19 / 04 / 2024

Bursa Büyükşehir'den Gelemiç'e mahalle konağı!  

Bursa Büyükşehir'den Gelemiç'e mahalle konağı!  

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Keles’in kırsal Gelemiç Mahallesi’ne mahalle konağı kazandırdı.



Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla Türkiye geneline örnek olan Bursa Büyükşehir Belediyesi, somut olmayan kültürel mirası da özellikle kırsal mahallelere inşa ettiği mahalle konaklarıyla da yaşatıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, bu çalışmalar kapsamında Keles Gelemiç’e inşa edilen mahalle konağı da köy kültürünün yaşatılması, gelenek ve göreneklerin gelecek kuşaklara aktarılması adına önemli bir görev de üstleniyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da mahalle konağını ziyaret ederek Gelemiçlilerle buluştu.

Köy kültürünü yaşatıyoruz

Mahalle konakları marifetiyle köy kültürünü yaşatmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Alinur Aktaş, bu konakların aynı zamanda düğün, cenaze, cemiyet, farklı etkinlik ve aktiviteler için de önemli bir buluşma merkezi olduğunu belirtti. Dağ bölgesinde devam eden mahalle konağı çalışmaları hakkında da konuşan Başkan Aktaş, “Keles Güneybudaklar’da Harmancık Kepekdere’de ve Orhaneli Akalan’da hizmet binası, kültür evi çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah bu yıl Keles’in Denizler ve Kozbudaklar Mahallelerinde de bu yıl mahalle konağı çalışmalara başlayacağız. Bu mekanları yapmak önemli ancak işletmek ve sahip çıkmak çok daha önemli. Buralara sizlerin sahip çıkması lazım. Gelemiç Mahalle Konağı’mız da adeta müze gibi. Kütüphanesi, sergi unsurları, tarihi fotoğrafların bulunduğu pano ile adeta köyün belleği burada” diye konuştu.
 


Geri Dön