24 / 04 / 2024

büyükçekmece neden değerlendi

büyükçekmece neden değerlendi

Büyükçekmece ile Beylikdüzü Kavaklı'da, Mesa-Nurol'dan Demir İnşaat’a kadar birçok markab konut üreticisi proje geliştirme yarışma girdi. Büyükçekmece Gölü havzasında, inşaat şirketleri ağırlıklı olarak villa projeleri geliştiriyor.

Hilal Hill Büyükçekmece’de  3. ve 4. etap için düğmeye basıldı!

Hilal Hill Büyükçekmece’de 3. ve 4. etap için düğmeye basıldı. İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Büyükçekmece Cumhuriyet Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Büyükçekmece İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, 297 Ada, 2 Parselin Kuzeyinde Bulunan Tescil Dışı Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu!

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri belli oldu... Peki Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değeri ne kadar? İşte Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki dükkanlarının değerleme raporu...

Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki gayrimenkullerinin değeri belli oldu!

Alarko  GYO'nun Büyükçekmece'deki 2 adet arsa ve bir adet tarlasının değeri belli oldu. Alarko GYO'nun Büyükçekmece'deki gayrimenkullerin değeri ne kadar? İşte ayrıntılar...

Büyükçekmece'de 115 riskli yapının yıkımı tamamlandı!

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmalarına hız veren Büyükçekmece Belediyesi, ilçe genelinde 115 riskli yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Büyükçekmece'de hasarlı 3 bina yıkıldı!

2019 senesinden Silivri'de meydana gelene deprem nedeniyle Büyükçekmece'de hasar alan 3 binanın yıkımı gerçekleştirildi.

İSKİ, Büyükçekmece'de kanunsuz şekilde inşa edilen evi yıktı!

İSKİ, Büyükçekmece'de inşa edilen yapıyı kanuna uygun bir şekilde inşa edilmediğini öne sürerek yıkımını gerçekleştirdi. Evi inşa eden  Ali Söylemez yıkıma tepki gösterdi. 

Büyükçekmece'de deprem riski taşıyan binalar yıkılıyor!

İstanbul Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde deprem riski bulunan 3 blok için yıkım çalışmaları başladı. 

Büyükçekmece'de depreme dayanıksız 5 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde ilçede bulunan 5 riskli bina belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı!

Mega kent İstanbul'un ilk deprem-tsunami gözlem istasyonu Büyükçekmece'de açıldı...

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 3 bina yıkılıyor!

26 Eylül 2019 tarihinde yaşanan 5,8 büyüklüğündeki depremden sonra kentsel dönüşüm çalışmalarının sürdüğü Büyükçekmece'de, riskli 3 bina daha yıkılıyor.

Avcılar ve Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm hızlandı!

1999 Marmara depreminden en çok etkilenen ilçelerden biri Avcılar olmuştu. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli, ilçede kentsel dönüşümü hızlandırdı. Büyükçekmece'de de yapılar en az Avcılar kadar riskli durumda, o ilçede de dönüşüm hızlandırıldı.

Büyükçekmece'de hasarlı 9 bina yıkıldı!

Büyükçekmece'de 2019 Eylül ayında yaşanan depremde hasar gören Hilal 86 sitesinde 9 blok kentsel dönüşüm kapsamında yıkıldı.

büyükçekmece neden değerlendi Haberi

büyükçekmece neden değerlendi

İstanbul’da yaşanan arsa sıkıntısı eskinin sayfiye ve tarım bölgelerini konut ve villa bölgeleri haline getiriyor. Bu bölgelerden biri de Büyükçekmece Göl Vadisi ve Beylikdüzü Kavaklı bölgesi. Geçmişte yazlık bölgesi olan ve tarım arazileri ile öne çıkan bu iki bölge, imara açılmasıyla birlikte villa ve konut bölgesi haline geldi. Bu süreçte Mesa-Nurol'dan Demir İnşaat’a, Arıkan Yapı’dan Yalçınlar Grup’a ve Gül İnşaat'a kadar markalı konut üreticileri proje geliştirme yarışına girmiş durumda.


Arsa sorunu yaşanan İstanbul’da geniş arazileriyle konut geliştiricilerinin dikkatini çeken Büyükçekmece Gölü havzasında imar durumu nedeniyle daha çok villa projeleri geliştirilirken, Kavaklı ise çok katlı konut projeleri ağırlıklı bir gelişim gösteriyor. Demir İnşaat’ın Demir La Vida projesini yaptığı Kavaklı’da Gül Yapı’nın Viraİstanbul projesi de başlayacak. Göl vadisinde ise Emaar-Arıkan Yapı’nın Toskana...