02 / 05 / 2024

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, konut fiyatlarının önümüzdeki dönemde en az yüzde 60 zamlanacağını belirterek, yatırımcıları uyardı...

Bursa'da ev almanın tam zamanı!

Ülkede yaşanan ekonomik krizden dolayı gayrimenkul sektörü de etkilendi. Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi ve Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri (TÜGEM) Bursa Başkanı Göksel Birsen, gayrimenkul sektörüyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Yetki belgesi almamış emlakçılar için yeni düzenleme yolda! 

Bursa Emlak Müşavirleri Esnafları Derneği Başkanı  Erkan Cebeci, yetki belgesi alamamış emlak danışmanlarına yönelik yapılacak değişikliklerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Bursa'da ev kiraları hızla yükseliyor!

Bursa'da ev kiraları rekora koşuyor. Şehirde bin TL'den ucuz ev kalmadı. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi, fiyatlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Emlak Müşavirleri Federasyonu'ndan kira açıklaması!

Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkan V. Mehmet Sert, son zamanların gündem konuları arasında yer alan kira artışları ile ilgili açıklamalar yaptı.

Gayrimenkul almak için doğru zaman mı?

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, konut sektörüne ilişkin açıklamalarda bulundu. Erdal Çelebi, "Gayrimenkul fiyatlarında artış yaşanacağına dair bir öngörümüz var. Şimdi konut almak için doğru bir zaman" dedi.

Emlakçılar süre uzatımı istemiyor!

Emlak faaliyetleri 1 Ocak'tan itibaren sadece Yetki Belgesi alan işletmeler tarafından yapılabilecek. Tüm girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) Başkanı Hakan Akdoğan, süre uzatması istemediklerini, Yetki Belgesi alan 23 bine yakın işletmenin uygulamanın başlamasını beklediğini söylüyor.

Emlak sektöründe yatırım fırsatı!

Kurumsal Emlak Danışmanları- KED ve Emlak Müşavirleri Federasyonu EMFED Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Mehmet Sert ve Milas Gayrimenkul ofis brokeri Şenol Sandal sektörle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli eve ve arsaya talep patlaması!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, kamu bankalarının konut kredisindeki indiriminden sonra konut sektöründe yaşananları anlattı. Çelebi, taleplerde patlama olduğunu belirtti...

Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?

Silivri Emlak Müşavirleri Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altınkök, Emlakkulisi.com okurları için ''Arazi yatırımı yaparken nelere dikkat edilmeli?'' konulu yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği sektörün nabzını tutmaya devam ediyor!

2016'da kurulan ve gayrimenkul sektörünün en güçlü STK'ları arasında yer alan Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) sektörün nabzını tutmaya devam ediyor. 

Trakya'da emlak sektöründe son durum!

Trakya Umum Emlak Müşavirleri Derneği Edirne Şube Başkanı Aytaç Feda, koronavirüs salgınının emlak sektörüne etkilerinden bahsetti. Sürecin insanların gayrimenkul konusunda da bakış açısını değiştirdiğinden bahseden Feda, sektör çalışanları ve ticaretle uğraşanlara da gereken kolaylıkların sağlanmas

Emlakçı enflasyonu sona erecek!

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sühran Aras, gayrimenkul satış sektörünün geleceğinin dijitalde olduğunu belirtti. Aras, gayrimenkul satışlarının gayrimenkul PR modeli ile yapılacağını, müşterinin aramasını bekleme döneminin geride kaldığını söyledi...

Koronavirüs müstakil bahçeli villalara ilgiyi artırdı!

Muğla'nın turistik ilçelerinde yer alan müstakil ve bahçeli villalara talep arttı. Marmaris Emlakçılar Derneği ve İstanbul Emlak Müşavirleri Federasyonu Başkanı Zülfikar Soyvural, büyükşehirlerde, koronavirüs salgını nedeniyle evlerinden çıkamayanların bahçeli villaya ilgilerinin arttığını söyledi.

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi Haberi

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi

Geçmiş yıllara göre konut satışlarında düşüş yaşandığını ifade eden Çelebi, ''Vatandaşın bakışında psikolojik olarak bir soğukluk var. Bunun yavaş yavaş sıcaklığa dönüşmeye başladığını görüyoruz.Faizlerin yüksek olmasından dolayı sıkıntılı bir süreç atlattık. Şu an faize olan güven yavaş yavaş azalıyor. Gayrimenkul almanın tam zamanı. Fiyatlar oldukça geriye geldi'' dedi.

Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre sektöre hareketlilik gelmeye başlamasının memnuniyet verici olduğuna işaret eden Çelebi, bu dönemde sadece evini değiştirmek isteyen ihtiyaç sahiplerinin kiralık konutları tercih ettiğini, maddi imkanı olanların ise satılık konutlara yöneldiğini ifade etti. 

"Konut fiyatları bu saatten sonra da yavaş yavaş yükselmeye başlıyor" diyen Çelebi, gayrimenkul sektöründe 2018'de dolar kuru ve faizin artmasından dolayı yaşanan ekonomik sıkıntının ardından sektörün şuan eski haline dönmeye başladığını belirtti.

Kiralıklarla ilgili de bilgi veren...