24 / 04 / 2024

boşanırken aile konutu şerhi

boşanırken aile konutu şerhi

Aile konutu şerhi vatandaşların merak ettiği konular arasında yer alıyor. Eşinden ayrılanlar veya ayrılık arifesinde olanlar "Boşandıktan sonra aile konutu şerhi koydurabilir miyim?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Eski ve yeni kiralar arasındaki fark neredeyse 4 kata yükseldi! Eski kiracı 35 bin, yeni kiracı 135 bin TL ödüyor!

Kiralık konut piyasasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanırken, şimdi de eski ve yeni kiralar arasındaki fark gündem oldu. Uzmanlar, alıcıların kiracılar ile sorun yaşamamak için boş konutlara yöneldiğine dikkat çekti. İşte ayrıntılar...

8.240 TL talep edenler boşuna beklemesin! Aile Bakanlığı'ndan bu kişilere hiçbir ödeme yapılmayacak!

Aile Bakanlığı'nın 8.240 TL destek ödemesinden yararlanmak isteyenler için önemli bir uyarı! Bu yardım programına başvuru yapacak aileler, başvuru şartlarını kesinlikle göz önünde bulundurmalı. İşte ayrıntılar...

Raflar boşalmadan acele edin! Migros'ta tuvalet kağıdı 24 TL'ye düştü

Marketlerdeki bir çok ürünün fiyatında artış yaşanırken devamlı olarak indirim kovalayan vatandaşlara müjdeli haber geldi. Tuvalet kağıtlarına gelen indirim ile baraber vatandaş markete akın etti.

Kahramanmaraş depremi alt yapıyı nasıl vurdu? İşte madde madde hasar durumu...

Türkiye’yi yasa boğan depremlerde bir yandan enkaz altındaki son canlar çıkarılmaya çalışılırken öte yandan depremin alt yapıya olan etkisi de ortaya çıkmaya başladı.

Depremde yaptığı binalar yıkılan müteahhitten pişkin savunma

Türkiye'yi yasa boğan deprem felaketinde yurttaşlar tek yürek olmuş bir yandan bölgeye yardım yağdırırken bir yandan da bölgedeki inşaat şirketleri ve müteahhitler sorgulanıyor.

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından Borsa İstanbul'dan 'deprem' kararı! Geçiçi olarak kapatıldığı duyuruldu

Türkiye'yi yasa boğan merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.6 ve 7.6'lık depremlerin ardından, Borsa İstanbul aracılığı ile 8 şirketin borsadaki paylarını geçici olarak kapatıldığı ilan edildi. 

Aile Bakanlığı’ndan müjdeli haberler üst üste geldi! 2023 gıda yardımı başvuruları başladı!

Artan enflasyon oranları her geçen gün vatandaşın alım gücünü düşürürken Aile Bakanlığı’ndan güzel bir haber geldi. İşte detaylar...

Dünya krizle boğuşuyor! Onlar paraya para demiyor

Bütün dünyanın evlere kapandığı pandemi döneminde global manada ekonomik sorunlar yaşanırken, Oxfam tarafından hazırlanan bir rapora göre en zengin yüzde 1'lik kesimin servetine servet kattığı açıklandı.

Bitcoin'de kasım ayından bu yana bir ilk! Boğa sezonu başladı mı?

Uzun bir süredir düşüşte olan kripto para piyasasında olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bitcoin'de kasım ayından bu yana bir ilk! yaşanırken, boğa sezonunun başlayabileceği yorumları yapılıyor. İşte güncel kripto par fiyatları…

Boşanırken ev kimde kalır?

Boşanma kararı alan aileler mal paylaşımının nasıl olacağını ve evde kimin kalması gerektiğini araştırıyor. Peki, boşanırken ev kimde kalır?

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanıp altı yaşındaki çocuğumuzu kendisine bırakmaya dahi razı oldum. Ancak kendisi boşanmaya yanaşmıyor, nedeni tahminim evlilik birliği içinde satın aldığımız daire. Eşimin bu koşullarda boşanma halinde mal paylaşımında hakkı var mı?' sorusunu cevapladı.

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Alman şirketlerin yüzde 15’i tehdit altında!

Yeni tip koronavirüs (Kovid) pandemisinin ikinci dalgası yaşanırken, haziran ayına göre, daha az sayıdaki Alman şirketinin ekonomik varlığının tehdit altında olduğu kaydedildi.

boşanırken aile konutu şerhi Haberi

boşanırken aile konutu şerhi

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutu oluyor. Aile konutu tapusu üzerinde şerh konulabiliyor. Ancak sürekli oturulmayan, yazlık olarak kullanılan konutlar için aile konutu şerhi söz konusu olamıyor.

Tapuya konulan aile konutu şerhi, eşlerden birinin diğerinin rızasını almadan söz konusu konut ile ilgili bir işlem yapmasını engelliyor. Peki, aile konutu şerhi nasıl konulur? Boşandıktan sonra aile konutu şerhi konulabilir mi?

AİLE KONUSU ŞERHİ NASIL KONULUR?

Aile konutu şerhi için istenen belgelerin temin edilerek Tapu Müdürlüğüne başvuru yapılması gerekiyor.

Ayrıca, şerh için taşınmazın tapu sicilindeki ada/parsel bilgileri ile MERNİS üzerinden alınan yerleşim yeri verilerinin çakıştırılması gerekebiliyor. 

Bu durumlarda belediye, muhtarlık, kadastro müdürlüğü, apartman yönetimi, LİHKAB vb. kurumlardan bu konuda durumu kanıtlayıcı nitelikte belge alınması...