19 / 04 / 2024

birleşmiş kentler ve yerel yönetimler

birleşmiş kentler ve yerel yönetimler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, rakipsiz katıldığı Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (UCLG) Dünya Başkanlığı' na 2016 yılına kadar görev yapmak üzere yeniden seçildi...

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Elektriğe Ekim'de zam gelecek mi? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar buluştu! Son dakika! 

"1 Ekim’de elektriğe zam yapılacak mı?" sorusunun yanıtı merakla araştırılıyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve patronlar dün Ankara'da bir araya geldi. Peki elektriğe Ekim'de zam gelecek mi?

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Ünlü profesörün dolar tahmini panik yarattı: Vatandaşlar ev ve arabalarını satarak dövize yöneldi!

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Esfender Korkmaz ve Birleşmiş Milletler raporu, Türk Lirası'nın değer kaybını ve doların geleceğini analiz ederek önemli uyarılarda bulundu. Dış borçlardaki yüksek risk, cari açık ve reel faiz politikası gibi faktörler, doların Türk Lirası karşısında değerini nasıl etkileyec

Dul ve yetim maaşlarına zam geldi mi? Dul ve yetim maaşları ne kadar, kaç TL oldu?

Milyonlarca vatandaşın beklediği asgari ücret zam 11 bin 402 TL'ye yükseldi. Bu zamdan sonra sosyal destek ödemelerine zam yapılıp yapılmayacağı sorgulanıyor. Dul ve yetim maaşlarına zam geldi mi? İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları düşecek mi? Benzine ve motorine indirim gelecek mi? 3 Haziran 2023 güncel akaryakıt fiyatları!

Benzin ve mazot fiyatında meydana gelecek değişimler brent petrol varil fiyatındaki dalgalanmaya göre şekilleniyor. Peki 3 Haziran Cumartesi benzine, motorine ve LPG’ye indirim mi gelecek? İşte detaylar!

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet!

Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP) Direktörü David Beasley, deprem bölgesi Antakya'da incelemeler yaptı. Birleşmiş Milletler yetkilisi Hatay'da gördüklerini tek kelimeyle anlattı: Kıyamet...

Benzine ve motorine zam geldi mi? İşte 1 Şubat Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları

Benzine indirim geldi mi, benzin ve motorin ne kadar oldu? İşte 1 Şubat Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Altın fiyatları yükselmeye başladı peki 2023'te dolar duracak, altın yürüyecek mi? Euro, dolar ve altında neler olacak?

Fed'in faiz artırımını yavaşlatması ve 2023 yılında durdurması ihtimali üzerine altın fiyatlarında başlayan yükseliş 2023 yılı boyunca devam edecek mi? Euro ve dolarda neler olacak? İşte beklentiler..

Re Mi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Re Mi İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Recep Miran tarafından kuruldu.

Gıda fiyatlarında şok! Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü açıkladı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının Ekim ayında, Eylül 2022'ye göre 0,1 puan gerilediğini açıkladı. İşte ayrıntılar...

Benzin ve motorine indirim mi gelecek? İşte 29 Ekim Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Benzin, motorin ve LPG ne kadar? Akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? Benzin ve motorine zam yapılacak mı? İşte 29 Ekim Cumartesi güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

birleşmiş kentler ve yerel yönetimler Haberi

birleşmiş kentler ve yerel yönetimler


Fas'ın Rabat kentinde yapılan Dünya Kongresi'ne 130"a yakın ülkeden 3 binden fazla yerel lider katıldı. Belediye Başkanları ve bölgesel yönetimlerin liderlerinin katıldığı kongrede Dünya Başkanlığı seçimine Kadir Topbaş rakipsiz girdi. Kongreye katılan delegeler Topbaş'a 3 yıl için 2016 yılına kadar UCLG Dünya Başkanlığı'nı sürdürmek için yetki verdi.


Seçimin ardından açıklama yapan Başkan Topbaş, "Türkiye'yi her alanda zirvede tutma anlayışı ile Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Dünya Başkanlığı görevini 3 yıldır sürdürüyordum. 2010 yılında Meksika'da yapılan bir önceki Dünya Konseyi'nde çekişmeli bir seçim süreci sonucunda başkanlığa seçilmiştim... Şimdi Fas'ın Rabat kentinde yapılan seçimli kongrede delegelerin tam desteği ile rakipsiz olarak Dünya Başkanlığı'nı sürdürme noktasında yetki aldım. Dünya Belediyeler Birliği olarak nitelendirebileceğimiz bu önemli teşkilatın başkanlığına 3 yıl için yeniden seçilmiş...