26 / 04 / 2024

Bursa Nilüferde kaçak yapılaşma

Bursa Nilüferde kaçak yapılaşma

Gazete Bursa köşe yazarı olan Muharrem Karabulut bugünkü köşe yazısında imar hataları, yanlış planlama ve şehirleşme hataları olan kentlerde insanların nasıl uzaklaştığını anlattı. Karabulut, Bursa'da kaçak yapılaşmanın arttığını belirtti.

Bursa'da kaçak yapılara geçit yok!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Karacabey Belediyesi, İmar Kanunlarına muhalefet ederek kamu alanlarını işgal eden, çevreyi ve doğayı tahrip edenlerle mücadeleye mevzuatlar çerçevesinde aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda ilçedeki kaçak yapılar da yıkılıyor.

TOKİ Bursa Nilüfer 2022 projesi 12 soruda tüm detaylarıyla! 240 ay vadeyle!

Türkiye’nin merakla beklediği TOKİ Bursa Nilüfer 2022 sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki TOKİ Bursa Nilüfer projesinde toplam kaç konut yapılacak? İşte 12 soruda TOKİ Bursa Nilüfer 2022 ucuz konut projesi...

Bursa Osmangazi Belediyesi kaçak yapıları ortadan kaldırıyor!

Bursa'ya bağlı Osmangazi Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak ilçede bir kaçak yapının daha yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa Osmangazi'deki kaçak yapılar ortadan kaldırıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Uludağ'da kaçak olarak inşa edilen yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa Nilüfer'de kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi ilçe genelinde kaçak yapıları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak Yaylacık Mahallesi’nde inşa edilen kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Bursa'da tarım arazisine kaçak fabrika inşa edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesinde birinci sınıf tarım arazisi olan alana kaçak fabrika inşa edildiği ortaya çıktı. 

Bursa Osmangazi'de kaçak işletme yıkıldı!

Bursa Osmangazi Belediyesi, Demirkapı Mahallesi’nde kamuya ait arazi üzerine kaçak olarak inşa edilen işletmenin yıkımını gerçekleştirdi.

İnegöl Belediyesi ilçedeki kaçak yapıları ortadan kaldırıyor! 

Bursa İnegöl Belediyesi ekipleri çevre yolunda inşa edilen kaçak yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Bursa'da kaçak yapı yıkımında gerginlik!

Bursa Yıldırım'da kaçak bir yapının yıkımı esnasında yaşanan arbedede, polise mukavemette bulunduğu iddiasıyla 1 kişi gözaltına alındı.

Nilüfer'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi, Demirci Mahallesi’nde tarım arazisi üzerine inşa edilen fabrikanın yıkımını gerçekleştirdi.

Osmangazi'de kaçak yapı avı!

Bursa'da Osmangazi Belediyesi, Uludağ eteklerinde yer alan Soğukpınar Mahallesi’nde kaçak olarak inşa edildiği belirlenen prefabrik evi yıktı.

Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'si kaçak!

İzmir'de yaşanan deprem, fay hatları üzerinde kurulu Bursa’nın  yeni gündemi oldu. Uzmanlar, Bursa'nın yapı stoğunun yüzde 50'sinin kaçak ve mühendislik hizmeti almamış binalardan oluştuğunu söyledi. 

Nilüfer'de kaçak yapılar tek tek yıkılıyor!

Bursa Nilüfer Belediyesi tarafından şehirde yükselen kaçak yapılarla ilgili mücadeleyi hızlandırıyor. Özellikle tarım alanlarında inşa edilen kaçak yapılar, hukuki süreç ve uyarılardan sonra tek tek yıkılıyor.

Bursa Nilüferde kaçak yapılaşma Haberi

Bursa Nilüferde kaçak yapılaşma

Bursa metropol bir kent. Çevreye çıkıp bakıldığında, ucu bucağı gözükmüyor. Her yerleşim alanının kendince bir cazibeci ve albenisi var. Eskiden, gecekondu bölgesi olan yerler, bu kentin en güzel semtleri oldu. Lüks olan yerlerde ise, imar hataları, yanlış planlama ve şehirleşme nedeniyle insanlar bu bölgelerden kaçar oldu. Tabi, birinci neden ulaşım. Trafik. İnsanlar, evlerinin kapısı önüne arabalarını park edecek yer bulamıyorlar. Bulsalar bile, ya polis gelip ceza yazıyor. Ya da belediye zabıtası gelip ceza yazıyor. Planlı gelişim bölgelerinde de öylesine kaçak yapılaşma ve göz yumma olayları var ki, sormayın gitsin. Eskiden gecekondu bölgesi olarak Yıldırım ilçesi eleştiriliyordu. Örneğin, Yıldırım Millet Mahallesi'nde yapılan inşaatlar gecekondu ve kaçak yapılaşmaya örnek gösteriliyordu. Planlı gelişim bölgesi Nilüfer gözde kent idi. Şimdi, bakıyorum, Millet Mahallesi,...