24 / 04 / 2024

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği

Gıda fiyatlarında görülen yüksek artışlar halkın alım gücünü düşürürken hazır yemek sektörüne de zor günler geçirtiyor. Yemek üreticileri yağa, una, tuza, şekere gelen zamlara artık yetişemediklerini söyleyerek kendilerinin de yemek ücretlerini otomatik zamma bağlayacaklarını açıkladı.

Bursa'nın uydu kentlere ihtiyacı var!

İnşaat Müteahhitleri ve Sanayicileri İşadamları Derneği (İMSİAD) Başkanı Mustafa Andıç, artan sanayi yatırımlarıyla her geçen yıl daha fazla nüfus çeken Bursa'nın sanayi bölgeleri yakınında kurulacak uydu kentlere ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Bursa inşaat sektörü yeni dernek merkezine kavuştu!

Bursa inşaat sektörünün çatı örgütü İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (İMSİAD), yeni dernek merkezimizin açılışı Bursa protokolü ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Bursa Yıldırım'ın standardı dönüşümle yükseliyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen ‘Bursa’da Nasıl Bir Kentsel Dönüşüm’ forumuna katıldı. Edebali Bursa Yıldırım'ın standardının dönüşümle yükseldiğini söyledi.

Bursa'daki çölyak hastalarına tesis müjdesi!

Bursa Çölyak Yaşam Derneği’nin düzenlediği dayanışma kahvaltısına katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, çölyak hastalarının aileleriyle birlikte rahatlıkla yemek yiyip, vakit geçirebilecekleri bir sosyal tesisi inşa edeceklerini söyledi.

Bursa Kayapa Islah Organize Sanayi Camii açıldı!

Kayapa Islah Organize Sanayi Camii; Bursa protokolünün yanı sıra bölge sanayicileri, ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Bursa Yıldırım'da Osmanlı Mahallesi kurulacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, mimari yapısı, giysileri, yemek kültürü ve insani ilişkileriyle 700 yıllık tarihin izlerini yansıtan, adeta canlı müze niteliğinde "Osmanlı Mahallesi" kurulacak.

Bursa İnşaat Fuarı Araplardan ilgi gördü!

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (İMSİAD) destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı, özellikle Araplardan büyük ilgi gördü.

Suudi Prens Bursa’da yatırım için arazi baktı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TÜYAP işbirliğinde ve İnşaat Müteahhitleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği(İMSİAD) destekleriyle düzenlenen Bursa İnşaat Fuarı, Araplardan büyük ilgi gördü.

Bursa OSB'deki fabrikalara da dönüşüm gerekli!

Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği'nin (BOSİAD) Başkanı İlker Oral, metrekaresi 400-500 dolarlık sanayi parsellerin yatırımcıyı zorladığını kaydetti.

Bursa Dokumaca Efsanaler sergisine ev sahipliği yapıyor!

Bursa’nın önemli kültür merkezlerinden Merinos Tekstil Sanayi Müzesi, Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin sponsorluğunda düzenlenen ‘Dokumaca Efsanaler’ sergisine ev sahipliği yapıyor.

Realty World Gebze-İzmit-Adapazarı ve Bursa brokerlarına yemek verdi!

Realty World Türkiye, Gebze-İzmit-Adapazarı ve Bursa ofislerinde görev yapan brokerlarına Holiday Inn Gebze Otelinde öğle yemeği verdi. Yemekte, 2014 yılı emlak piyasası, sektörlerin durumu ve firmalarının hedeflerinin konuşuldu...

Adil Gökçadır: Bursa'daki kentsel dönüşüm ekonomimize bir sigortadır!

İnşaat Sanayicileri ve İşadamları Derneği Başkanı Adil Gökçadır, Bursa'nın ekonomik gücünün, olası deprem riskini ulusal boyuta taşıdığını, bu nedenle şehrin kentsel dönüşümünün, ülke ekonomisi adına da bir sigorta durumunda olduğunu bildirdi.

Ankara Kalesi´ndeki Bursa Evi 'nin inşaatı tamamlandı!

Bursa Evi ´nde Bursalı bürokratlara yemek veren Recep Altepe, pazartesi gününden itibaren hizmet vermeye başlayacak tesisin resmi açılış töreninin Kurban Bayramı ´ndan önce gerçekleştirileceğini açıkladı.

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği Haberi

Bursa Yemek Sanayicileri Derneği

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu, ‘Halkın Enflasyonu’ araştırmasının mayıs ayı sonuçlarına göre; vatandaş 64 gıda maddesinden oluşturulan gıda sepetini satın alabilmek için nisanda, bir önceki aya göre yüzde 9,2 oranında daha fazla para ödedi. Bu yılın ilk beş aylık döneminde gıda fiyatlarında yüzde 65,5 oranında artış yaşandı. Gıda fiyatlarında Mayıs 2021’e göre ise yüzde 159,6 oranında artış gözlendi.

Ekmek, pirinç, un, bulgur fiyatları, mayısta bir önceki aya göre yüzde 1,6 oranında artış kaydetti. Et ve balık grubu fiyatlarında yüzde 15,1 oranında aylık artış oldu. Mayısta süt ve süt ürünleri ile yumurta grubu fiyatları ise yüzde 7,1 oranında yükseldi. Yağ fiyatlarında ise yüzde 1,3 oranında yükselme oldu. Meyve fiyatlarının yüzde 19,2 oranında arttığı mayıs ayında sebze fiyatlarında, bir önceki aya göre ortalama yüzde 9,2...