26 / 04 / 2024

Büyükçekmece hafriyat alanları

Büyükçekmece hafriyat alanları

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Büyükçekmece 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Büyükçekmece Merkez, Kumburgaz, Celaliye, Kamiloba, ( Tem Altı ) Tepecik Havzadışı ve E-5 Arası, Mimarsinan Merkez ve Batıköy, Tem Bağlantı Yolu Doğusu Kartaltepe, Güzelce, Bahçelievler, Kumburgaz Etapları Turizm Tesis Alanlarına ve Plan Notu Değişikliğine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Büyükçekmece ve Arnavutköy'deki tarım alanları moloz çöplüğüne döndü!

Mega kent İstanbul'da 14 hafriyat döküm sahası var fakat bazı inşaat şirketleri para ödememek için molozları, döküm alanına değil adeta doğaya bırakıyor. Bunlara son örnek Büyükçekmece ve Arnavutköy.

Büyükçekmece Mimarsinan'da riskli alan kararı!

Bakanlar Kurulu Kararı ile Büyükçekmece İlçesi'ne bağlı Mimarsinan Mahallesi'ndeki bazı alanlar riskli alan olarak ilan edildi...

Büyükçekmece ve Arnavutköy'de kaçak hafriyat sorunu!

Büyükçekmece ve Arnavutköy, İstanbul'daki kentsel dönüşüm ve konut projelerinden çıkan yaklaşık 5 milyon ton hafriyatlardan etkileniyor. Bölgeler, hafriyat döküm alanına dönmüş vaziyette.

Büyükçekmece’de kaçak hafriyata geçit yok!

Büyükçekmece Belediyesi kaçak hafriyat dökümüne geçit vermiyor. Belediye bu kapsamda ilçe sınırları içerisine kaçak döküm yapan hafriyat araçları suçüstü yakaladı ve polise teslim etti.

Büyükçekmece Mimarsinan Merkez ve Batıköy imar planı askıda!

İstanbul Büyükçekmece İlçesi, Mimarsinan Merkez ve Batıköy Mahalleleri Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Büyükçekmece'de 23 mahallede 95 toplanma alanı belirlendi!

Büyükçekmece'de olası depreme karşı çalışmalar sürüyor. Bu çerçevede toplanma alanları belirlendi. 23 mahallede 95 park alanı ve meydan tespit edildi.

Büyükçekmece'deki riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış ve afet riski oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Dizdariye Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde ömrünü dolduran riskli yapı, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkındaki yasa çerçevesinde yıkıldı.

Büyükçekmece'de "Yeşil Çatı" Uygulaması başladı!

Büyükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçe genelindeki park ve yeşil alanların doğal yeşil dokusunu bozmamak için, bu bölgelerde yapıların çatılarına doğal bitkiler dikiyor.

Büyükçekmece'nin inşaat çalışmaları denetlendi!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, teknik ekibiyle birlikte ilçe genelinde çalışmaları devam eden tüm inşaat alanlarını denetledi. Şehirde bu yıl da halkımızın huzuru için çok önemli adımlar atıldı, halkın hizmetinde bir çivi çakana teşekkür ediyorum" dedi.

Lavinya City Evleri Büyükçekmece iletişim!

Lavinya City Evleri Büyükçekmece iletişim bilgisi haberimizde yer alıyor. Lavinya City Evleri projesinde konut ve ticaret alanları olacak...

Büyükçekmece'nin parkları yenilendi!

Türkiye'nin en fazla yeşil alanına sahip ilçelerinden biri olan Büyükçekmece, yeni yapılan ve yenilenen parklarıyla hem yeşil alanlarını arttırıyor, hem de çok daha renkli bir görünüme kavuşuyor.

Büyükçekmece Gölü, molozların döküldüğü adres haline geldi!

Megakentin en önemli su havzalarından Büyükçekmece Gölü, hafriyat atıklarından oluşan molozların döküldüğü adres haline geldi. Belediye Başkanı Hasan Akgün, gölün ekolojik dengesini de etkileyen moloz yığınlarına tepki gösterdi.

Büyükçekmece hafriyat alanları Haberi

Büyükçekmece hafriyat alanları

Mega kent İstanbul'da hafriyat ve moloz dökümü sadee İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği alanlarda yapılabiliyor. Fakat bu alanlara para vermek istemeyen vatandaşlar, tüm uyarılara rağmen kaçak döküm yapıyor.

CNNTürk'te yer alan habere göre, kaçak dökümlerin son adresi de Arnavutköy ve Büyükçekmece oldu. Genellikle gece saatlerinde gelen kimliği belirsiz kişiler molozları, Büyükçekmece Gölü su havzasının olduğu alana döktü.

İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi'nin belirlediği toplam 14 hafriyat döküm sahası mevcut. Bu alanların dışındaki yerlere döküm yapan kişilere 46 bin 501, kurumlara da 139 bin 503 tl ye para cezası...