28 / 03 / 2024

Bursa Fidyekızık Mahallesi çalışmaları

Bursa Fidyekızık Mahallesi çalışmaları

Fidyekızık Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

Bursa Büyükşehir 2 arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi Veyselkarani Mahallesi'nde yer alan iki adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların satış ihalesi 23 Ağustos 2023 tarihinde Bursa Büyükşehir Belediyesi Encümen Salonu'nda yapılacak.

TOKİ Balıkesir Manyas Kızık alt gelir başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Balıkesir Manyas Kızık Mahallesi alt gelir grubu projesi için başvurular başladı.

İzmir Kızılay Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için ilk adım! 

İzmir Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Kızılay Mahallesi'ni ziyaret etti. Kentsel dönüşüm için inceleme yapan İduğ vatandaşların önerilerini dinledi

Bursa Büyükşehir'den kiracılarına kira desteği!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yaptığı yazılı açıklamada, "İş yerini kapatmak durumunda kalan belediye kiracılarımızdan kısıtlılık süresi bitene kadar kira ve işgaliye ücretlerini almayacağız" ifadelerini kullandı.

Bursa Büyükşehir Tarihi Eskişehir Han Oteli'ni satacak!

Bursa Büyükşehir, Osmangazi'de Kayhan Mahallesi’ndeki Tarihi Eskişehir Han Oteli’nin satılabilmesi için Büyükşehir Belediye Meclisi’nden onay alacak...

Bursa Büyükşehir kiracılarından kira almayacak! 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, şehirde koronavirüs sonrası alınan tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Aktaş, "Biz borçları ertelemedik. Kira almayacağız dedik" dedi...

Bursa Büyükşehir'den Gelemiç'e mahalle konağı!  

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in kırsal Gelemiç Mahallesi’ne mahalle konağı kazandırdı.

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

Beylikdüzü Sahil Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Beylikdüzü Sahil Mahallesi, 385 ada, 16 parsel ile 149 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıktı..

Bursa Büyükşehir'den 153.8 milyon TL'ye satılık 6 arsa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçesi, Başköy Mahallesi'ndeki 6 arsayı ihale ile satıyor. İhale 20 Kasım'da gerçekleşecek..

Bursa Büyükşehir'den 53 milyon TL'ye satılık 5 arsa!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer İlçesi'ne bağlı Başköy Mahallesi'ndeki 5 arsayı ihale ile satıyor. İhale 15 Mayıs'ta yapılacak..

Bursa Büyükşehir'den okullara ek derslik!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi kentteki okullara ek derslik kazandırıyor.

Bursa Fidyekızık Mahallesi çalışmaları Haberi

Bursa Fidyekızık Mahallesi çalışmaları



Geçtiğimiz yıl Fidyekızık Mahallesi’nde yaşanan sel baskının ardından bölge altyapısını sil baştan yenileyen Büyükşehir Belediyesi, 1 metrekareden daha küçük kesitteki giderleri 7 kat büyüterek bölgeye 5,5 metrekare kesitli büyük kanallar inşa etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, büyük kesitli kanallarla artık bölgede sel felaketi yaşanmayacağını belirterek, kanalın her iki yanına yapılacak park ve rekreasyon alanlarının bölgeye ayrı bir değer katacağını söyledi.


Son yıllarda küresel ısınma ve iklim değişikliğine bağlı olarak yaşanan zamansız ve aşırı yağışlar, dünya genelinde sel baskınlarına yol açarken, Bursa’da olası sel baskınlarının önüne geçmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan altyapı hamlesi sürdürüyor. Bugüne kadar kent merkezinden geçen Cilimboz, Gökdere ve Hacıvat derelerinde ıslah çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi bunun yanında 26 derede de düzenli olarak temizlik çalışması yapıyor....