25 / 04 / 2024

Bursa Kayapa Islah Organize Sanayi Camii açıldı!

Bursa Kayapa Islah Organize Sanayi Camii açıldı!

Kayapa Islah Organize Sanayi Camii; Bursa protokolünün yanı sıra bölge sanayicileri, ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.



Kayapa Islah Organize Sanayi Camii; Bursa protokolünün yanı sıra bölge sanayicileri, ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törenle hizmete açıldı.



1000 kişi kapasiteli olan ve bölge sanayicilerinin destekleriyle yapımı tamamlanan Kayapa Islah Organize Sanayi Bölgesi Camii hizmete açıldı.


Açılış törenine; Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, BTSO Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni'nin yanı sıra çok sayıda protokol mensubu, sanayici ve işadamları ile bölge firmalarının çalışanları katıldı.


KSİAD Başkanı Yalçın Toy, Kayapa Islah Organize Sanayi Bölgesi'nde, 90 firmanın olduğunu ve bu firmalarda 4 bin kişiyi istihdam edildiğini ve sanayi bölgesinin 400 Milyon Dolarlık bir ticaret hacmin olduğunu söyledi.


BÖLGE SANAYİCİLERİ OLARAK BU BAŞARIYA HEP BİRLİKTE İMZA ATTIK


Caminin yapım işi için ilk adımı 2003 yılında attıklarını belirten Toy, "Uzun bir müddet bodrum katta 400 metrekarelik bir alanda ibadet etmeye çalıştık. Zaman için yürüdük ve Islah OSB olmakla birlikte bir hız kazandık. Bugün de camimizi açıyoruz. Camimizin bin 950 metrekare alan üzerine bin metrekare inşaat alanı var. Kapasitesi bin kişi. Bu da yetmeyecek gibi. İnşallah birkaç cami daha yapacağız. Sanayi bölgelerinin ortak noktalarıdır ibadethaneler. Bunun yanı sıra orta vadede sanayi bölgemizde okul yapmak istiyoruz. Bu konuda destek bekliyoruz. Caminin yapımında katkısı olan herkese teşekkür ederim. Bölge sanayicileri olarak bu başarıya hep birlikte imza attık" dedi.



Burkay, "Kayapa, güçlü sanayicileri olan bir bölge"


Bölgenin çok güçlü sanayicilere sahip olduğuna dikkat çeken BTSO Başkanı İbrahim Burkay da, "Böylesine güzel bir ayda ve günde böyle önemli bir hizmeti hayata geçirmek bizleri mutlu etti" diye konuştu. Caminin farklı bir mimarisi olduğuna değinen Burkay, "Hizmete açmayı Rabbim bizlere nasip etti. Hem Muharrem Ayı'nda hem Cuma günüde böyle bir yatırımı hayata geçirmek bizler için çok önemli. Tabiki çalışacağız, ülkemizi ve işlerimizi büyüteceğiz ama manevi değerlerimizi bu anlamda ayağa kaldıracak bu eserleri her platformda hayata geçireceğiz" şeklinde konuştu.


Altepe, "Kayapa'ya yakışan bir camii"


Kayapa Sanayi Bölgesi Camii'nin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ise, "Her Cuma bir yerlerde bir açılış yapıyoruz. Bugün de burada sanayicilerimizin katkılarıyla hayata geçirilen bir eseri hizmete açıyoruz. Camimiz Kayapa Sanayi Bölgemize yakışır bir cami olmuş. İçiyle dışıyla, çevresiyle gerçekten çok güzel bir cami. Bunları yapmak herkese nasip olmaz. Bunlar Kuran-ı Kerim'de de belirtildiği gibi belirli kişilere nasip olur. Bunlar nasip olmadıkça bunu yapamazsınız. Bu konuda emek veren katkı sağlayan herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.


Avcı, "Herkesin yüreğine sağlık"


Törene katılan Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı da, "Böyle hayırlı bir açılışta sizlerle olmaktan mutluluk duyuyorum. Bugün hamd olsun Cuma namazımızı bölge sanayicilerimizin kubbede hoş bir seda bırakacağı bu sanayide eda edeceğiz. Bu anlamda bu caminin yapılmasında, kendisine özgü mimarisiyle yapılmasında emeği geçenleri, hayırseverden mühendisine varıncaya kadar herkese teşekkür ediyorum. Herkesin eline emeğine yüreğine sağlık diyorum" dedi.


Vali Yardımcısı Avcı'nın konuşmalarının ardından Kayapa Sanayi Bölgesi Camii, İl Müftü Vekili Mehmet Göktaş'ın dualarıyla hizmete açıldı. Bursa protokolü ve sanayiciler, bölgedeki firmalarda çalışanlar vatandaşlarla birlikte Cuma namazını kıldı. Cuma namazının ardından KSİAD tarafından Muharrem Ayı nedeniyle aşure de dağıtıldı.


Gazete Bursa


Geri Dön