20 / 04 / 2024

Borsa İstanbul Nasdaq ortaklık

Borsa İstanbul Nasdaq ortaklık

İbrahim Turhan, Nasdaq OMX Group Inc. ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamak üzere yürütülen müzakerelerde son aşamaya gelindiğini ve olağanüstü genel kurul toplantısında anlaşmanın detayları hakkında paydaşlara bilgi verileceğini bildirdi.

Borsa yeni güne yükselişle başladı!

Borsa yeni güne yükselişle başladı. Açıklanan detaylara göre Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,92 artışla 5.277,70 puandan başladı.

Borsada ‘iflas’ şoku! Borsa İstanbul BIST 100 endeksi ne oldu? En çok hangi hisseler geriledi?

ABD’de peş peşe yaşanan banka iflasları pay piyasalarını olumsuz etkiliyor. Bankacılık sektörüne ilişkin endişelerin artmasıyla dünya borsalarındaki olumlu hava terse dönerken, Borsa İstanbul BIST 100 endeksi de günü yüzde 1,14’lük değer kaybıyla tamamladı.

Borsa İstanbul’da hangi hisseler kazandırdı? En fazla hangi hisseler prim yaptı?

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,14 oranında değer artışıyla kapadı. Piyasa çevreleri, dünya genelinde para politikalarına ilişkin belirsizliğin devam etmesi nedeniyle pay piyasalarında dalgalı seyrin hakim olduğunu belirtiyor.

Piyasalardaki belirsizlikler arttı, hisse piyasalarına ilgi azalıyor! İşte 22 Şubat Borsa İstanbul BIST 100 endeksi!

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi 77,98 puan gerileyerek günü 5 bin 71 puandan tamamladı. En fazla inşaat sektör endeksi prim yaparken, küresel pay piyasalarındaki belirsizlikler nedeniyle risk iştahının azaldığı belirtiliyor.

Yabancı yatırımcılardan ‘borsa’ ile ilgili çarpıcı iddia: Müdahale oldukça kimse borsaya yatırım yapmak istemez!

Kahramanmaraş depreminin ardından pozitif havanın hakim olduğu Borsa İstanbul ile ilgili yabancı yatırımcılardan dikkat çekici raporlar gelmeye başladı. Borsayı desteklemek amaçlı müdahalelerin ters etki yaratabileceği iddia ediliyor.

Borsa İstanbul'dan altında 'Sınırlama' kararı! Deprem sonrası yeni önlem!

Altın ithalatı mal mukabili ödeme şekli ile yapılmayacak. Konuya ilişkin açıklama yapan Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde ise iade prosed

Borsa İstanbul'dan flaş altın kararı! Sınırlama getirildi!

Borsa İstanbul AŞ Kıymetli Madenler ve Kıymetli Taşlar Piyasası Operasyonel Direktörlüğü, belirtilen koşulların sağlanmaması durumunda işlenmemiş altının Borsa saklama kasasına getirilmesi halinde iade prosedürünün uygulanacağını söyledi. 

Borsa İstanbul’da şirketler hisse alım yarışında! Hangi şirketler hisse geri alımı yapıyor? Hisse geri alımı nedir?

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti.

Son dakika: Borsa İstanbul’da iki aracı kurumun faaliyetlerine son verildi

Borsa İstanbul beş gün aradan sonra yeniden açıldı. Açılış saatlerinde alıcı seyir gözlenen borsada hareketlilik devam ederken, iki aracı kurumun faaliyetleri durduruldu.

Borsa İstanbul 5 gün aradan sonra güne nasıl başladı? Borsaya ilgi nasıl? Hangi hisseler yükselişte?

Deprem felaketinin ardından 8 Şubat Çarşamba günü kapatılan Borsa İstanbul bugün yeniden işlemlere başladı. BIST 100 endeksi, açılışta 263,81 puanlık artışla güne alıcılı bir seyirle başladı.

Borsa ne zaman açılacak? Borsa İstanbul ne zaman açılıyor?

Borsa İstanbul’un ne zaman açılacağı yatırımcılar tarafından büyük bir merakla araştırılıyor. İşte detaylar!

Borsa İstanbul ne zaman açılıyor? Borsa İstanbul’da hangi önlemler alındı?

Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan deprem felaketlerinin ardından Borsa İstanbul’da işlemler durdurulmuştu. Piyasa çevrelerinden hasar tespitleri tamamlanmadan hisselerin işleme açılmaması önerisi gelirken, şimdi en fazla borsanın ne zaman açılacağı merak ediliyor.

Patron çok net konuştu! Sasa Polyester’den borsa açıklaması!

Borsa İstanbul’un en gözde hisselerinden Sasa’dan önemli bir açıklama geldi. Borsa İstanbul’da işlem gören ve en fazla takip edilen hisselerden Sasa Polyester’in Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Erdemoğlu, hisseler ile ilginç bir açıklama yaptı.

Borsa İstanbul Nasdaq ortaklık Haberi

Borsa İstanbul Nasdaq ortaklık


Borsa İstanbul ile Nasdaq arasında stratejik ortaklık anlaşması imzalamak üzere yürütülen müzakerelerde son aşamaya gelindi.


Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Nasdaq OMX Group Inc. ile stratejik ortaklık anlaşması imzalamak üzere yürütülen müzakerelerde son aşamaya gelindiğini ve olağanüstü genel kurul toplantısında anlaşmanın detayları hakkında paydaşlara bilgi verileceğini bildirdi.


Turhan yaptığı yazılı açıklamada, Borsa İstanbul AŞ'nin ilk genel kurul toplantısının, daha önce kamuoyuna duyurulduğu gibi 31 Aralık Salı günü Genel Müdürlük binasında yapılacağını bildirdi.


6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'nun 138'inci maddesinin altıncı fıkrasının (c) bendinin, Türkiye sermaye piyasalarının dönüşüm ve gelişim vizyonu çerçevesinde borsaya, teknolojik dönüşüm, teknik bilgi ve yetkinlik aktarımı amaçlarıyla stratejik ortaklıklar kurma görev ve yetkisi verdiğini ifade eden Turhan, şunları kaydetti:


"Bu doğrultuda, dünyanın önde gelen borsalarından...