25 / 04 / 2024

boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi

boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına belediye çevre temizlik vergisi de ödeniyor. Peki, boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi? İşte çevre temizlik vergi özelgesi...

Fahiş kira artışı bir ekmek teknesini daha kapattı! Dükkan sahibi 5 bin TL kira bedelini 30 bin TL yaptı...

Aydın Didim’de sahibi ve ustasının bir kadın pide ustası olan Bahçivan Pide Salonu dükkan sahibinin mağduru oldu. Dükkan sahibi 5 bin liralık dükkana 30 bin TL kira istedi.

TOKİ'den Edirnelilere yeni konut müjdesi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne'de 156 konutluk yeni proje inşa edecek. Söz konusu projede ayrıca 4 adet dükkana da yer verilecek.

Düzce'de konut imarlı iki arsa satılacak! İhalesi 19 Aralık'ta!

Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Düzce Gümüşova ve Merkez'de yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsalar konut alanı imarlı olarak belirtildi.

TÜVTÜRK'ten yeni düzenleme! Arabası olanlar mutlaka baksın! Bunu yapmayanlar eli boş dönecek!

Milyonlarca taşıtın muayene edildiği TÜVTÜRK yeni düzenlemeye gitti. Yeni uygulamadan haberi olmayan araç sahipleri, hiçbir işlem yaptıramadan eli boş dönüyor.

Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? Tapudan eli boş dönmek istemeyen herkesi ilgilendiriyor...

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde bazı evrakların tapu müdürlüklerine teslim edilmesi gerekiyor. Peki, Gayrimenkul tapu devri için hangi belgeler gerekiyor? İşte detaylar...

Bu ürünlerin satışı 81 ilde yasaklandı! Eliniz boş dönmeyin! A101, BİM, Migros ve diğer marketlerde satılmayacak!

Gıda düzenlemeleri ve denetlemeleri kapsamında, Türkiye'de nar aromalı ürünlerin satışı sıkı bir denetime tabi tutuluyor. Bu doğrultuda, nar ekşisi izlenimi veren veya nar aromalı olarak etiketlenen ürünlerle beraber nar sosu, narlı sos ve ayrıca, nar ekşili sos gibi ürünlerin satılması yasaklandı.

TOKİ'den Ispartalılara müjde! O ilçeye 250 konutluk yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Isparta projesinin ihalesini yarın saat 11:00'de gerçekleştirecek. Projede ayrıca 4 adet dükkana da yer verilecek.

Dolarla ilgili çok net tahmin! Bu bilgiyi öğrenip dolara giden eli boş dönmez

Herkes dolar kurunun daha yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Ancak analistler, dolar kurunun sadece yeni kaynaklar ya da faiz artırımı yoluyla düşeceğine inanıyor. Erdoğan'ın faiz karşıtı tutumu da bilindiğine göre dolarda kısa vadede düşüş pek mümkün değil.

Sıfır araç almayı düşünenlere kötü haber az önce geldi! Eliniz boş dönebilirsiniz

Otomobil almayı düşünenler bayilerde üzücü haberi alıyor. Bugün otomobil almak isteyen biri en az 2 ay bekleyecek.

Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Dükkanlar için ödenen vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor. Dükkan çevre temizlik vergisi 2022 ne kadar?

Ziraat GYO'nun Pırlanta Sitesi'ndeki 9 dükkanının değeri belli oldu!

Ziraat GYO, İstanbul Fikirtepe'deki Pırlanta Sitesi'nde yer alan 9 dükkana ilişkin hazırlatılan gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı. 

Düzce'de 33.1 milyon TL'ye satılık 3 arsa!

Düzce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Düzce İstilli Köyü'nde yer alan 3 adet arsayı 33 milyon 90 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Düzce'de 11 milyon TL'ye satılık arsa!

Düzce Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdürlüğü, Düzce Kültür Mahallesi'nde yer alan arsayı 11 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi Haberi

boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi

Boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi?

Belediye Gelirleri Kanunu gereğince, konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan yapılar adına belediye temizlik hizmeti için çevre temizlik vergisi ödeniyor. Vergiyi yapıyı kullanan kişi ödüyor.


Vergi mükellefiyeti yapının kullanılmaya başladığı tarihte başlıyor. Yapıda kiracı olması durumunda, vergi mükellefi kiracı oluyor. Peki, boş dükkana çevre temizlik vergisi ödenir mi?


3 Ağustos 2006 tarihinde Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan özelge gereğince, boş dükkan için çevre temizlik vergisi ödenmiyor. 


Boş dükkanın mükellef durumundan çıkarılması için, belediyeye giderek bildirimde bulunulması gerekiyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı 


SAYI:B.07.1.GİB.0.66/6601-728/60690      

KONU: Çevre temizlik vergisi hk.


...........  BAKANLIĞI


...................... tarafından Başkanlığımıza verilen 03.02.2006 tarihli dilekçenin bir örneği ilişikte gönderilmiş olup, konu ile ilgili Başkanlığımız görüşü aşağıda belirtilmiştir.


Söz konusu dilekçede, boş binaların çevre temizlik vergisine tabi olup olmadığı...