25 / 04 / 2024

bursa gürsu kentsel dönüşüm

bursa gürsu kentsel dönüşüm

Bursa Hakimiyet gazetesi köşe yazarı Ersel Peker bugünkü yazısında gürsu'daki göç sorununu ve kentsel dönüşümü anlattı. İşte o yazı...

Bursa Gürsu'da gecekondulara dönüşüm şartlı abonelik!

Bursa Gürsu Belediyesi, "Kentsel dönüşüme girmek şartı ile abonesi olamayan" kaçak mülkler için su, elektrik, doğalgaz alabilmeleri amacı ile başvuruları başlattı.

Bursa Gürsu'da kentsel dönüşüm nasıl olacak?

MHP Gürsu ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ayhan Onal, Büyükşehir Belediyesinin 0,50 emsal artışı ile aldığı kararın, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanması sonrasında sordu.

Bursa Gürsu kentsel dönüşümle cazibe merkezi olacak!

Gürsu OSB ve Kestel 2 No’lu OSB’nin birleştirilmesiyle ilgili müjdeyi GÜSAB Başkanı Yunus Aydın verdi: “Haziran ayında Uludağ OSB olarak yolumuza devam edeceğiz, Gürsu cazibe merkezi olacak.”

Gürsu'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Bursa Gürsu’da riskli yapıların yoğun olduğu Yenidoğan Mahallesi'nin kentsel dönüşüm bölgesi olarak belirlenmesine yönelik altyapı çalışmalarında sona yaklaşıldı. Başkan Orhan Özcü, Gürsu'nun çağdaş kent kimliği kazanması için çalıştıklarını söyledi...

TOKİ Bursa Gürsu'da 240 ay vadeyle ucuz konut! 12 soruda TOKİ Bursa Gürsu 2022!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Bursa Gürsu 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Bursa Gürsu projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Bursa Gürsu 2022 ucuz konut projesi...

TOKİ Bursa Gürsu başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bursa Gürsu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi bugün itibariyle sona eriyor.

TOKİ Bursa Gürsu başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Bursa Gürsu projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’ndeki kapalı otopark ve pazar yeri sorununu çözdü. Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bursa Gürsu'daki kültür merkezinin temeli atıldı!

Bursa’da Gürsu Belediyesi tarafından tam kapanma öncesinde 26 Nisan tarihinde Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.

TOKİ Bursa Gürsu 413 konut ihalesi yarın!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut, 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Bursa Gürsu'ya 413 konut ve 8 dükkan!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ Bursa Gürsu kura sonuçları 2+1 ve 3+1 listesi!

TOKİ Bursa Gürsu kura sonuçları 2+1 ve 3+1 listesi haberimizde yer alıyor. İşte TOKİ Bursa Gürsu kura sonuçları 2+1 ve 3+1 listesi ve TOKİ Bursa Gürsu kura sonucu 2020...

TOKİ Bursa Gürsu kura çekilişi bugün!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 100 bin konut projesi kapsamında inşa edilecek olan Bursa Gürsu projesinin kuraları bugün çekilecek.

TOKİ Bursa Gürsu 2020 başvuru şartları ve fiyatları!

TOKİ Bursa Gürsu 2020 başvuru şartları ve fiyatları haberimizde yer alıyor. TOKİ Bursa Gürsu 2020 fiyatları ne kadar? TOKİ Bursa Gürsu 2020 ödeme planı nasıl? İşte projelerle merak edilen detaylar...

Bursa Gürsu Sağlıklı Hayat Merkezi Mart'ta açılacak!

Bursa'nın Gürsu ilçesinde yapımı devam eden Sağlıklı Hayat Merkezi'nin inşaatı hızla devam ediyor. Merkezin 2019 yılının Mart ayında hizmete açılması planlanıyor.

Bursa Gürsu, Büyükşehir ile dönüşecek!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçelere yönelik değerlendirme toplantıları kapsamında Gürsu'da muhtarlarla bir araya geldi.

Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü!

Bursa kentsel dönüşüme hızlı başladı. Yerinde dönüşümün neredeyse zorunlu hale geldiği kentte yenilenmenin kentsel dönüşümle gerçekleşmesi benimsendi. Bursa'nın kentsel dönüşümünde düğüm çözüldü.

bursa gürsu kentsel dönüşüm Haberi

bursa gürsu kentsel dönüşüm

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Bursa'nın nüfus artışı en fazla olan ilçesinin Gürsu olduğunu belirtiyor.

Bunun başlıca sebebi, 10 yıl önce referandumla Yıldırım'dan alınıp Gürsu sınırlarına dahil edilen Yenidoğan Mahallesi'nin aldığı göç.


Özellikle doğu illerinden vatandaşların göç ederken alışkanlıklarını da beraberinde getirmesi kent yaşamında ciddi sıkıntılara neden oluyor.


Bu durumun ortadan kaldırılması için merhum belediye başkanı Cüneyt Yıldız'ın başlatıp önemli bir aşamaya getirdiği Yenidoğan Mahallesi'ndeki değişim hareketini devralan Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık da tamamlama çabası içinde.


İlçenin uydudan çekilmiş fotoğrafını masasının üzerini kaplayacak şekilde koyan Başkan Işık'ın gayesi, her fırsatta bu fotoğraf üzerinden çalışmalar yaparak ve bir an önce çözüm üreterek hayata geçirmek olduğunu belirtiyor.


Çünkü bunun sadece Gürsu'nun değil Bursa'nın sorunu olduğuna vurgu yapan Başkan Işık, bölgenin kaçak yapılardan oluştuğunu dolayısıyla çözüm önceliğinin...