25 / 04 / 2024

boğaziçi bölgesel ortaklık zirvesi

boğaziçi bölgesel ortaklık zirvesi

Erşat Hürmüzlü: ''İnşaat sektörü, 2010'dan sonra yıllık yüzde 17-18 gibi bir büyüme oranı gerçekleştirmiştir. Türkiye 2010'da dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhit firması içinde 33 firma ile Çin'den sonra 2. sırada yer almıştır''...

3. Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi başlıyor!

3’üncü kez İstanbul'da düzenlenecek Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi 13-15 Aralık tarihleri arasınde gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün himayesinde Uluslararası İşbirliği Platformu (UİP) tarafından düzenleniyor...

Boğaziçi Beton'dan 250 milyon liralık sözleşme! Dünyanın en büyük beş tesisinden biri olacak!

Boğaziçi Beton Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kalyon İnşaat San. ve Tic. A.Ş. ile Türk Hava Yolları Teknik A.Ş. İstanbul Havalimanı MRO Tesisleri (Faz 2) İnşaat Yapımı için 250 milyon liralık hazır beton sözleşmesi imzaladı. 

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Büyük Çamlıca Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Büyük Çamlıca Şubesi Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret Anonim Şirketi Büyükçekmece Şubesi bugün Büyükçekmece'de 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Boğaziçi Üniversitesi'ne Avrupa Kültürel Miras Ödülü!

Boğaziçi Üniversitesi Tarsus-Gözlükule Kazıları Araştırma Merkezi, Avrupa Kültürel Miras Ödüllleri kapsamında "Koruma Dalı"nda ödüllendirildi.

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Yıkım Hafriyat Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi  bugün 250 bin TL sermaye bedeliyle Üsküdar'da Kenan Daniş ile Bahdiyar Akay ortaklığında kuruldu. 

Boğaziçi Kandilli Evleri'nde 3.1 milyon TL'ye icradan satılık villa!

İstanbul İli Üsküdar İlçesi, Küçüksu Mahallesi, Rasathane Cadddesi üzerinde yer alan Boğaziçi Kandilli Evleri'nde bahçeli villa 3 milyon 100 bin TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Mavi Boğaziçi İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mavi Boğaziçi İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 200 bin TL sermaye ile bugün Aydemir Aydın, Hakab Aydın, Tarık Kanbur ve Sebahattin Kefelioğlu ortaklığında kuruldu.

Han Boğaziçi Proje Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Han Boğaziçi Proje Mühendislik Ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Esenyurt’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mücteba Eymen Akçay tarafından kuruldu.

Boğaziçi Yapı, GD Danışmanlık ile anlaştı!

Boğaziçi Yapı, Kozyatağı ve Kartal’da inşa edilen projelerinin satışları için, GD Danışmanlık ile anlaşma yaptı.

Boğaziçi yeni imar düzenlemesiyle yenilenecek!

Üzerinde çalışılan yeni imar düzenlemesi, Boğaziçi’nde yayılmış olan gecekondular ve eski yapıların yenilenmesini sağlayacak. Böylece Boğaziçi Bölgesi’nde bulunan Emirgan, İstinye, Beykoz, Üsküdar gibi bir çok gözde semt hak ettiği güzelliğe ve değere kavuşacak.

İBB, Boğaziçi 1. Etap 1/1000'lik imar planını uygun buldu!

Beykoz Boğaziçi Alanı Gerigörünüm ve Etkilenme Bölgesi I. Etap 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Revizyon uygulama İmar Planı İstanbul Büyükşehir Meclisi tarafından uygun bulundu.

Boğaziçi İnvest Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi İnvest Gayrimenkul Geliştirme İnşaat Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Dündar ve Özgül Ecirli ortaklığında kuruldu.

Areon Boğaziçi Evleri’nde yılbaşına özel kampanya!

Bodrum’da bugüne kadar 1.800 konuta imza atan Areon Yapı, bölgedeki 16. projesi Areon Boğaziçi Evleri için hazırladığı bol alternatifli kampanyasıyla yeni yıla Bodrum’da yazlık sahibi olarak girmek isteyenlere büyük bir fırsat sunuyor.

boğaziçi bölgesel ortaklık zirvesi Haberi

boğaziçi bölgesel ortaklık zirvesi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Erşat Hürmüzlü, inşaat sektörünün 2010'dan sonra yıllık yüzde 17-18 gibi bir büyüme oranı gerçekleştirdiğini belirterek, ''Türkiye 2010'da dünyanın en büyük 225 uluslararası müteahhit firması içinde 33 firma ile Çin'den sonra 2.sırada yer almıştır'' dedi. 

     Uluslararası İşbirliği Platformu'nun düzenlediği Boğaziçi Bölgesel Ortaklık Zirvesi'nde konuşan Hürmüzlü, yaklaşık yılda 1,4 milyon kişiye iş yaratan inşaat sektörünün Türkiye ekonomisinde önemli bir yer teşkil ettiğini söyledi. 

     İnşaat sektörünün, diğer sektörler üzerinde doğrudan veya dolaylı olarak etkileri hesaba katıldığında katkısının yüzde 30'lar civarında olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu: 

     ''Sektörün gelişmesi için en önemli faktörler, siyasi istikrar, azalan döviz kuru, azalan faiz ve kredi oranlarıdır. Bence özellikle teminat mektuplarıdır. İnşaat sektörü dünyada ve Türkiye'de olan krizlerle paralel olarak büyümüş ve küçülmüştür. 2000'li...