26 / 04 / 2024

Boğaz imara mı açılıyor

Boğaz imara mı açılıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi...

İstanbul Boğazı imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı’nın imar mevzuatı değişiyor. Boğazın imara açılabileceği de belirtiliyor.

İstanbul Boğazı’nda mühürlenen kaçak inşaatta çalışmalar devam ediyor!

İstanbul Boğazı'nda son dönemde artan kaçak yapılaşmalara bir yenisi eklendi. Beşiktaş'taki yol yalısında sürdürülen yasa dışı inşaat şikayetlerin sonra mühürlendi fakat yalıda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Murat Kurum: İstanbul Boğazı'nı imara açmamız söz konusu değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğazımızı imara açma veya İBB'nin olmayan yetkilerini alma durumu söz konusu değildir" dedi...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan İstanbul Boğazı'nın yetki devrine tepki!

İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, İstanbul Boğazı ve çevresi ile ilgili yetkinin yerel yönetimlerden alınarak Cumhurbaşkanlığına bağlı kurula devredilme girişimine tepki gösterdi...

İstanbul Boğazı imara mı açılıyor?

İstanbul Boğazı’nın imar mevzuatı değişiyor. Boğazın imara açılabileceği de belirtiliyor.

Sayıştay'dan Boğaz'a erken müdahale merkezi önerisi!

Sayıştay, Kıyı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün hesaplarının görüşüldüğü Meclis KİT Komisyonu’nda Boğaz’daki kaza ve kıyı yangınlarına yönelik ‘erken müdahale merkezleri’ oluşturulması önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulunamıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz'daki kaçak yapıları yıkacak müteahhit bulamıyor. İBB son 3 yılda 4 ihaleyi teklif verenin olmaması nedeniyle iptal etti.

Sedat Özkan: Asıl siluet ve imar krizi Boğaz’da!

İBB İmar Komisyonu üyesi CHP'li Sedat Özkan, "Sadece 16/9'da değil, asıl imar ve siluet sorunu Boğaz'da. Koca iş merkezleri yükseldi. Yüzlerce binaya yıkım kararı var'' şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Boğaz'da yıkılan kaçak yapıların enkazları tartışma yarattı!

İstanbul Boğazı ön görünümünde kaçak oldukları gerekçesiyle yıkılan yapıların enkazının kaldırılmaması, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine taşındı.

Feryal Gülman'ın Boğaz'daki yalısı yıkılacak!

İBB bir süredir Boğaz’daki kaçak yapıları yıkıyor. Bu kapsamda Feryal Gülman’ın Bebek’teki ünlü ‘Yol Yalısı’na yıkım kararı çıkarıldı.

Boğaz'daki iki metruk villa yıkılmaya bekliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Boğaz’daki kaçak yapıları yıkmaya başladı. Boğaz'da 12 yıl önce yıkım kararı alınan 2 villa yıkılmayı bekliyor.

İstanbul Boğazı'nda yıkım tartışması!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri Boğaz'daki kaçak yapılaşma ve yıkımla ilgili açıklamada bulundu. Yetkililer, yıkımların süreceğini belirtti.

İstanbul Boğazı'nda yıkımlar sürecek!

İBB yetkilileri İstanbul Boğazı'ndaki yıkım çalışmalarının devam edeceğini açıkladı. Boğaziçi İmar Müdürlüğü verilerine göre, 3 bin kaçak binanın yıkım kararı var.

Boğaz’a kıyısı olan ilçeler için düzenleme reddedildi!

CHP’li Meclis üyesi Hüseyin Sağ, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde ''Boğaz’a kıyısı olan ilçelerle ilgili düzenleme yapalım. Kot oyunu ile rant sağlamayalım” dedi. Teklif, İBB tarafından reddedildi.

Boğaz imara mı açılıyor Haberi

Boğaz imara mı açılıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile boğazdaki 4 ilçe belediyesine ait tüm yetkilere son veren taslak düzenlemeye göre Boğazlar'da artık yeni kurulacak Boğaziçi Başkanlığı ile iki yeni kurul söz sahibi olacak. Başkanlık ve kurul üyelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan atayacak.

Söz konusu teklife ilişkin olarak açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Boğaziçi Kanunu ile ilgili çalışma söz konusu. Meclisimiz bu çalışmayı yürütüyor. Sahada belediyelerimizden gelen talepler doğrultusunda önlemlerimiz oldu" dedi.

Boğaziçi'nde imar yapma yetkisinin büyükşehir belediyesinde olmadığını belirten Kurum, "(Yetki) Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün teklifi ve Bakanlığımızın uygun görüşü ile Boğaziçi Yüksek Koordinasyon Kurulu'ndadır. Başkanı Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Boğazımıza nazır 4 belediyemizde çok daha iyi noktalara çekecek çalışmaya ilişkin belediyelerimizin de içinde olduğu çalışma söz konusudur" ifadesini kullandı.

Kurum şöyle devam etti:

"Anadolu ve...