24 / 04 / 2024

Bitcoin madenciliği temiz enerji

Bitcoin madenciliği temiz enerji

Çevresel etkileriyle tartışmaların merkezinde bulunan kripto para madencileri karbon salınımını azaltmak için çözüm ararken, enerji kaynaklarını çeşitlendirmek isteyen madenciler için yenilenebilir kaynaklara ek olarak nükleer enerji ön planda.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Bitcoin için kritik karar haftası... 

Kripto para dünyası için karar haftası başlayacağı kaydedildi. Buna göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun (SEC), bu hafta için Bitcoin ETF başvuruları ile ilgili karar vermesinin beklendiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Koza Altın Gümüşhane Torul'a yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Torul'a açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor.

Koza altın Gümüşhane Kürtün'e yeni maden ocağı açıyor!

Cevher madeni sayısını her geçen gün artırmaya devam eden Koza Altın İşletmeleri Gümüşhane Kürtün'e açık ocak madenciliği yöntemi adı ile altın, gümüş, bakır, kurşun, çinko maden ocağı açıyor. 

Bitcoin’in yükselişi devam edecek mi? Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Hemen bakın!

Bitcoin’in (BTC) 34 bin dolar civarında işlem görmesiyle beraber altcoin piyasasında da canlanma yaşanıyor. İşte fiyatları artan ve düşen coin’ler.

Jeopolitik gelişmelerin yarattığı gerilim Bitcoin’i adeta salladı!

28 bin 550 doları test etmesinden bu yana aralıksız bir şekilde düşen Bitcoin (BTC) için tamam mı devam mı? 26.613-26.426 dolar aralığından şimdilik bir tepki alan BTC, 26.869 dolara yükseldi.

En kapsamlı kripto para anketi sonuçlandı: ‘Bitcoin’in krallığı bitecek, liderliği başka kripto paraya kaptıracak’

Türkiye’deki en kapsamlı kripto para anketinin sonuçları belli oldu. Yatırımcıların yüzde 35’i “Bitcoin koltuğunu başka bir kripto paraya bırakacak” derken; çoğu kripto parayı uzun vadeli yatırım aracı olarak görmediğini belirtti.

Bitcoin'de görülmemiş iddia!

Ünlü analist PlanB, Bitcoin (BTC) için alışılmadık bir tahminde bulundu ve kripto para biriminin fiyatının 2024 yılından sonra ortalama 288.000 dolar seviyesine yükselebileceğini söyledi.

Bitcoin balina işlemlerinde zirve! 

Bitcoin balina işlemlerinde zirve yaşadı! Uzmanlardan “ölüm kesişimi” vurgusu yapıldı. İşte ayrıntılar...

Bu olmadan Bitcoin'i alın!

Tanınmış kripto para analisti James Mullarney, Bitcoin'in (BTC) iki ana gösterge arasında olası bir geçişin ortasında büyük bir fiyat rallisine hazırlanabileceğini öne sürdü. 

Çinli analistten boğa vurgusu! BTC 2023 sonunda bu kadar olacak!

Kripto para hizmetleri sağlayıcısı Matrixport Çarşamba günü yayınladığı bir araştırma raporunda, yılın bu erken dönemindeki üstün performansın Bitcoin fiyatı için boğa eğilimi anlamına geldiğini söyledi.

Bitcoin’de yükseliş için bu tarihi işaret edildi! Kripto para yatırımcıları dikkat!

Kripto para topluluğunun en popüler fenomenleri arasında yer alan TechDev, Bitcoin’de yükseliş için bu tarihe işaret etti...

Bitcoin yatırımcılarının heyecanla beklediği seviye çok yakın!

Ünlü analist, Bitcoin yatırımcılarının uzayan ayı piyasasının sona eriyor olabileceğine dair işaretlere dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Cowen, Bitcoin'in tüm zamanların en yüksek seviyelerinden mevcut düşüş oranının, 2018 ve 2014 ayı piyasalarının dibini belirleyen seviyelere yaklaştığını öne sür

Bitcoin madenciliği temiz enerji Haberi

Bitcoin madenciliği temiz enerji

Kripto para birimlerine ilişkin talep gün geçtikçe yükselirken, dünyadaki milyonlarca madenci Bitcoin üretimi için birbirleriyle yarış halinde. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; madencilik faaliyetleri için yüksek kapasiteye sahip bilgisayarlar ve enerji gücü gerekirken, taleple orantılı şekilde madencilerin enerji ihtiyacı da artıyor.

Bitcoin, elektrik tüketimiyle Finlandiya ve Belçika gibi ülkeleri geride bırakıyor

Cambridge Bitcoin Elektrik Tüketim Endeksi tarafından açıklanan verilere göre, Bitcoin madenciliği için senelik 87,2 teravatsaat elektrik harcanıyor.

Bitcoin üretimi için harcanan senelik elektrik miktarı; Finlandiya (84,2 teravatsaat), Belçika (82,1 teravatsaat), Şili (74,9 teravatsaat), Bangladeş (70,6 teravatsaat) ve Kolombiya (70,2 teravatsaat) gibi ülkelerin senelik elektrik tüketimlerini geçiyor.

Digiconomist'in verileri ise Bitcoin'in senelik karbon ayak izinin 71,04 metrik ton seviyesinde olduğuna dikkat çekiyor. Bunu seviyenin; Yunanistan'ın karbon ayak iziyle eş değer olduğu...