29 / 03 / 2024

Büyükçekmece'deki riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece'deki riskli binalar yıkılıyor!

Büyükçekmece Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış ve afet riski oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Dizdariye Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde ömrünü dolduran riskli yapı, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkındaki yasa çerçevesinde yıkıldı.




Büyükçekmece Belediyesi, ekonomik ömrünü tamamlamış ve afet riski oluşturan binaların yıkımını gerçekleştirmeye devam ediyor. Dizdariye Mahallesi, Atatürk Caddesi'nde ömrünü  dolduran riskli yapı, 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkındaki yasa çerçevesinde yıkıldı.


Güvenlik Tedbirleri Alındı, Ağaçlar Korundu


Büyükçekmece Belediyesi'nce özel oluşturulan yıkım ekibi büyük bir titizlikle binanın yıkımını gerçekleştirirken, alanda çevre ve can güvenliğini sağlayarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için gerekli tüm tedbirleri aldı. Ayrıca binanın çevresindeki ağaçlar başka bir bölgeye dikilmek üzere yerlerinden sökülerek taşındı.


"Doğal Afetlere Karşı Önlem Almalıyız"


Ekonomik ömrünü doldurmuş riskli yapıların 6306 Sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi" hakkındaki kanun çerçevesinde yıkımlarının yapıldığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Bu tür riskli yapıları yıkmazsak olası hafif bir sarsıntıda dahi can kaybına neden olabilir. Doğal afetleri önleme şansımız yok ancak olası doğal afetlere karşı önlem almak zorundayız. Kentsel dönüşüm kapsamına giren riskli binaların yıkılıp yerlerine daha sağlıklı ve güvenli yapıların yapılabilmesi adına çalışmalarımız hız kesmeden sürecektir" dedi.



Büyükçekmece Belediyesi



Geri Dön