20 / 04 / 2024

Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik

Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik

ŞEHİR içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi.

Küçük ama şahane, havalı bir sürüş deneyimi için i10. İşte 24 Ağustos 2022 Hyundai i10 fiyat listesi!

Şehrin kalabalık caddeleri, dar sokakları ve küçük park yerleri sizi bezdirdiyse i10’un mükemmel manevra kabiliyeti size istediğiniz kolaylığı sağlayacak. Tasarımcılar onu tasarlarken insan kas yapısından esinlendi ve ortaya yumuşak hatlar, temiz ve modern bir görünüm çıktı.İşte haberin detayları…

Bisiklet Yolları Yönetmeliği!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi.

Yeni imar planlarında bisiklet yolu zorunlu oldu!

Bisiklet Yolları Yönetmeliği'nde plansız alanlar için yeni yapılacak imar planlarında ayrılmış bisiklet yollarına ve bisiklet park istasyonlarına yer verilmesi zorunlu hale getirildi...

İmar uygulamasında yeni döneme geçildi!

1 Haziran 2019’dan itibaren imar uygulaması görmemiş alanlarda hazırlanıp onaylanacak yeni imar planlarında, bisiklet yolları ile bisiklet park istasyonları zorunlu hale gelecek. Karar, 1 Ocak itibariyle yürürlüğe girdi.

İmar Kanunu'ndaki yeni düzenleme yasalaştı!

1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak....

İmar Kanunu'nda önemli değişiklik! 

Çevrenin korunmasına yönelik teklifin 13 maddesi daha kabul edildi. Buna göre, 1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Yeni imar planlarında bisiklet yolları zorunlu olacak!

TBMM Çevre Komisyonunda kabul edilen Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne göre;1 Haziran 2019'dan itibaren yeni imar planlarında bisiklet yolları ve bisiklet park istasyonları zorunlu olacak...

Avcılar Sahil Parkı cazibe merkezine dönüştü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar Sahil Parkı'na parkta, oturma alanları, deniz kıyısında yürüyüş parkuru, koşu, bisiklet için özel yollar, go kart pisti, seyir terasları, spor sahaları inşa etti. İBB, alanı cazibe merkezine dönüştürdü.

Ümraniye'ye 15 bin metrekarelik dev park geliyor!

Ümraniye'de bisiklet parkuru, spor aletleri, koşu ve yürüyüş parkuru ile çocuk oyun grubunun yer alacağı dev park inşa ediliyor.

Gaziosmanpaşa'ya 350 metrelik bisiklet yolu!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, Karayolları Parkı’na 350 metrelik bir bisiklet yolu yaparak, bisikletseverlerin hizmetine sundu.

Ünye'ye yeni bisiklet yolu geliyor!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, “Akıllı Bisiklet” projesini Altınordu ilçesinin ardından Ünye’de de hayata geçiriyor. İhalesi yapılan ve güzergâh üzerinde çalışmaları devam eden proje, 32 bisiklet ile 55 akıllı park ünitesinde hizmet verecek.

Niğde'ye yürüyüş ve bisiklet yolu!

Niğde Fen İşleri Müdürlüğü ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından MEDAŞ Kavşağı’ndan Fertek Kavşağı'na kadar olan yola yürüyüş ve bisiklet yolu yapılıyor.

Nevşehir Cevher'e çocuk oyun alanı ve dinlenme parkı geliyor!

Nevşehir’in Cevher Dudayev Mahallesi’nde, İmar Planı’nda yeşil alan olarak belirlenen yerleri çocuk oyun alanı ve dinlenme parkı haline getirilmesine yönelik çalışmalar devam ediyor.

Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik Haberi

Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik

ŞEHİR içi yollarda bisikletin ulaşım amacıyla kullanılmasını sağlamak, bisiklet yolları, bisiklet istasyonları ve bisiklet park yerlerinin planlanması, tasarlanması, yapılması ve işletilmesine ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Şehir İçi Yollarda Bisiklet Yolları, Bisiklet İstasyonları ve Bisiklet Park Yerleri Tasarımına ve Yapımına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.  


MAVİYE BOYANACAK 


Bisiklet yollarının metro, tren, otobüs, vapur ve benzeri toplu taşıma ağlarına bağlanacak şekilde bütünleşmesi sağlanacak. Yollar uzun ömürlü mavi renkli boyayla boyanacak. Bisiklet yolu ağları üzerinde trafik işaret ve işaretlemeleriyle sinyalizasyon sistemleri...