26 / 04 / 2024

boğaziçi köprüsü onarıldı m

boğaziçi köprüsü onarıldı m

Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal: " Geniş kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz. Köprüler, halatların değişiminden, üst yapısından yaya korkuluklarına kadar büyük bir onarımdan geçecek " dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu! Arsalar kapış kapış gidiyor!

Türkiye'nin büyük bir heyecanla beklediği 1915 Çanakkale Köprüsü, Başkan Erdoğan'ın katıldığı dev törenle bugün açıldı. Mega projenin açılmasının ardından bölge şaha kalktı. 1915 Çanakkale Köprüsü açıldı, bölgenin değeri uçtu. Arsalar kapış kapış gidiyor...

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

Körfez Geçiş Köprüsü Avrupa'nın 2. büyük köprüsü olacak!

Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, Konuşan Ekonomi programına katıldı. Becan konuşmasında "Körfez Geçiş Köprüsü Avrupa'nın 2. büyük köprüsü olacak." dedi. İşte Becan'ın konuşmasından bazı kesitler..

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün 275 metresi tamam!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Mayıs ayı içinde ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde tabliyeler birbiri ardına döşeniyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde görevli mühendis öldürüldü!

Cimtaş İnşaat firmasında mühendis olan ve İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında görevli 32 yaşındaki mühendis Murat Usluoğlu, evinin önünde bıçaklanarak öldürüldü.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son tabliye yerleştirildi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Nisan ayında ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde kara üzerindeki son tabliye dev yüzer vinç tarafından yerine yerleştirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü Nisan'da ulaşıma açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul-İzmir yolunu 3,5 saatte indirecek olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün Nisan ayında hizmete alınacağını açıkladı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ücreti belirlendi!

İstanbul-İzmir arasındaki mesafeyi 3,5 saate indirmesi beklenin Gebze - Orhangazi - İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatında sona yaklaşıldı.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde sona yaklaşıldı!

Körfez Geçiş Köprüsü'nün inşaatında sona yaklaşılırken, İstanbul'dan İzmir'e daha erken gitmek isteyenlerin ödeyeceği ücrette belli oldu.

Kilis Polateli'de Yeniyapan-Evrentepe köprüsü onarıldı!

Kilis’in Polateli ilçesinde İl Özel İdaresi tarafından Yeniyapan-Evrentepe köprüsü yapıldı. Polateli ilçesi Yeniyapan Köyü Evrentepe mahallesindeki Balıksuyu Deresi üzerine köprü yapılıyor.

boğaziçi köprüsü onarıldı m Haberi

boğaziçi köprüsü onarıldı m


Karayolları 1. Bölge Müdürü İsmail Kartal, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi gibi köprülerin 40 yıl arayla bakım ve onarımdan geçirilmesi gerektiğini belirterek, "Geniş kapsamlı bir çalışma yürüteceğiz. Köprüler, halatların değişiminden, üst yapısından yaya korkuluklarına kadar büyük bir onarımdan geçecek" dedi.


Kartal, Fatih Sultan Mehmet ve Boğaziçi köprülerinin bakım ve onarım ihalesinin sonuçlandığını, sözleşme sürecini tamamladıklarını söyledi.


Köprülerden günde ortalama 430-450 bin araç geçtiğini vurgulayan Kartal, "Yaz tatili döneminde kabloların değişim çalışmaları yapılacak" şeklinde konuştu.


"Boğaziçi Köprüsü'nün askı halatları değişecek" diyen Kartal, şöyle devam etti:


"Bazı onarımlar yapılacak, korkuluklar dahil. Kulelerin bakımı, onarımı, boya ve üstyapı onarımları yapılacak. Büyük kapsamlı bakım ve onarım gerçekleştireceğiz. Sözleşme süresi 540 gün öngörülmüş olsa da daha erken tarihte bitirmeyi hedeflemekteyiz. Özellikle askı kablolarının değişimi esnasında bazı şeritleri kapatarak...