19 / 04 / 2024

bursa konut piyasası

bursa konut piyasası

Konutta standardı yükselten Bursa yabancı yatırımcının gözdesi oldu. Ayda yabancılara 273 konut satıldı. Kentte yabancı yatırımcıya konut satışı yılın ilk dört ayında yüzde 206 artış gösterdi.

Konut piyasasında seçimden sonra bunlar olacak! Kulis bilgileri sızdı: Kira takibi, 3'ten fazla evi olana vergi...

Yerel seçimlere 1 hafta kala konut piyasasında yapılacak düzenlemeler merak ediliyor. Maliye Bakanlığı’ndan sızan kulis bilgilerine konutlar ile ilgili birçok düzenleme kapıda. Peki neler olacak? 

Konut piyasası düşse bile arazi piyasası yükseliyor! Peki neden?

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla dikkat çeken Gayrimenkul Uzmanı Murat Gültekin konut piyasası düşse bile ki arazi piyasasında fiyatların yükselmeye devam ettiğini belirtti.

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır?

Prof. Dr. Ali Hepşen bugünkü yazısında kiraların enflasyona etkisi ve Merkez Bankası’nın önerilerini kaleme aldı. Peki kiralık konut piyasasındaki kısır döngüden nasıl çıkılır? İşte Hepşen'in konu ile ilgili o yazısı...

Konut piyasasında son durum: 20 bin TL'lik kiralık evler 80 bin TL oldu!

Tavukçuoğlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Melih Tavukçuoğlu, konut piyasasıyla ilgili son durumu değerlendirerek kira bedellerinin 20 bin liradan 80 bin liraya kadar yükseldiğine dikkat çekti. 

Konut piyasasındaki mutsuzluk daha çok sürecek mi?

Konut piyasası son dönemlerde kötü günlerden geçiyor. Konut fiyatları, faizler, ekonomik sorunlar, kira fiyatları ve ev sahibi kiracı sorunları derken piyasa oldukça mutsuz. Peki, bugünler daha çok sürecek mi?

KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı!

Markalı Konut Yatırımcıları ve Geliştiricileri Derneği KONUTDER’in Ekim – Aralık 2023 Üretici Beklenti Anketi sonuçları belli oldu. Peki konut piyasasında neler olacak? KONUTDER 2024 konut piyasasını 10 maddede masaya yatırdı. İşte ayrıntılar...

Konut piyasasında neler oluyor? Krediyle 3 milyon TL'lik ev 9.5 milyon TL'ye alınabiliyor!

Merkez Bankası ve TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, faiz yükselişlerinin konut piyasasına etkisini ortaya çıkardı. Geçtiğimiz yıl rekorları gören fiyat artışları yavaşlarken, satışlar düştü. Kredi faizleri ise hala cep yakıyor. 

ABD'de konut piyasasına mortgage ve stok baskısı!

ABD Merkez Bankasının (Fed) bir önceki sene para politikasını agresif bir biçimde sıkılaştırmaya başlaması sonrasında yükselen konut kredisi (mortgage) faiz oranları ile düşük konut arzı, 2023 yılında durgun konut piyasasına sebep oldu.

2024'te konut piyasasını neler bekliyor?

Endeksa 2023’ün konut satış eğilimlerini ve yaşanan dalgalanmaların nedenlerini değerlendirerek 2024 yılında konut piyasasını nelerin beklediğini açıkladı. 

Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı? Gayrimenkul İktisatçısı piyasayı değerlendirdi!

Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Dr. Ahmet Büyükduman, 'Seçim sonrasında konut piyasasında iyileşme olacak mı?' sorusunu yanıtladı ve konut fiyatları ile ilgili de konuştu. İşte Ahmet Büyükduman'ın sektör ile ilgili önemli açıklamaları...

Konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşması bekleniyor!

Fannie Mae'nin Ekonomik ve Stratejik Araştırma (ESR) Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen konut piyasasının 2024'te istikrara kavuşmasını bekliyor.

Mortgage oranları düştü, Birleşik Krallık konut piyasası rahatladı!

Birleşik Krallık'ta konut piyasasında yaşanan gerileme, mortgage oranlarındaki düşüşün talebi desteklemesinin bir sonucu olarak geçtiğimiz ay hafifleme işaretleri göstermişti. İşte konu ile ilgili detaylar...

bursa konut piyasası Haberi

bursa konut piyasası

Lüks konut projelerinde atağa kalkan Bursa yabancı yatırımcıların dikkatini çekti. Kentte yabancı yatırımcıya konut satışı yılın ilk dört ayında yüzde 206 artış gösterdi. Konutta ün yapmış firmaların Bursa'ya gelmesiyle standart yükseldi, yabancıya 273 konut satıldı. 


YABANCILAR YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ İNŞAAT 


Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Basri Akyıldız yabancıların ilgisinin inşaat sektöründe yüzleri güldürdüğünü söyledi. Akyıldız ulusal firmaların Bursa piyasaIara girmesiyle birlikte lüks konut üretimin de de ciddi artış yaşandığına dikkat çekti.


Sabah Bursa...