ve 118 bin 857'ye ulaştı. Bireysel kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin sayısı yüzde 15.5 düşüş göstererek 90 bin 13'e geriledi.

Kredi kartı borcu son 9 ayda yüzde 180,2 arttı, 348,2 milyar TL oldu! 

Tüketime dayalı bireysel borçlulukta yaşanan yükselişler katlanıyor. BDDK verilerine göre, bu yılın ocak-eylül döneminde bireysel kredi kartı borcu geçtiğimiz sene ile kıyaslandığında yüzde 180,2 artışla 348,2 milyar liraya yükseldi. İşte ayrıntılar...

IMF'nin kredi kaynaklarının artırılması için anlaşma sağlandı!

IMF'ye üye ülkeler, yıl sonuna kadar fonun kredi kaynaklarında anlamlı bir artış yapılması konusunda anlaştı. İkinci adım olarak da IMF üyelerinin oy haklarının değiştirilmesi konusunda anlaşma yapıldı.

Düşük faizli kredi dönemi bitti: Artık yüzde 50’nin altında kredi sunmak zor

Faiz oranlarındaki yüksek artış sonucunda, oranlar yüzde 50 seviyelerine tırmanırken, kredi talebinde ciddi bir azalma yaşandı. Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ, insanlara artık yüzde 50'nin altında bir faiz oranıyla kredi sağlamanın gerçekçi olmadığını belirtti. 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan yeni evleneceklere müjde! Kredi şartı belli oldu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, gündeme ilişkin yaptığı değerlendirmede yeni evleneceklere verilecek krediyle ilgili şartı açıkladı. İşte detaylar...

Kredi kartı kullanımlarında fren patladı: Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı!

Kredi kartı ve nakit avans kullanımına yeniden gelen faiz artırımları borçlandırmaları azaltması beklenirken, tam tersi oldu. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 3 katına çıktı.

bireysel kredi artışı Haberi

bireysel kredi artışı

Merkez Bankası verilerine göre tüketici kredileri, 1 haftada 502,4 milyon YTL artarak 56 milyar 180,7 milyon YTL'ye çıktı.

Tüketici kredileri, 3 Ağustos'ta 55 milyar 678,3 milyon YTL düzeyinde idi. Merkez Bankası verilerine göre, tüketici kredileri kapsamında konut kredileri 26 milyar 706,5 milyon YTL, taşıt kredileri 5 milyar 786,6 milyon YTL, diğer krediler 23 milyar 687,6 milyon YTL olarak hesaplandı.

Tüketici kredilerinin yaklaşık 16,2 milyar YTL'si kamu bankaları, 29,1 milyar YTL'si özel bankalar, 10,8 milyar YTL'si de yabancı bankalara ait bulunuyor.

Bireysel kredi kartlarıyla yapılan işlem hacmi ise 10 Ağustos itibarıyla 23 milyar 836,2 milyon YTL'den 23 milyar 927,7 milyon YTL'ye çıktı.

YTL cinsinden bireysel kredi kartlarının 9 milyar 543 milyon YTL'si taksitli, 14 milyar...