20 / 04 / 2024

Bulgaristan Başmüftülüğü mülklerinin iadesi davası ertelendi!

Bulgaristan Başmüftülüğü mülklerinin iadesi davası ertelendi!

Bulgaristan Başmüftülüğü, Türk kabristanlığı, Çifte Hamam binası, 'Vodna Palata’nın karşısında üç konut ve mahkeme binasının yanındaki park alanının Müslümanlara iadesini istiyor. Filibe Şehir Mahkemesi'nde görülen dava 11 Nisan'a ertelendi...




Bulgaristan Başmüftülüğü'nün, vakıf arazilerinin iadesi için açtığı ve Filibe Şehir Mahkemesi'nde görülen dava 11 Nisan tarihine ertelendi. 


Duruşma salonunda bulunan bazı vatandaşlar görüşülmekte olan mahkeme hakkında görüş beyan ettikleri için salondan uzaklaştırıldı ve duruşmaya birkaç defa ara verildi.


Başmüftülük; Türk kabristanlığı, Çifte Hamam binası, 'Vodna Palata’nın karşısında üç konut ve mahkeme binasının yanındaki park alanının Müslümanlara iadesini istiyor.


Bu arada futbol taraftarları Başmüftülüğü protesto etmek için mahkeme binasının önüne toplandı. Bir araya gelen futbol takımları taraftarları şehrin en büyük kavşaklarından olan ‘Şesti Septemvri’ ile ‘Tsar Boris III Obedinitel’ bölgesini kısa zaman için ulaşıma kapattı. Göstericiler arasında ayrıca 'Levski' Sofya, ‘CSKA Sofya’, ‘Lokomotiv Plovp’ ile ‘Botev’ takımları taraftarlarının bulunduğu görüldü. Mahkeme bölgesi ise jandarma ve polis ekipleri tarafından korunma altına alındı. Gösterciler ellerindeki Bulgar bayrakları ile sloganlar attı. Öte yandan, Muradiye Camii bölgesinde herhangi bir olay yaşanmaması için polis ekipleri bölgeyi kuşatma altına aldı.



Bursa Haber


Geri Dön