29 / 03 / 2024

Bülent Arınç Rum Mehmet Paşa Bedesteni

Bülent Arınç Rum Mehmet Paşa Bedesteni

MANİSA Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, vakıflar konusunda çok iyi bir durumda olduklarını belirterek, 12 yılda 4 bin vakıf eserinin ihya edildiğini bildirdi. Restorasyonlar devamının geleceği belirtildi.

Bülent Grup İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bülent Grup İnşaat Gayrimenkul Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de 500 bin TL sermaye bedeli ile İlyas Kurt tarafından kuruldu.

Özgür Demirtaş, ekonomide yapılan hataları 5 maddede sıraladı

Kişisel sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, iktidarı eleştirdi ve Bülent Arınç'a da göndermede bulundu.

Bülent Arınç'tan SİNPAŞ açıklaması: Yönetim kurulu üyeliği teklifi geldi ancak kabul etmedim!

YİK Üyesi Bülent Arınç, SİNPAŞ GYO Yönetim Kurulu Üyeliği'ne getirildiği iddiasını yalanladı. Teklifi doğrulayan Arınç, bunu 'vicdan ve etik açıdan uygun görmediği için' reddettiğini belirtti.

Sinpaş GYO'dan 'Bülent Arınç' açıklaması!

Sinpaş GYO, boş olan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine atama yapılmasıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Bülent Arınç kimdir?

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Arınç kimdir? Bülent Arınç daha önce hangi görevlerde bulunmuştur?

Bülent Arınç, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Sinpaş GYO Yönetim Kurulu, Hamdi Topçu'nun ayrılması nedeniyle boşalan Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliğine Bülent Arınç'ın seçilmesine karar verildi.

Bülent Karan kimdir?

Halk GYO Genel Müdürü Bülent Karan kimdir? Bülent Karan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Bülent Karan'ın biyografisi...

Bülent Karan, Halk GYO Genel Müdürü oldu!

Halk GYO Genel Müdür Yardımcısı Erdal Bekin'in Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifasının kabulüne, Bülent Karan'ın boşalan Yönetim Kurulu Üyeliğine getirilmesine karar verildi.  

Bülent Arınç'ın ‘parsel parsel' iddiası TOGO'yla mı ilgili?

CHP eski Ankara Milletvekili ve Ankara Ticaret Odası Eski Başkanı Sinan Aygün, 27 Mart 2017 tarihinde Eskişehir Yolu üzerindeki arazisine TOGO İkiz Kuleleri'ni dikme kararı aldı ve inşaat ruhsatı aldı. Peki sonra ne oldu?

Parsel parsel sattı davasında Melih Gökçek'e kötü haber!

Birbirlerine yönelik ağır hakaretlerle mahkemelik olan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç arasındaki davada karar çıktı. Mahkeme Melih Gökçek'in açtığı 50 bin TL'lik tazminat davasını reddetti.

Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı: Iğdır Havalimanı'nın adı değişti!

Iğdır Havalimanı'nın adının "Iğdır Şehit Bülent Aydın Havalimanı" olarak değiştirilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararı Resmi Gazete'de yer aldı.

Keçiören Çağrı Okulları açıldı!

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Çağrı Okulları bünyesindeki ilkokulun açılış töreni için Keçiören’deydi. Törene Bakan Yılmaz’ın yanı sıra eski TBMM Başkanı Bülent Arınç da katıldı...

Ankara TMMOB Şehir Plancıları Odası basın toplantısı düzenleyecek!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi Bülent Arınç ile Melih Gökçek arasındaki polemiğe ilişkin basın toplantısı düzenleyeceğini açıkladı.

Bülent Arınç Rum Mehmet Paşa Bedesteni Haberi

Bülent Arınç Rum Mehmet Paşa Bedesteni

Bülent Arınç, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, restore edilen Rum Mehmet Paşa Bedesteni'nin açılış töreninde, söz konusu alanın Manisa'da ticari ve sosyal yaşamın devam ettiği en eski bölgelerden birisi olduğunu, bölgenin hayırsever esnafları, kaybolmaya yüz tutmuş zanaatlarıyla da tanındığını belirtti. 


Bu bölgenin turizmde daha çok değerlendirilmesi gerektiğini, özellikle Japon turistlerin bu tür tarihi ve kültürel zenginliklere büyük ilgi duyduğunu dile getiren Arınç, bedesten çevresinde yapılacak düzenlemeyle turistlere Manisa'da 500 yıl öncesinin yaşantısının nasıl olduğunun anlatılabileceğine işaret etti. 



Manisa'da büyükşehir belediyesinin yeni kurulan belediyelere daha fazla imkan ve tahsis yapması gerektiğini vurgulayan Arınç, restorasyonu tamamlanan bedestenin amacına uygun kullanımı için Şehzadeler Belediyesi'ne tahsis etme kararı aldıklarını, restore edilecek Kurşunlu Han'ın da Şehzadeler Belediyesi'ne tahsis edilmesinin düşünüldüğünü kaydetti. 



RESTORASYON ÇALIŞMALARI... 


Türkiye'de son dönemde yürütülen vakıf eserlerinin...