20 / 04 / 2024

Boğazda kentsel dönüşüm

Boğazda kentsel dönüşüm

Üsküdar Belediyesi, Boğaz bölgesindeki 14 mahalleyi kapsayan yaklaşık 45 dönüm alanda kentsel dönüşüm başlatacak. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen açıkladı.

Yücel Çelikbilek: Boğaz'da dönüşüm için onay bekleniyor!

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yapı stokundaki tehlikeye dikkat çekti: “Nepal’deki deprem İstanbul’da olursa Boğaz’da bir tane bina kalmaz. Boğaz’ın tamamı için söylüyorum. Beykoz, Üsküdar, Beşiktaş, Beyoğlu ve Sarıyer için”

Manisa'da kentsel dönüşüm bölgesinde heyelan riski! 5 ev acilen boşaltıldı!

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Bu kapsamda projesinin uygulandığı bölgede toprak kayması riskine karşın 5 ev boşaltıldı.

Kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Kentsel dönüşümde riskli yapısını boşaltan hak sahiplerine verilen destekler arasında kira yardımı da bulunuyor. Peki, kentsel dönüşüm kira yardımı 2022 ne kadar?

Beykoz Tokatköy'de kentsel dönüşüm başlıyor!

İstanbul Beykoz Belediyesi'nin Tokatköy mahallesinde bölgesinde başlatılması planlanan kentsel dönüşüm projesinde yeni bir gelişme yaşandı. Vatandaşların 15 gün içinde evlerini boşaltıp teslim etmesi gerekiyor.

İzmir'de ada bazında kentsel dönüşüm şart!

İzka İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Azat Yeşil, İzmir'de kentsel dönüşümün şart olduğuna dikkat çekti. "Ben hep ada bazında kentsel dönüşümü savundum" diyen Yeşil, "Projelerde ticari kaygı olduğunda insanlar tercih etmiyor. Bu nedenle daireler boş kalıyor" açıklamasında bulundu.

Kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021!

Kentsel dönüşümde anlaşma yolu ile riskli yapısını boşaltanlar bir dilekçe vererek kira yardımı desteği için başvuru yapabiliyor. Peki kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi nasıl hazırlanır? İşte kentsel dönüşüm kira yardım dilekçesi 2021...

Bağcılar Asburçaklar Sitesi'nde kentsel dönüşüm krizi!

Bağcılar'da bulunan 284 daireli Asburçaklar Sitesi'nde yaşayan vatandaşlar, kentsel dönüşüm nedeniyle kendilerine evlerinin boşaltılması yönünde baskı yapıldığını dile getirdi. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Zeytinburnu'ndaki İETT sitesinde kentsel dönüşüm tartışması! 

Zeytinburnu Belediyesi, İstanbul Zeytinburnu’nda bulunan İETT Sitesi sakinlerine, kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşaltmaları için 3 gün süre tanıdı. Kendilerine yer gösterilmeden ve kira desteği verilmeden evlerinden çıkmaları söylenen vatandaşlar belediye kararına tepki gösterdi...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm hezimeti!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm nedeniyle boşaltılan ancak yıkılmayan binalar sığınmacı ve kağıt toparlayıcıların meskeni oldu. Metruk binalar ise yıkılma riskiyle karşı karşıya.

Kağıthane'de kentsel dönüşüm başlayacak!

Kağıthane'de çöken bina hakkında açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "26 binamızı can güvenliği sebebiyle boşalttık. Çalışmalar sonrasında burada kentsel dönüşüm başlatacağız'' dedi.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlanıyor!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında riskli bölgede boşaltılan binaların yıkım çalışmalarının yaklaşık 1 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi. 

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tartışması!

İstanbul, Kuzguncuk bölgesi  kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Aslında mahalle boğaz öngörünümde, yani çivi çakmak bile yasak... Bu yüzden akıllara "Acaba Kuzguncuk'un o güzel görünümü bozulacak mı?" sorusu geliyor. 

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm başlıyor!

Boğaz'ın incisi tarihi Kuzguncuk Mahallesi kentsel dönüşüm alanı ilan edildi. 89 bin metrekarelik Boğaziçi etkilenme alanında kalan parsellerdeki kentsel dönüşüm projesi  İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek.

Boğazda kentsel dönüşüm Haberi

Boğazda kentsel dönüşüm

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, çalışmalara ilişkin yaptığı açıklamada, belediye olarak 30 Mart yerel seçimlerinden bu yana, kentsel dönüşümle ilgili ciddi çalışma başlattıklarını kaydetti.


Türkmen, 14 Mayıs 2015'te İstanbul Büyükşehir Belediyesi kararıyla, ilçelerinde kentsel dönüşümün başlamasının onaylandığını hatırlatarak, ilk olarak 7 dönümlük alanı kapsayan Yavuztürk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.


Bu bölgede gelecek 2 ay içinde dönüşümün temelini atmaya hazırlandıklarını, Üsküdar Belediyesi olarak TOKİ'yle anlaştıklarını belirten Türkmen, "TOKİ bize bu alanda 165 konut ve 10 iş yeri olmak üzere 170'in üzerinde bağımsız ev inşa edecek. Boğaz bölgesi başta olmak üzere, çarpık yapılaşmaya, ruhsatsız iskansız binalara, depreme dayanıksız yapılara son vereceğiz. Belediyenin bu arsasındaki konutlarla ilgili aldığı imar haklarının aynısı vatandaşlarımız için de geçerli olacak. Vatandaşımız bölgede yaklaşık 1,5 emsale yakın...