25 / 04 / 2024

bulgaristandaki müftülük mülkleri iade edilecekmi

bulgaristandaki müftülük mülkleri iade edilecekmi

Bulgaristan Başmüftülüğü, Türk kabristanlığı, Çifte Hamam binası, 'Vodna Palata’nın karşısında üç konut ve mahkeme binasının yanındaki park alanının Müslümanlara iadesini istiyor. Filibe Şehir Mahkemesi'nde görülen dava 11 Nisan'a ertelendi...

Edirne'deki yanan müftülük binası yeniden yapılacak!

Edirne Valisi Ekrem Canalp, 19 Ocak'ta çıkan yangında tamamen kullanılamaz hale gelen Edirne Müftülüğü binasının aslına uygun olarak yeniden yapılacağını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal müftülüğü arasında arazi krizi!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Kartal Soğanlık’ta 26 bin metrekarelik arazisinin, talep ettiği için Kartal Mütfülüğü’ne devredilmesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve Kartal İlçe Müftülüğü’nü karşı karşıya getirdi. Kriz plan değişikliğiyle çözüldü...

Beylikdüzü'ndeki Mevlana Camii Müftülük binasının inşaatı tamamlanıyor!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yapımı devam eden Mevlana Camii Müftülük, Kur'an Kursu ve Taziye Evi binasında incelemeler yaptı.

Avcılar'da müftülüğe ait lojman mühürlendi!

İstanbul’da 26 Eylül'de yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrası Avcılar'da yapılan kontroller sonucu riskli bulunan müftülüğe ait 8 daireli lojman ile 45 yıllık 3 daireli bina mühürlendi...

Bulgaristan'da Başmüftülük Vakfı'na ait bina icrayla satıldı!

Sofya'da Bulgaristan Başmüftülüğü Vakfına ait İslam Enstitüsü binasının icra yolu ile çok düşük fiyata satılması, Müslümanlar arasında şoke etkisi yarattı.

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi açıldı!

Küçükçekmece İlçe Müftülüğü İmam Buhari Külliyesi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Erzincan'da satılık işyeri 13,2 milyon TL'ye!

Erzincan İl Özel İdaresi İl Encümeni Başkanlığı Erzincan'da Atatürk Mahallesi, Fevzipaşa Caddesi, Müftülük Sitesi'nde yer alan işyerini 13 milyon 200 bin TL muhammen bedelle satıyor. Satış ihalesi 25 Nisan'da yapılacak. 

Mardin'de müftülük binasını yıkan Faysal Nuhoğlu gözaltına alındı!

Mardin'de Nuhoğlu Camii'nin silüetini bozduğunu iddia ettiği müftülük binasını kepçeyle yıkmaya çalışan Faysal Nuhoğlu gözaltına alındı..

Bursa Eski Müftülük binası yıkılıyor!

Bursa’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı büyütme çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Bursa Eski Müftülük binası yıkılıyor.

Sancaktepe İlçe Müftülük Binası açıldı!

Sancaktepe’deki 7 camii, 7 kuran kursu ve İlçe Müftülük Binasının açılışı Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımı ile gerçekleşti.

Çıldır İlçe Müftülüğü hizmet binası yenilendi!

Yaklaşık üç ay önce dış cephesinin bakım ve onarımına başlanan Çıldır İlçe Müftülüğü hizmet binası tamamlanarak yeni görünümüne kavuştu.

Adana'da yeni müftülük binası açıldı!

Adana’da yapımı 6 milyon 639 bin liraya tamamlanan yeni müftülük binası, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in katılımıyla, dualarla açıldı

Büyükçekmece'ye yeni müftülük binası inşa edildi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece İlçe Müftü vekili Durmuş Kabakçı'yı makamında ziyaret ederek, yeni yapılan hizmet binasında incelemelerde bulundu.

bulgaristandaki müftülük mülkleri iade edilecekmi Haberi

bulgaristandaki müftülük mülkleri iade edilecekmi


Bulgaristan Başmüftülüğü'nün, vakıf arazilerinin iadesi için açtığı ve Filibe Şehir Mahkemesi'nde görülen dava 11 Nisan tarihine ertelendi. 


Duruşma salonunda bulunan bazı vatandaşlar görüşülmekte olan mahkeme hakkında görüş beyan ettikleri için salondan uzaklaştırıldı ve duruşmaya birkaç defa ara verildi.


Başmüftülük; Türk kabristanlığı, Çifte Hamam binası, 'Vodna Palata’nın karşısında üç konut ve mahkeme binasının yanındaki park alanının Müslümanlara iadesini istiyor.


Bu arada futbol taraftarları Başmüftülüğü protesto etmek için mahkeme binasının önüne toplandı. Bir araya gelen futbol takımları taraftarları şehrin en büyük kavşaklarından olan ‘Şesti Septemvri’ ile ‘Tsar Boris III Obedinitel’ bölgesini kısa zaman için ulaşıma kapattı. Göstericiler arasında ayrıca 'Levski' Sofya, ‘CSKA Sofya’, ‘Lokomotiv Plovp’ ile ‘Botev’ takımları taraftarlarının bulunduğu görüldü. Mahkeme bölgesi ise jandarma ve polis ekipleri tarafından korunma altına alındı. Gösterciler ellerindeki...