19 / 04 / 2024

Bursa Batı Planlama Bölgesi imar plan notları

Bursa Batı Planlama Bölgesi imar plan notları

Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ni kapsayan Bursa Batı Planlama Bölgesi 1/25000 ölçekli Çevre Planı Değişikliği bugün askıya çıktı. Çevre düzeni planına göre Hasanağa OSB alanı 44,40 hektar daha genişleyecek...

Bursa'da konut fiyatları yükselişe geçti!

Bursa'da son zamanlarda sanayileşme, göç ve hızlı nüfus artışıyla birlikte konut piyasasında hareketli günler yaşanıyor. Özellikle Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya olurken, özellikle Doğu-Batı aksında fiyatlar yükselişe geçti. 

Nüfus Batı'ya taşınıyor!

Büyük kentlerde İstanbul, Bursa ve İzmir’de yeşil aranır bir alan haline dönüştü. Nüfusun Batı'ya yığılmasıyla yerleşim alanları artarken, yeşil alanlar azaldı.

Bursa Has Vadi 15 Kasım'da satışta!

Bursa'nın batı yakası Kurtuluş Mahallesi'nde konumlandırılan Has Vadi Projesi, 15 Kasım'da satışa çıkıyor. Projede ön talep fırsatları sunuluyor..

Bursa Yıldırım’ın iki yakası viyadükle bağlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’da Sarı Caminin batı kısmında yapılacak viyadükle Kurtuluş Caddesi’ni, Karlıdağ ve Vişne Caddelerine bağlayacak.

Bursa Kent Meydanı'nda büyük dönüşüm!

Kent meydanının batı kısımda kalan bölümün dönüşüm çalışmaları Osmangazi Belediyesi tarafından sürdürülürken, Bursa Büyükşehir Belediyesi de meydanın güney ve doğu yakasındaki 2. Etap proje alanındaki çalışmalara başladı.

Bursa modern konutlarıyla kabuk değiştiriyor!

Sanayinin başkentlerinden Bursa, son yıllarda modern şehircilik yolunda attığı adımlarla öne çıkıyor. Kentin batısında markalı konut, ofis ve AVM projeleri yükselirken, kentin doğusu da yerel yönetimlerin öncülüğünde başlatılan kentsel dönüşüm projeleriyle kabuk değiştiriyor.

Bursa Mesudiye sahiline 1 milyon TL'lik yatırım!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yaklaşık 1 milyon TL’lik sahil düzenleme yatırımı ile Mudanya’nın en batısındaki Mesudiye sahili de vatandaşlara daha kaliteli ve konforlu tatil imkanı sunuyor.

Batı Şeria’da 4 bin 200 konutluk Yahudi yerleşim projesi onaylandı!

İsrail Planlama ve İnşaat Komitesi, işgal altındaki Batı Şeria'da 4 bin 200 konutun yer alacağı yeni yerleşim birimi inşa projesini onayladı

Bursa Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi İmar Planı kabul edildi!

Nilüfer Eko-Kent Planı, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 3 defa ret edilince aynı bölge için Nilüfer Batı Gelişme Bölgesi Uygulama İmar Planı hazırlandı. Plan Nilüfer Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Bursa Kocayayla Göleti'nin planlama raporu tamamlandı mı?

Yeni Marmara Gazetesi'nin yazarlarından Mehmet Ali Yılmaz bugünkü yazısında Bursa Kocayayla Göleti'nin yapımını kaleme aldı. İşte Mehmet Ali Yılmaz'ın o yazısı...

Bursa Batı OSB tarım arazisi üzerinde mi kurulacak?

Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yanıtlandırılmak üzere Bursa'da kurulması planlanan Batı OSB arazisinin tarım arazisi olup olmadığına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Büyükşehir'den 26 milyon TL'lik yatırım!

Bursa’nın daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması hedefiyle üst yapıya olduğu kadar altyapıya da büyük önem veren Büyükşehir Belediyesi, kentin batısı ile doğusu arasındaki hizmet farklılıklarını da ortadan kaldırıyor.

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılaşma var!

Gazete Bursa köşe yazarı olan Muharrem Karabulut bugünkü köşe yazısında imar hataları, yanlış planlama ve şehirleşme hataları olan kentlerde insanların nasıl uzaklaştığını anlattı. Karabulut, Bursa'da kaçak yapılaşmanın arttığını belirtti.

Bursa Batı Planlama Bölgesi imar plan notları Haberi

Bursa Batı Planlama Bölgesi imar plan notları


Bakanlık tarafından 20 Mart 2014 tarihinde onaylanan ve Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi'ne ilişkin Bursa Batı Planlama Bölgesi "1/25000 ölçekli Çevre Planı Değişikliği" bugün askıya çıktı. Planlar 7 Mayıs 2014 tarihinde askıdan inecek.




Bakanlık yazısı için tıklayınız


Askı tutanağı için tıklayınız


Plan paftası için tıklayınız


Pafta onay sayfası için tıklayınız



Gülcihan...