24 / 04 / 2024

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği 

BMMYK tarafından, Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kiraladıkları evlere yerleşen Suriyeliler için gönderilen kira yardımları dağıtılmaya başlandı...

Altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Yatırımcılar hangi yatırım aracının ne kadar kazandırdığını merak ederken, kripto para fenomeni Murat Ali Calman'dan konu ile ilgili çok konuşulacak bir paylaşım geldi. Peki altın mı, dolar mı, faiz mi, borsa mı? Yılbaşından bu yana hangi yatırım aracı ne kadar kazandırdı? 

Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel yaptığı açıklamada Birleşmiş Markalar Derneği üyelerinin yüzde 87'si fahiş kira artışı taleplerinden şikayetçi olduğunu söyledi.

Ev mi, arsa mı, borsa mı? 

Yatırımcıların en çok sorduğu sorular arasında yer alan ev mi, arsa mı borsa mı sorusuna yanıt Borsa Profesörü'nden geldi. İşte o tweet...

İkinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi?

AutoClub Genel Müdürü Turgut Yüksekdağ, X sosyal medya hesabından 2. el otomobil alım satımı ve kurumsal 2. el otomobil firmaları ile ilgili bir paylaşım yaptı. Peki ikinci el otomobil alıp satarken galericiler mi, kurumsallar mı iyi? Vatandaşlar bu konu hakkında ne düşünüyor? 

Türkiye’de, gıda fiyatları 38 aydır aralıksız artıyor! Küreselde ise 2,5 yılın dibinde...

Dünya gıda fiyatları, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine göre 2,5 yılın en düşük seviyesini gördü. Türkiye'de ise 38 aydır aralıksız artış devam ediyor. 

Araç sahipleri için kırmızı alarm! Kasko ve trafik sigortası fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Otomobil piyasasında fiyatların düşmesiyle beraber, kasko fiyatlarında da düşüşler görüldü. Bu gelişmelerin ardından gözler trafik sigortası fiyatlarına çevrildi. Peki trafik ve kasko fiyatları düşecek mi, artacak mı?

Engelli raporu olanlar erken emekli olabilir mi? Yarım engelli maaşı tama çevrilebilir mi? Tek tek açıklandı!

Engelli aylığı ile ilgili detaylar merakla araştırılıyor. Peki Engelli raporu olanlar erken emekli olabilir mi? Yarım engelli maaşı tama çevrilebilir mi? İşte ayrıntılar...

Türkiye’de gıda fiyatları artarken küresel piyasalarda 2 yılın en düşük seviyesinde!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatlarının iki yılın en düşük seviyesine gerilemesinin eylül ayında da değişmediğini açıkladı. Gıda Fiyat Endeksi Eylül'de bir önceki aya oranla 0,1 puan düşüşle 121,5 puan oldu.

Dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 geriledi! Türkiye’de yüzde 73,6 arttı!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), Küresel Gıda Fiyatları Endeksi Ağustos'ta yüzde 2,1 düşüşle 121,4'e indi. Buna göre, dünyada gıda fiyatları son 1 yılda yüzde 11,8 gerilerken, Türkiye’de Gıda Fiyat Endeksi yüzde 73,6 artış gösterdi.

Birleşmiş Milletler'den deprem bölgesinde tekstil sektörünü destekleyecek 2,5 milyon dolarlık program!

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerden etkilenen bölgelerde, tekstil ve ilişkili sektörlere yönelik başlatmış olduğu 2,5 milyon dolarlık yeni programla 3 bin 500 kişiye istihdam sağlamayı planlıyor.

Küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördü!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), küresel gıda fiyatları 26 ayın en düşük seviyesini gördüğünü duyurdu.

Türkiye tarımsal üretimin lider ülkelerinden biri!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Türkiye Temsilcisi Gutu, Türkiye’nin tarımsal üretimde dünya liderlerinden biri olduğunu söyledi.

Gıda fiyatları dünyada dibi görürken, Türkiye’de aralıksız 33 aydır yükseliyor!

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) derlediği verilere göre, küresel gıda fiyatları mayısta şeker ve et fiyatlarındaki zamlara karşın son 2 senenin minimum seviyesine geriledi. TÜİK’in paylaştığı veriler ise, Türkiye'deki gıda fiyatlarının aralıksız tam 33 aydır arttığını gösteriyor.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği  Haberi

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği 

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) tarafından, çadır kentlerin boşaltılmasının ardından Gaziantep’in İslahiye ilçesinde kiraladıkları evlere yerleşen Suriyeliler için gönderilen kira yardımları dağıtılmaya başlandı.

İslahiye ilçesindeki 1 No'lu Geçici Barınma Merkezi'nin boşaltılmasının ardından ilçe merkezinde kiraladıkları evlere yerleşen Suriyeliler, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile koordinasyon halinde bulunan BMMYK'nin "Yer değiştirme fonu" kapsamında yaptığı 4 milyar liralık yardımdan yararlanmak için Dervişpaşa Mahallesi'nde bulunan Uzay Çatılı İslahiye Sebze Pazarı’nda konuşlanan mobil PTT önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Anadolu Ajansı'ndan Zekeriye Şimşek'in haberine göre; Suriyeler kiralık evlere yerleşti. Ailedeki kişi sayısına göre yardım yapılacağı öğrenildi. Ödemeler 11 Eylül'de sona...