25 / 04 / 2024

bursa Dünya Miras Listesine girdi

bursa Dünya Miras Listesine girdi

Bursa'da Unesco'nun dünya miras listesine alınmanın heyecanı yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür turizminin günden güne öne çıktığını belirterek, "Projenin gelişimi önemli. Unesco'nun uzmanları gelip yerinde incelediler" dedi

Bursa UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi!

Bursa, “ Bursa ve Cumalıkızık: Osmanlı İmparatorluğu’nun Doğuşu ” başlıklı dosyasıyla artık UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girdi. UNESCO Dünya Miras Listesi’ ne girme hayalini gerçekleşti...

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

Bursa Belediyesi'ne Koza Han’ı koruma çağrısı!

Bursa’da UNESCO Dünya Miras Listesi’nde olan Koza Han’ın avlusuna yapılan kesme taş döşeme inşaatı tepkiler üzerine durduruldu. Mimar Seda Özen Bilgili, sökülen taşların da Han'ın özgün taşları olmadığını belirtirken belediyeye tarihi yapının korunması çağrısı yaptı.

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'ndeki silüeti bozan yapılar yıkılıyor!

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) Dünya Mirası Listesi'ne alınan, Bursa'da 700 yıldır "ticaretin kalbi" olan 480 dönümlük Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi'nin etrafında tarihi silüeti bozan yapıların temizlenmesi için çalışmalar başladı.

Giresun Adası UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne aday oldu!

Mitolojide efsanelere konu olan Giresun Adası, UNESCO Dünya Miras Geçici Listesi'ne girmeye aday oldu.

Bursa tarihi eserlerini tarama sistemiyle kayıt altına alıyor! 

Notre Dame Katedrali'nde çıkan yangından sonra dünyanın gözü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki eserlere çevrildi.Bursa Büyükşehir Belediyesi'de olası bir felakete karşı kentteki eserleri 4 yıldır lazer tarama cihazıyla modelliyor. 

Mustafa Bozbey: Bursa'yı yaşanabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz!

Yeni projelerle Bursa’nın geleceğini şekillendireceklerini belirten CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey, ''sürdürülebilir ve yaşanılabilir bir dünya kenti yapmaya geliyoruz'' dedi. 

Katar'dan 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence!

Katar, 2022 FIFA Dünya Kupası projeleri için güvence verdi. Katar'daki Projeler ve Miras Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Zevadi: "Statların ve spor tesislerinin yapım maliyeti 12 yıla yayılmış şekilde yaklaşık 23 milyar Katar riyali tutuyor" dedi.

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Belenören Köy Konağı gün sayıyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in Belenören Mahallesi’ndeki köy konağını restore etti

İnegöl’e dünya standartlarında yeni fuar merkezi!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde yeni fuar merkezi yapılacak. MODEF, devlet ve sanayici işbirliğiyle ile yapılması hedeflenen dünya standartlarındaki yeni fuar projesi tanıtıldı. 50 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek devasa proje ilk kez mobilyacılara tanıtıldı.

UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den 10 aday!

Habertürk Gazetesi yazarı olan Mimar Esin Tümer bugünkü yazısında UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne Türkiye'den aday olan 10 yapıyı anlattı. İşte o yazı...

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 10 yeni alan ekledi!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne Türkiye'den 10 yeni alan eklendi. Yeni eklenen alanlarla birlikte Türkiye'den UNESCO'nun Dünya Mirası Geçici Listesi'nde 70 yer bulunuyor.

Shennongjia Ormanı Dünya Miras Listesi'ne alındı!

Çin'in Hubei eyaletinde bulunan Shennongjia Orman Bölgesi dün İstanbul'da sona eren 40. Dünya Miras Konferansı'nda Dünya Miras Listesi'ne alındı.

bursa Dünya Miras Listesine girdi Haberi

bursa Dünya Miras Listesine girdi

Bursa'da Unesco'nun dünya miras listesine alınmanın heyecanı yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kültür turizminin günden güne öne çıktığını belirterek, "Bursa'nın tüm tarihinin ayağa kaldırılması, tüm dönemlerin ayağa kaldırılması konusunda çalışıyoruz. Bundan sonra UNESCO'nun tavsiyeleri doğrultusunda tarih başkentine yarışır şekilde diğer eksikleri tamamlayacağız" dedi. Altepe, Hanlar Bölgesi, Külliyeler ve Cumalıkızık'ın ardından dünya tarihinde okutulan bir merkez olan İznik'e de el attıklarını açıkladı.


Bursa'da ve 700 yıllık tarihi Osmanlı Köyü'nde Dünya Miras Listesi'ne girmenin sevinci yaşanıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, son 10 yılda tüm tarihi eserleri restore ettiklerini, 2012 yılında Unesco'ya teslim edilen dosyanın ilk toplantıda oy birliğiyle onaylandığını kaydederek, "Bizler mutlu olduk. Bursa artık tarihi bölgeleriyle birlikte Hanlar Bölgesi, külliyeleri ve Cumalıkızık ile dünya miras listesinde. Ülkemizdeki...