19 / 04 / 2024

Bursa 2035 ulaşım master planı

Bursa 2035 ulaşım master planı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2035 ulaşım master planını hazırladı. Bursa’da yeni metro hatları yapılacak. Plan kapsamında Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine çıkacak.

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak!

Bursa Şehir Hastanesine ulaşım için metro ihalesi 27 Ekim'de yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinin ihalesinin de gerçekleştirildiğini belirtti.

Bursa yatırımlarında aslan payı ulaşımın!

Kükürtlü’de kurulan Bereket Sofrası’nda buluşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 2019’un seçim sonrası toparlanma yılı olduğunu söyleyerek, ulaşım başta olmak üzere kronik birçok sorunun bu sene içerisinde çözüme kavuşturulacağını dile getirdi.

Bursa'da ulaşıma çözüm: Hızlı kamulaştırma!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş yaptığı açıklamada Şehir Hastanesi’ne ulaşımı kolaylaştıracak 6,5 kilometrelik kestirme yolun 3,5 kilometresinde asfaltlama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Bursa Şehir Hastanesi nerede, nasıl gidilir, ulaşım bilgisi 2019!

Bursa Şehir Hastanesi nerede? Bursa Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir 2019? gibi soruların yanıtları haberimizde yer alıyor. işte Bursa Şehir Hastanesi ulaşım bilgisi 2019...

Bursa'nın ulaşım projelerine bakanlık desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ve Altyapı Yatırımları Genel Müdür Vekili Necdet Sümbül'ü ayrı ayrı ziyaret ederek kentteki ulaşım yatırımları için destek istedi.

Bursa’ya yeni metro hatları geliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2035 ulaşım master planını hazırladı. Bursa’da yeni metro hatları yapılacak. Plan kapsamında Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine çıkacak.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Bursa'da ulaşım ana planında son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla planlanan ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı.

Bursa'da ulaşım ve kentsel dönüşüm masaya yatırıldı!

İMO Bursa Şube Başkanı Mehmet Albayrak, kent içindeki ulaşım projelerinin doğru planlanmadığını ve ulaşımın daha da içinden çıkılmaz hale getirildiğini savundu.

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı ulaşım sağlanacak!

Ulaşım Master Planını Beşevler Küçük Sanayi Esnafı ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1.355 yataklı Şehir Hastanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşımının sağlanması için Emek’ten bir raylı sistem hattı planladıklarını dile getirdi. 

Bursa'da 80 milyon euroluk ulaşım yatırımı!

Bursa Belediyesi, 20 milyon euroluk sinyalizasyon sistemi projesine ve Doğanköy'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak 60 milyon euroluk troleybüs projesine başlayacak.

Bursa'ya teleferik müjdesi!

Bursa'yı daha ulaşılabilir ve yaşanabilir bir şehir haline getirmek için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, Gökdere'den Teferrüç istasyonuna teleferikle ulaşımı kolaylaştıracak projede önemli bir adımı daha attı.

Bursa’ya Veledrom müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı Recep Altepe, Sağlıklı Kentler Birliği’nin ‘Bisiklet Etkin Bir Ulaşım Aracı Bursa Çalıştayı’nda daha sağlıklı bir Bursa hedefiyle, kente bir ‘Veledrom’ kazandırılacağını söyledi.

Bursa 2035 ulaşım master planı Haberi

Bursa 2035 ulaşım master planı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin 2035 ulaşım master planı hazırlandı. Plan kapsamında Bursa’nın nüfusu 4 milyonu aşacak. Raylı sistemi kullanan yolcu sayısı ise günlük 286 binden 1 milyon 322 bine ulaşacak. 

Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, 2035 ulaşım master planı kapsamında Bursa'ye yeni metro hatları geliyor. Çalı’dan başlayarak Acemler Çekirge şehir merkezi ve Yıldırım’da yoğun nüfusu kapsayarak Gürsu’ya ulaşacak yeni bir hat ile Çalı’dan başlayıp Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ne gidecek yeni bir metro hattı inşa edilecek.

Ulaşım master planı Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin özel oturumla toplandığı meclis toplantısında anlatıldı. Boğaziçi Proje Aş. Firma Koordinatörü Yücel Erdem Dişli meclis üyelerine bir sunum yaptı.

Toplu taşıma odaklı kentsel büyüme hedeflendiğini söyleyen Dişli, “Özel araca olan bağımlılığı azaltabilmek amacındayız. Bu bağımlılığı çözebilmek için yüksek kapasiteli...