26 / 04 / 2024

Brezilya'da boşanan çiftlerin sayısı son 13 yılın en yüksek rakamına ulaştı!

Brezilya'da boşanan çiftlerin sayısı son 13 yılın en yüksek rakamına ulaştı!

Brezilya'da geçen senenin ikinci yarısında boşanan çiftlerin sayısı son 13 senenin en yüksek rakamına ulaştı.



Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sağlık, eğitim, ekonomi gibi alanların dışında aile hayatında da çeşitli sıkıntılara sebep oldu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, salgın sebebiyle Brezilya'da geçen yılın son yarısında boşanan çiftlerin sayısı da arttı.

Brezilya Noterlik Enstitüsü (CNB) tarafından yapılan araştırmaya göre, ülkede, 2020 yılınınson yarısında sadece noterlerde 43 bin 859 boşanma işlemi gerçekleştirildi. Yapılan araştırmada, söz konusu dönemde mahkeme dışında yapılan bu boşanmaların, 2019 yılının aynı zaman aralığına göre yüzde 15 daha fazla olduğuna dikkati çekildi.

Ekim 2020 tarihinde 7 bin 600'den fazla boşanma işlemi yapıldığı belirtilen araştırmada, bu rakamın, ülkedeki boşanma kayıtlarının tutulmaya başlandığı 2007 yılından bu yana en yüksek boşanma sayısı olduğu belirtildi.

Yapılan araştırmada, ülkedeki 16 eyalette 2020 yılının son 6 ayında tarihi boşanma rekorunun da kırıldığına değinildi.

Brezilya da boşanan çiftlerin sayısı son 13 yılın en yüksek rakamına ulaştı!

Sokağa çıkma yasakları ve karantina boşanmadaki artışı etkiledi

CNB Başkanı Giselle Oliveira de Barros konuyla ilgil iolarak yaptığı açıklamada, 2020 yılının insanların bir arada yaşaması ve vatandaşlara hizmet sağlanması açısından birçok değişiklik getirdiğini ve sıra dışı bir yıl olduğunu belirtti.

Barros, koronabirüs salgınının ortaya çıkmasıyla, vatandaşların kişisel ve mülkiyetle ilgili sorunlarının evden çıkmadan çözülmesi için noterlere, hizmetlerini elektronik ortamda sağlamaları izni verildiğini bildirdi.

CNB yetkilileri, koronavirüs salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasakları ve karantinaların da boşanma sayılarındaki bu artışa etkisi olduğu sonucuna ulaştıklarını bildirdi.

Yetkililer, noterlerin bu sürecin kolaylaştırılması için çevrim içi boşanma uygulanması istediklerini söyledi.

 

2019'da 541 bin 424 çift evlendi, 155 bin 147 çift boşandı!


Geri Dön