25 / 04 / 2024

Brezilya boşanan çiftler

Brezilya boşanan çiftler

Brezilya'da geçen senenin ikinci yarısında boşanan çiftlerin sayısı son 13 senenin en yüksek rakamına ulaştı.

Cem Hakko’dan boşanan Ronit Gülcan Etiler'de 200 bin TL'ye daire kiraladı!

İş insanı Cem Hakko’dan anlaşmalı bir şekilde olarak boşanan sosyetik Ronit Gülcan, Etiler'de 200 bin TL'ye boğaz manzaralı bir daire kiraladı.

ABD'de ofis boşluklarının rekor seviyelere çıkması endişeleri artırdı!

Pandemiyle hayatımıza giren uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşması, ABD'de ofis boşluklarını da rekor seviyelere çıkarırken yaşanan bu durum da endişeleri artırdı.

Boş ev vergisi Meclis gündeminde! Ev sahipleri dikkat: Barınma sorunu bu şekilde çözülebilir! 

Son zamanlarda satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş artışlar, barınma sorununun sık sık gündeme gelmesine neden oluyor. Meclis'te boş ev vergisi gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Ev sahibi kiracı sorununda yeni boyut! Kiracı klima taktırdı, ev sahibi evi boşaltın dedi!

Son zamanlarda ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan  tahliye kavgaları hızla devam ediyor. Şimdi de bir ev sahibi klima taktıran kiracısının evini boşaltmasını istedi.

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle 44 konut boşaltıldı!

Yaşanan gelişmelere göre, Zonguldak'ta çatı hasarı ve toprak kayması sebebiyle toplamda 44 konut boşaltıldı.

Boşanmayı düşünenler dikkat! Ödenen para faiziyle geri alınacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), hileli boşanan çiftleri takibe aldı. Boşandığı eşiyle yaşamaya devam ettiği tespit edilen kişilere ağır yaptırımlar uygulanarak maaşı kesilecek, ödenen para faiziyle birlikte geri alınacaktır.

Boşanmalarda taşınmaz paylaşımı nasıl yapılır?

Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Erol Ulusoy bugün kaleme aldığı köşe yazısında boşanan eşler arasında mal paylaşımını kaleme aldı. 

Feryal Gülman Bebek'teki yalısını satmayı düşünüyor!

Kemal Gülman'dan olaylı bir şekilde boşanan Feryal Gülman, Bebek'teki yalının kendisinde kaldığını söyleyerek, yalıyı satmayı düşündüğünü dile getirdi. 

Brezilya boşanan çiftler Haberi

Brezilya boşanan çiftler

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sağlık, eğitim, ekonomi gibi alanların dışında aile hayatında da çeşitli sıkıntılara sebep oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, salgın sebebiyle Brezilya'da geçen yılın son yarısında boşanan çiftlerin sayısı da arttı.

Brezilya Noterlik Enstitüsü (CNB) tarafından yapılan araştırmaya göre, ülkede, 2020 yılınınson yarısında sadece noterlerde 43 bin 859 boşanma işlemi gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada, söz konusu dönemde mahkeme dışında yapılan bu boşanmaların, 2019 yılının aynı zaman aralığına göre yüzde 15 daha fazla olduğuna dikkati çekildi.

Ekim 2020 tarihinde 7 bin 600'den fazla boşanma işlemi yapıldığı belirtilen araştırmada, bu rakamın, ülkedeki boşanma kayıtlarının tutulmaya başlandığı 2007 yılından bu yana en yüksek boşanma sayısı olduğu belirtildi.

Yapılan araştırmada, ülkedeki 16 eyalette 2020 yılının son 6 ayında tarihi boşanma rekorunun da kırıldığına değinildi.