27 / 04 / 2024

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tartışması!

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tartışması!

İstanbul, Kuzguncuk bölgesi  kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Aslında mahalle boğaz öngörünümde, yani çivi çakmak bile yasak... Bu yüzden akıllara "Acaba Kuzguncuk'un o güzel görünümü bozulacak mı?" sorusu geliyor. 



"Acaba Kuzguncuk'un o güzel görünümü bozulacak mı?" sorusunun cevabını Habertürk Muhabiri Okan Ateş yerinde araştırdı. İşte cevabı....

Kuzguncuk sakinleri bugünlerde biraz tedirgin. Nedeni ise kentsel dönüşüm. Kuzguncuk, istanbul'un tarihi semtlerinden... Özellikle evleri tarihi dokusuyla dikkat çekiyor. Mahallenin kentsel dönüşüm kapsamına alınması tartışmalara neden oldu. Kuzguncuk mahallesi öngörünüm bölgesinde. Yani aslında çivi çakmak bile yasak.

Tabi herkesin aklına şu soru geliyor acaba tarihi Kuzguncuk evleri yıkılacak mı? O güzel görünüm mahvolacak mı? Hayır değil. Yalnızca Kuzguncuk'taki bir parsel buna dahil edildi. O parselde de sadece gecekondular bulunuyor. Mahallenin öngörünüm bölgesinde olmayan parselindeki gecekondular yıkılacak.

O bölümde bulunan mahalle sakinleri karardan memnun değil. Henüz mahallede ne olacak belli değil. Ancak yakın zamanda ihale yapılacak. Mahalle sakinleriyle görüşmeler başlayacak.

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm başlıyor!


Geri Dön